... ([info]noisiite) rakstīja [info]ventilators kopienā,
@ 2011-06-03 12:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Caps brīvdienās
Ir 3652. gada vasara. Planēta Zeme jau sen ir mainījusi savu iepriekšējo veidolu. Patiesībā, tur jau krietnu laiku nav tā, kā bija rakstīts arheoloģisko izrakumu vietnēs atrastajos kindle aparātos. Godīgi sakot, tāds dīvains aparāts vien bija mūsu senčiem, tā piepūlēties, ja var visu informāciju ieskanēt sev galvā. Bet ne par to ir stāsts.

Telpā viņi bija trīs. Izstīdzējušās kājas bija iestiprinātas aerofāgos, viņu ķermeņus iekļāva nenosakāmas izcelsmes zilgans materiāls. Nelielo telpu izgaismoja spilgta gaisma, radot ēnu spēles ap galdu, kas bija novietots centrā. Viņi klusēja. Aerofāgi liegi ļāva viņiem pārvietoties gaisā ap galdu, neradot troksni. Rosība, riņķošana kļuva ar vien straujāka, viņi sāka satraukti runāt. Valdīja spriedze.

Uz galda kaut kas sakustējās. Visi trīs stāvi ataerofāgoja no galda. Eksperiments bija izdevies.

Līdz ar kindle arheoloģiskajo izrakumos tika atrasts biomateriāls, kuru zinātnieku grupa vēlējās atgriezt tā iepriekšējā veidolā. Viņiem tas izdevās.

Veidols uz galda sakustējās vēlreiz, atvēra acis un pūlējās piecelties. Trīs stāvi stāvēja blakus un vēroja notiekošo. Veidolam, pēc vairāku minūšu pūliņa arī tas izdevās.

"Labdien, es esmu Caps. Inspektors Caps." noteica veidols.
Trīs stāvi satrūkās. Uz tik veiksmīgu iznākumu viņi necerēja. Viņi apsēda veidolu ar neskaitāmu gūzmu jautājumu. Uzzinājuši nepieciešamo, viņi sūtīja Capu un institūta slimnīcu.

Problēmas sākās tieši tajā mirklī, kad Caps nokāpa no galda telpas vidū. Patiesībā jau galds, kā mums ierasts, neatradās uz grīdas, bet gan gaisā. Ziniet, tehnoloģijas, tehnoloģijas. Ar skaļu būkšķi Caps novēlās uz grīdas, kur nemaz nebija piemērotas staigāšanai. Viens no zinātniekiem sniedza aerofāgu, taču Capam nebija ne mazākās saprašanas par tā lietošanu. Pēc minūtes pūliņiem, viņš tika tajā iesēdināts. Taču Capam bija problēmas ar aparāta kontroli, viņš spēji ietriecās pretējā sienā, vēl pēc mirkļa viņa lidojamais aparāts sadragāja sienas skapjus, vēl pēc brīža būkšķi sajuta medicīnisko aparātu komplekss. Pāris minūtēs Caps bija izpostījis visu laboratorijas telpu.

Trīs stāvi skatījās, līdz beidzot izgāja no telpas. Kad viņi atgriezās, viņu ekipējumā bija lidotuves (nestuves, kā mēs to saprotam). Caps tika novietots uz tām, lai neradītu lielāku skādi. Un viņi devās pa gaiteni.

Zinātnieku ceļš beidzās pie lielām durvīm. Viņi ielidināja Capu tajā un nodeva asistentiem.

Eksperimentālā projekta pēdējā rindkopā tika minēts: Caps. Inspektors Caps tika nogādāts brīvdienās, eitanizējot.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?