gandrīz gandrīz ideālas vakariņas - Post a comment

Feb. 12th, 2012

[info]begemots

11:50 am - Raports #4, Geheimabteilung #2: ražotāja reklamācija

Vakardienas pasākumā, kura devīze izvēlēta saskaņā ar kompānijā iepriekš jau apspriesto ideju par to, ka vajadzētu turpināt, tika zervēts sekojošais:

kokosriekstu-ingvera biezzupa





sastāvdaļas:
- viens liels puravs (tikai baltā daļa, ~300g)
- viens liels pastinaks (~300g)
- ingvers ~ trīs resnu pirkstu daudzumā (~50g)
- 4-5 ķiploku daiviņas
- puse laima
- puskrūzīte rīsu
- pusbundža (~250ml) kokosriekstu piena
- tikpat saldā krējuma
- koriandra lapas
- ūdeni, sāli, piparus, cukuru pēc garšas
vajadzēs blenderi vai ko tml.

sagriež dārzeņus nelielos gabalos, iemet katlā, pieber rīsus
uzrīvē pa virsu laima mizu, izspiež sulu
ielej katlā puspirksta platuma tiesu ūdens, nedaudz visu apcep (~5-8m)

pielej saldo krējumu un kokosriekstu pienu
kā arī ūdeni. sākotnējā receptē bija minēts puslitrs, pirmoreiz mēģinot es vispār nepielēju, šoreiz aptuveni 300-500ml -- visādi būs labi, ja nepielej nemaz, tāpat sanāks ļoti tumīga biezzupa, intensīvāka garša, protams.

vāra uz lēnas uguns līdz dārzeņi mīksti (~20min)

seblenderē

uzplucina virsū koriandru un pasniedz

Tvaicēts lasis ar rīsiem tandoori





- šinī gadījumā tika izvēlēti laša medaljoni bez jebkādām piedevām
- gargraudu rīsi, atkarībā no personu skaita
- skābais krējums 15% 250ml
- tandoori masala garšvielu maisījums, ~1-2 tējk.
- cukurs, ~2-3 tējk.
- citrons
no piederumiem izmantots tvaicēšanas ieliktnis (sk.piem. mūsutrauki)

šī ir tā reize, kad rīsus tiešām vēlams kārtīgi skalot, lai nesalīp
- uzliek vārīties rīsus, paralēli ieliek tvaicēties lasi, lasim pa virsu piparus, pētersīļa lapas, uzspiež citrona sulu, citas garšvielas pēc vēlmes
- lasis ir gatavs tad, kad gaļa ir kļuvusi balta, bet joprojām ir sulīga, ~15-25min (šinī gadījumā var redzēt, ka jau kļuvusi par sārtu, tātad drusku pārtvaicēts un vairs nav tik sulīgs, kā vajadzētu)
- kamēr vārās, iekrata mērces traukā krējumu, pieliek tandoori un cukuru, lai ievelkās

pasniedz ar papildus citrona šķēlītēm pēc vajadzības un vieglu baltvīnu , šinī gadījumā šardonē


Pēc pirmajiem diviem ēdieniem pienāca kārta izklaidei, kurā tika piedāvāti Katanas ieceļotāji kopā ar pino nuār.



Pankūkas




Pankūku recepti, domāju, nav nepieciešams likt, viss kā parasti plānajām pankūkām: olas, piens, milti, cukurs, šķipsna dzeramās sodas.

Klāt lieliski ķirbju un ābolu-kanēļa ievārījumi no attiecīgi vilibalža un tantes, paralēli bija arī smilšērkšķu viens un medus kā arī merlō.

Jāpiezīmē, ka pankūkas taisījās jau pēc diviem Žaniem Perjē un pilnās burās gāja Štellenbohs, līdz ar to man jāatzīst, ka vakariņas tiešām sanāca drusku nepabeigtas un kā daļa no izklaides pēc pirmās pankūku porcijas bija kopīga turpmāko porciju veidošana, kuras laikā es, iespējams, uzzināju daudz ko jaunu.

Fonā dzīvu novērošanas tipa dalību ņēma šī kvarteta treidmārkotā veida radījums:


Liels paldies dalībniekiem par lielisko kompaniju un speciāls paldies [info]ripp par virtuves kombaina aizlonēšanu.


Drinks cabinet:
Jean Perrier et Fils Chardonnnay, Cuvee Reservee, 2010
Jean Perrier et Fils Pinot, Cuvee Gastronomie, 2010
Stellenbosch Graceland Merlot, 2006
nenosakāma satura un izscelsmes korporatīvs "Ziemassvētku dzēriens", circa 2011

Read Comments

Reply:

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: