markizs ([info]markizs) rakstīja [info]ventilators kopienā,
@ 2010-11-04 20:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vampīri: ētika un estētika - transcendentāla eseja
Gara auguma, vidēji plecīgs, ne pārāk muskuļots, bet tomēr spēku izstarojošs vīrietis. Ģērbts uzvalkā, mazliet veclaicīgā, bet līdz begalībai elegantā. Seja noslēpumaina, nesmaida. Acis stiegrotas un mulsina. Zobus slēpj.

Vampīrs - vienā vārdā dēvējot. Varētu pat teikt, ka tipisks. Dienas viņš vada slēpjoties no saules savā milzīgajā savrupmājā. No ārpuses tā liekas veca pēc skata un mazliet nolaista, toties iekšienē ir aristokrātiska izsmalcinātība, kamīni, lustras un zvērādas visapkārt.

Tātad visnotaļ estētisks radījums. Pilnīgi noteikti var saprast, ko viņā ir atradušas četrpadsmitgadīgas meitenes. Viņš ir izsmalcināts, estētisks, spēcīgs, bagāts un viņam droši vien ir ļoti spēcīgas rokas.

Protams, viņš nodarbojas arī ar cilvēku ēšanu. Parasti runā tikai par asins dzeršanu, bet nu ja es tikai dzertu govju asinis un viebtos, paskatoties uz sulīgu burgeri, mani tak par veģetārieti tāpat neviens neatzītu? Tātad - vampīri ir kanibāli, ja pieņemam zināmu cilvēcības sākotni viņos. Ja pieņemam tos par atsevišķu sugu, tad vienkārši cilvēkēdāji. Vajag lietas saukt īstajos vārdos.

Jebkurā gadījumā, kanibāli vai cilvēkēdāji, viņi gluži dzer asinis pilnīgi mežonīgā veidā. Saķer upuri un kož kaklā, asinīm šķīstot pa seju, balto apkaklīti, tauriņu un glīto fraku. Kur tad visa estētika? Čuš. Tas izskatās aptuveni tā, ka, ja pavecāks angļu džentelmenis, sēžot savā klubā pie kamīna, lasot The Times un kūpinot pīpi, vienlaikus dzertu viskju no pudeles.

Phē.

Un par ētiku runājot - apspriest to, vai vampīriem ētiski ir ēst cilvēkus, ir tas pats, kas apspriest, vai ir ētiski cilvēkiem ēst govis. Apspriest var, bet jēgas īpaši nekādas. Vampīrs, kas nedzer asinis, ir tikpat ētisks kā homoseksuāls vegāns.

Toties tas, ka vampīri vienlaikus iejūtas cilvēku dzīvesveidā, dzīvo cilvēku mājās, lasa cilvēku avīzes un piedalās cilvēku loterijās - tas gan nav ētiski. Tas būtu tā, ka, ja cilvēks parastais, pirms nokaut govi (apdullinot un pēc tam nogriežot galvu) ar viņu nedēļām un mēnešiem ilgi dzīvotos vienā pļaviņā. Četrāpus staigātu riņķī, izliktos, ka ēd zāli, berzētos ar purniņiem, sasmaidīos un miegtu ar aci. Un pēc tam caps - burgerīši, wī wī.

Tas vienkārši ir neētiski.

Un sieviešu kārtas vampīri ir vienkārši lol. Es domāju, ka tie ir izdomāti.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?