Quasi ([info]quasi) rakstīja [info]ventilators kopienā,
@ 2010-11-09 18:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vai viegli būt aifona sektantam?
Vai viegli būt aifona sektantam?

Atkāpe: Interesanti, cik daudzi savos propelleros uz 1/8 fināla kārtas jautājumu sniegs atbildi ar "jā" / "nē", un cik daudzi piesiesies, ka jautājums ar "vai" ir slēgtā tipa jautājums?

---

Es aifona sektantus dalītu divās daļās.

1. kategorija. Tie, kam ir sava domāšana.

2. kategorija. Tie, kam ir tendence savā domāšanā pakļauties svešam uzskatam.

Es neteikšu, ka tas ir viegli vai grūti vispār, bet es jums teikšu tā - tas STĀV atkarīgs no tā, pie kuras grupas STĀV konkrētais gadījums.

Lūk, paSTĀV varianti.

Bet tikai vēl piebildīšu, ka gan 1., gan 2. kategorijas cilvēkiem vairumā gadījumu ir savas dziņas, tieksmes, vājības, nepilnvērtības, vēlmes, utt. Vārdu sakot, nav jau roboti, kuram pie vienas vietas, vai tur skaista sieviete vai izskatīgs vīrietis viņam spaida pogas, vai tur cits robots mehāniski kaut ko izpilda.

Lūk, uzskatu, ka būt par aifona sektantu grūti ir tiem cilvēkiem, kam ir sava domāšana, bet cilvēciskās vājības viņiem liek būt sektantiem. Viņi apzinās, cik tas ir debīli, bet nespēj pret to neko darīt.

Kam ir tendence pakļauties svešam uzskatam, tiem varētu stāvēt vieglāk, jo darīt, kā ir teicis kāds cits - tas tādiem varētu būt reāls kaifs. Respektīvi, katram ir savas nepilnvērtības, bet šiem cilvēkiem nepilnvērtības pārsniedz normu. Vai nu vēl nav izauguši, vai jau ir norietējuši, vai vienkārši tas nav viņiem, lai sasniegtu savu līmeni.

/// Slavinājums tiem, kas dzenas pēc panākumiem, otrajā plānā atstājot visu pārējo (kontekstā ar augsta līmeņa sasniegšanu). ///

---

Tātad visā visumā būt par aifona sektantu nav viegli, jo

1) tas ir bezjēdzīgi,
2) tam nav jēgas.

Tas ir tāpat kā ateisti. Pielūgs jebko, kas nav Dievs. Nu un?

Tomēr kaut kas snobisks tajā aifonā ir.

Es personīgi pazīstu tikai vienu cilvēku, kuram no domas par aifonu jau kļūst miklas biksiņas (tas jau nekas, ka vīriešu dzimuma cilvēks...) Nu, īsti normāls viņš nav, bet šad un tad tīri interesanti ar viņu komunicēt. Reizēs, kad gribas nesaturīgu, trulu komunikāciju par beztēmu,vienkārši domu atslogošanai.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2010-11-10 23:13 (saite)
  1. Vai "tas ir bezjēdzīgi" nav ekvivalents "tam nav jēgas"?
  2. Ko tad ateisti pielūdz?

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?