putnupr ([info]putnupr) rakstīja [info]ventilators kopienā,
@ 2012-02-29 09:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ņe plač moi daragoj
veģ grusķ ņe fašizm
i boļ ņe fašizm
toļko nastojaščaja ļubov
fašizm
ņepraiģot



Lindermana fonda izsludinātajam konkursam piesaku Jakovu un Juri.


J.Pliners (PCTVL frakcija):

[..] Savā priekšlikumā PCTVL frakcija ierosina atzīmēt Nacisma sagrāves dienu nevis 8.maijā, bet gan 9.maijā, kā to jau dara lielākā daļa to Latvijas iedzīvotāju, kas uzskata šo dienu par svētkiem. Akts par Vācijas kapitulāciju tika parakstīts 9.maijā Karlshorstē 43 minūtes pēc pusnakts, pēc Maskavas laika. Pēc Viduseiropas laika bija vēl 8.maijs, tāpēc vieni antihitleriskās koalīcijas dalībnieki atzīmē Uzvaras dienu 8.maijā, savukārt citi - 9.maijā. [..]
Dāmas un kungi! Rīt desmitiem tūkstošu Latvijas iedzīvotāju izies savu pilsētu zīmīgās vietās, lai atzīmētu Uzvaras dienu. Mēs aicinām arī Saeimu viņiem pievienoties, kā tiem pievienojās pirms trim gadiem Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un kā rītdien pievienosies Latvijas vēstnieks Krievijā.

J.Dobelis (TB/LNNK frakcija):

Cienītie kolēģi! Dažam labam tik ļoti gribas izkalpoties Krievijas priekšā, ka kaut uz vēdera lien un apmierināti sten. [..] Bet vienalga - vajag iemeslu, lai rīt var aizrīdamies bļaut par nacionālistiem, kas esot ļoti slikti cilvēki un traucējot visādiem ieklīdeņiem šeit dzīvot. Un tad būs tāds koris - iereibuši onkuļi un tantuki korī kliegs un piebalsos: „Jā, jā! Tie nacionālisti gan ir slikti cilvēki!”
[..]Un kas tad nu notika pēc kara? Kurš, zobus griezdams par neizdevušos mēģinājumu slapināt savus zābaciņus Atlantijas okeānā, atteicās iet uz parādi Sarkanajā laukumā, bet sūtīja savā vietā Žukovu? Tas bija Staļintētis, kurš, pīpi zīzdams, staigāja apkārt pa Kremli, galvu kratīdams. Kratīja savu galviņu, kratīja un izkratīja domu - ja jau Eiropai tas ir 8.maijs, tad man tas būs 9.maijs.
Nu tad, lūdzu, Staļinpapa atbalstītāji un līdēji Krievijas priekšā, esiet tik laipni un balsojiet par to 9.maiju! Es to nedarīšu.

Avots: Latvijas Republikas 9.Saeimas pavasara sesijas septītās sēdes stenogramma, Rīgā 2008.gada 8.maijā


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tikko_pamodos
2012-02-29 14:55 (saite)
Dzejolis nenormāli labs, būtu pat labāk, ja būtu ielikts tikai tas. Dzejolis ir tik labs, ka es to lasu un pārlasu jau simto reizi. Vai es jau pateicu, ka šis dzejolis ir lielisks? Un noslēgumā es vēlējos piebilst, ka dzejolis ir apbrīnojami skaudri brīnišķīgs. Paldies.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]putnupr
2012-02-29 15:18 (saite)
hehe paldies:)

jā, sākumā gribēju atstāt tikai dzejoli, bet nu - kas darīts, darīts..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ts
2012-02-29 21:00 (saite)
forši, stenogramma, kurā ir iestenogrammēts vārds "sten"

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?