11:50 am - Raports #4, Geheimabteilung #2: ražotāja reklamācija
Vakardienas pasākumā, kura devīze izvēlēta saskaņā ar kompānijā iepriekš jau apspriesto ideju par to, ka vajadzētu turpināt, tika zervēts sekojošais:
kokosriekstu-ingvera biezzupa
sastāvdaļas:
- viens liels puravs (tikai baltā daļa, ~300g)
- viens liels pastinaks (~300g)
- ingvers ~ trīs resnu pirkstu daudzumā (~50g)
- 4-5 ķiploku daiviņas
- puse laima
- puskrūzīte rīsu
- pusbundža (~250ml) kokosriekstu piena
- tikpat saldā krējuma
- koriandra lapas
- ūdeni, sāli, piparus, cukuru pēc garšas
vajadzēs blenderi vai ko tml.
sagriež dārzeņus nelielos gabalos, iemet katlā, pieber rīsus
uzrīvē pa virsu laima mizu, izspiež sulu
ielej katlā puspirksta platuma tiesu ūdens, nedaudz visu apcep (~5-8m)
pielej saldo krējumu un kokosriekstu pienu
kā arī ūdeni. sākotnējā receptē bija minēts puslitrs, pirmoreiz mēģinot es vispār nepielēju, šoreiz aptuveni 300-500ml -- visādi būs labi, ja nepielej nemaz, tāpat sanāks ļoti tumīga biezzupa, intensīvāka garša, protams.
vāra uz lēnas uguns līdz dārzeņi mīksti (~20min)
seblenderē
uzplucina virsū koriandru un pasniedz
Tvaicēts lasis ar rīsiem tandoori
- šinī gadījumā tika izvēlēti laša medaljoni bez jebkādām piedevām
- gargraudu rīsi, atkarībā no personu skaita
- skābais krējums 15% 250ml
- tandoori masala garšvielu maisījums, ~1-2 tējk.
- cukurs, ~2-3 tējk.
- citrons
no piederumiem izmantots tvaicēšanas ieliktnis (sk.piem.
mūsutrauki)
šī ir tā reize, kad rīsus tiešām vēlams kārtīgi skalot, lai nesalīp
- uzliek vārīties rīsus, paralēli ieliek tvaicēties lasi, lasim pa virsu piparus, pētersīļa lapas, uzspiež citrona sulu, citas garšvielas pēc vēlmes
- lasis ir gatavs tad, kad gaļa ir kļuvusi balta, bet joprojām ir sulīga, ~15-25min (šinī gadījumā var redzēt, ka jau kļuvusi par sārtu, tātad drusku pārtvaicēts un vairs nav tik sulīgs, kā vajadzētu)
- kamēr vārās, iekrata mērces traukā krējumu, pieliek tandoori un cukuru, lai ievelkās
pasniedz ar papildus citrona šķēlītēm pēc vajadzības un vieglu baltvīnu , šinī gadījumā šardonē
Pēc pirmajiem diviem ēdieniem pienāca kārta izklaidei, kurā tika piedāvāti Katanas ieceļotāji kopā ar pino nuār.
Pankūkas
Pankūku recepti, domāju, nav nepieciešams likt, viss kā parasti plānajām pankūkām: olas, piens, milti, cukurs, šķipsna dzeramās sodas.
Klāt lieliski ķirbju un ābolu-kanēļa ievārījumi no attiecīgi vilibalža un tantes, paralēli bija arī smilšērkšķu viens un medus kā arī merlō.
Jāpiezīmē, ka pankūkas taisījās jau pēc diviem Žaniem Perjē un pilnās burās gāja Štellenbohs, līdz ar to man jāatzīst, ka vakariņas tiešām sanāca drusku nepabeigtas un kā daļa no izklaides pēc pirmās pankūku porcijas bija kopīga turpmāko porciju veidošana, kuras laikā es, iespējams, uzzināju daudz ko jaunu.
Fonā dzīvu novērošanas tipa dalību ņēma šī kvarteta treidmārkotā veida radījums:
Liels paldies dalībniekiem par lielisko kompaniju un speciāls paldies
ripp par virtuves kombaina aizlonēšanu.
Drinks cabinet:
Jean Perrier et Fils Chardonnnay, Cuvee Reservee, 2010
Jean Perrier et Fils Pinot, Cuvee Gastronomie, 2010
Stellenbosch Graceland Merlot, 2006
nenosakāma satura un izscelsmes korporatīvs "Ziemassvētku dzēriens", circa 2011
| From: | tati |
Date: | February 12th, 2012 - 05:33 pm |
---|
| | (kkā nevaru iepostēt atsevišķi, tāpēc tepatās) | (Link) |
|
Ha, mēs pirmie esam finišā! ;]
Patiesīb sakot, nav jau nekā tur baigi priecīgā, jo šīs četras vakarēšanas bija tīrā bauda (izņemot ēšanu pie manis, jo tad bija jākreņķē, nevis jābauda).
Noslēguma diena un vakars bija vunderbā. Saimnieks begemots mums deva apēst un visādi citādi iznīcināt 5 ņammas:
1) ingvera kokosriekstu zupu, kas man pārsteigmu bija maiga maiga un neasa. Ielija kuņģī aci nepamirkšķinot (cik nu ātri tai vakarā varēju pakustēt). Ņam ņam.
2) vīnu (daudz vīnu). Ja par vīnu arī ir jāsaka "ņam", tad saku - ņam!
3) tvaicētu kasi ar tandori rīsiem. Īpašs kompliments par rīsiem. Bet arī lasis un pati mērce bija nemazāk komplimentus vērti. Ņam ņam ņam.
4) pankūkas divos veidos - viens veids bija paša begemots gatavotas pankūkas, un otrs veids bija 70% tante gatavotas. Enīvei, pankūkas bija tik mīlīgi gatavotas, ka begemots, viss iekš tā procesa, bija nopūderējis ķermeni ar miltiem. Nez, kur vilibaldis saksatīja romantiku smiltsērkšķu zaptē, bet tā bija manām garšas kārpām kkas pārāk nesaprotams. Bet, vilibaldis un tane ievārījumi gan bija ņam. Un tad par tām pankūkām saku ņam ņam ņam.
5) atradās rieksti, kuri otrās spēles laikā tika pa pusei iznīcināti (iznīcināta tika tā puse, kura bija pistāciju puse).
Izklaidē bija spēle... Ē, nezinkā sauca, bet forša stratēģijspēle, kurā atplauka visi mūsu biznesmeņu un riebekļu tipi. Cik mēs stundas spēlējām? Kādas 3-4 laikam. Značit bija ņam!
Vakars bija bezgala mierīgs un tāds, kādam tam vaidzēja būt. Emmīl, sēdies 10 ;]
aha un lai mērs būtu pills un atmiņas saldas no rīta uzcepu sev kaudzīti plāno penkoku... tikai labi noelpojušos 2006 gada Stellenbosch man neviens kau kā klāt nedeva :)
| From: | tante |
Date: | February 12th, 2012 - 09:17 pm |
---|
| | | (Link) |
|
padevīgi ziņoju, ka emsu dzīva..:)
bet esmu baisi aizņemta ar to tur, tāpēc nu nemaz nav laika neko ieraxtīt..:)
kad būšu pati sev apnikusi ar to tur, tad arī ieraxtīšu savu otčotu..:)
aha, kā reiz taisījos tev zvanīt - vai tu dzīva, ka nav ne ziņas, ne miņas :D
| From: | ripp |
Date: | February 12th, 2012 - 09:28 pm |
---|
| | | (Link) |
|
jauki, ka labi noderēja :)
bez viņa labākais no ēdieniem nemaz nebūtu bijis iespējams!
žēl, ka šodien netiku pie jums, bet atbrīvojos tik ap kādiem pus7iem, pie kam ar pazaudētu mobilo.
| From: | ripp |
Date: | February 12th, 2012 - 09:31 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ou, pazaudēts mobilais ir bēdīgi. un mums ap astoņiem plus mīnus jau sākās izklīšana, jā. bet nekas, gan jau citreiz :)
| From: | ripp |
Date: | February 12th, 2012 - 09:31 pm |
---|
| | | (Link) |
|
kaut kad rīkosim specifiski galda spēļu vakaru, kuras šoreiz pilnībā izpalika :>
| From: | ripp |
Date: | February 12th, 2012 - 09:49 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ā, nu jā, Tu jau tagad būsi saspēlējies kādam laikam :>