Māris Alksnis ([info]maris) rakstīja [info]ventilators kopienā,
@ 2010-11-05 12:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Cūkkopība pilsētā
Stāsts būs par cūkām un viņu kopību pilsētā.


Katrā, pat necilā ciematā, ir grupa pērtiķu izcelsmes indivīdu, kuri nepelnīti tiek apzīmēti šī cēlā dzīvnieka vārdā. Cēls dzīvnieks, jo viņš, jeb pareizāk sakot - viņa (cūka) minēta grāmatu grāmatā - Bībelē kā viena no pārtikā neizmantojamiem dzīvniekiem. Tad nu lūk, šie ēšanas aizlieguma zīmēm apzieģelētie pērtiķveidīgie indivīdi mēdz rīkoties kā cūkas. Lai gan cūkas patiesībā tā nerīkojas, to man apstiprināja LLU Veterinārmedicīnas fakultātes pats dekāns - Gunārs Pētersons, tomēr neskatoties uz to, viņi uzvedas kā cūkas. Viņi ir cūkas!

Reiz kādas vietējās pilsētas nomalē uzradās paprāvs krājums nezināmas izcelsmes plastmasas, stikla, metāla un citu rūpnieciskas izcelsmes materiālu krāvumi. Lai gan pirmajā mirklī varētu likties, ka pilsētas nomalē uzradusies kārtējā izejmateriālu noliktava, tomēr nē tie bija materiāli ar atkritumu pieskaņu. Atkrituma pieskaņa - tas ļoti maigi teikts, tur bija pilnīgākie lūžņi. Kā izrādījās, vietējais uzņēmējs, sauksim viņu par Koļu, bija saņēmis vienreizēji izdevīgu kontraktu - iztīrīt vietējo šķūnīšu, garāžu un pargabu atliekas no materiāliem, kuri varētu vēl saturēt kādu vērtību tos nododot otreizējai pārstrādei, par pakalpojumu pretī saņemot dienišķo degvielu 2 nedēļu garumā, kā arī kompensāciju 75 latu vērtībā par darbu kaitīgos apstākļos.

Bet cūkas nesnauž! Cūkas visu vēro! Cūkas daudz, bet vēro pa vienam. Tad nu lūk - noteiktajā dienā pie šīs rūpnieciskās izcelsmes materiālu krāvumiem piebrauc autotransports, paredzēts tieši konkrēto materiālu pārvadāšanai un rūpīgi savāc sortētos atkritumus savā daudzdaļīgajā konteinerā, lai vestu tos uz poligonu tālākai apstrādei, kā rezultātā no pilnīgi nederīga materiāla tiktu saražotas olu kastītes, eiro-paliktņi, ielu bruģa seguma materiāls un pat vienreizējie trauki. Apmaiņā pret šo vērtīgo kravu cits vietējais uzņēmējs saņēma savā kreisās rokas sasildītajā kabatā 230 vietējās izcelsmes naudas vienības, no kurām tad tika veikts gala aprēķins un norēķināšanās ar dzīvībai bīstamos apstākļos strādājošo uzņēmēju Koļu, transporta pakalpojumu sniedzēju un vietējā veikala pārdevēju, kura 2 nedēļas izsniedza bīstamos apstākļos strādājošajam uzņēmējam nepieciešamo degvielu dezinfekcijas nolūkā.
Jautāsiet, kāds tam visam sakars ar cūkām un viņu kopību? A vot vistiešākais! Cūkas padomāja, ka šī ir kārtējā vieta, kur blakus esošo privātmāju iedzīvotāji varētu atstāt arī savus atkritumus. Par baltu velti. Nešķirotus. Un ne viens vien. Kā rezultātā tagad necilajā ciemā ir par 1 nelikumīgo izgāztuvi vairāk.

Nu cūkas, bļeģ!

Visi notikumi un personāži ir izdomāti. Jebkāda līdzība ar tevi vai taviem paziņām ir tikai nejauša sakritība.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?