nu, anonīmie ir, piemēram, "margarīns"(bez sastāva), "recinātājs" (nekonkretizēts - varētu būt gan želatīns, gan pektīns, gan agars, uzmini-nu) u.t.t.
ar šaubīgajiem domāju, piemēram, tādus kā E471, kas var būt gan augu, gan dzīvnieku izcelsmes un ciparā tas nekādi nav norādīts, var mēģināt vienīgi jautāt ražotājam
pietiek kam? :) pūristiem? :) tiem pietiktu tikai tad, ja būtu tāds E, kurš nekad nemēdz būt dzīvnieku izcelsmes :)
bet ir daudz produktu, kuros nav šaubīgo sastāvdaļu, varbūt tomēr izsmeļam vispirms tās? :)
t.i.,manlieks, ka vieglāk un konsekventāk būtu atmest šaubīgos (vismaz te,
veg, atmest, katra paša ēdienkarte lai paliek
"down to the conscious of the individual church-goer") :>
p.s. te -
http://www.food-info.net/uk/qa/qa-fi45.htm ir laba lapa (
piile ieteica, starpcit :) ) - tur var atrast katram E izcelsmi, funkcijas, kur sastopams, blaknes u.t.t.
e-vielas arī ir ok, tur gan reizēm mazāk info
un vēl jau ir
http://www.vegetarisms.lv/vegetariesa-e-edienkarte/, bet to Tu zini :)
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: