Comments: |
| From: | up |
Date: | March 14th, 2009 - 12:42 pm |
---|
| | | (Link) |
|
jaa, ja vien tu vari atrast kaut kur kukuruuzas cieti. man nav veel izdevies.
| From: | tante |
Date: | March 14th, 2009 - 12:44 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Gurmet studio Lienies/Asara stūris ir kukurūzas ciete.. un rīsu arī...
vēl kukurūzas ciete ir Avokado uz ģertrūdes...
| From: | liene |
Date: | March 14th, 2009 - 12:45 pm |
---|
| | | (Link) |
|
bāc, tu točna laikam visu zini :))))))))))))
| From: | tante |
Date: | March 14th, 2009 - 12:46 pm |
---|
| | | (Link) |
|
visu ne visu, bet par ēdamlietām gan diezgan daudz.:)
| From: | liene |
Date: | March 14th, 2009 - 12:47 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nujā, piemirsu piebilst, ka tieši attiecībā uz virtuves lietām :) super!
| From: | up |
Date: | March 14th, 2009 - 12:48 pm |
---|
| | | (Link) |
|
aa, paldies. bet tur ir kretiiniski darba laiki. vai vinji tagad sesdtienaas arii ir valjaa?
| From: | tante |
Date: | March 14th, 2009 - 12:51 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nav ne jausmas.:((
| From: | tante |
Date: | March 14th, 2009 - 12:43 pm |
---|
| | | (Link) |
|
kas vēl tai zupā ir izņemot kukurūzu?..
pamatā visticamākais parasts dārzeņu buljons no kubiņiem, biezināts vai nu ar rīsu cieti (kas būtu pareizāk pēc autentiskuma) vai ar kartupeļu cieti (kā parasti mūsu krogos mēdz rīkoties).. piešpricei beigās karote gaišās sojas.. tie baltie ir visparastākā ola, kuru sakuļ un lej verdošā zupā tievā strūkliņā vislaik papildus maisot to zupu...
| From: | up |
Date: | March 14th, 2009 - 12:48 pm |
---|
| | | (Link) |
|
kukuruuzas ciete tiek lietota. bet veikalos es neesmu vinju atradusi (nejaukt ar kukuruuzas miltiem - tie ir pieejami). ar kartupelju cieti nav iistaa garsha un tik ziidaina struktuura, esmu meegjinaajusi.
zupaa ir saldaa kukuruuza, saplucinaata vaariita vista,ola, kaa tu mineeji, par sojas meerci shaubos, ja ir, tad ljooti nedaudz, bet ir riisu etikjis vai riisu viins, tas viss buljonaa, iebiezinaats ar kukuruuzas, es atkaartoju jau n-to reizi, kukuruuzas cieti.
| From: | tante |
Date: | March 14th, 2009 - 12:51 pm |
---|
| | | (Link) |
|
atkārtoju - meklē kukurūzas cieti Gurmet studio un Avokado.:) pilnīgi piekrītu, ka ar kartupeļu cieti autentiskumu šiem ēdieniem nevar nodrošināt..:)
es jau pāris gadus Ganbejā neiru bijusi, jo esmu iemanījusies mājās visu viņu kādreizējo ēdienkarti meikot - kudī lētāk sanāk.:)
| From: | up |
Date: | March 14th, 2009 - 01:08 pm |
---|
| | | (Link) |
|
kraukshkjiigo medus caali maaki? dalies! :D
| From: | tante |
Date: | March 14th, 2009 - 01:14 pm |
---|
| | | (Link) |
|
olu baltumā iekuļ cieti.. iemet iekšā filejas gabalus.. savārta.. fritē... šito pašu tjipa saldo chilli mērci uzkarsē un met iekšā šito fritējumus... uz ļoti lielas uguns strauji apmaisa/apvārta, lai garoza nepaspēj izšķīst..
nu šitas ir tas vienkāršotais variants, kurš pēc garšas nemaz neatšķiras no ganbeja.:)
| From: | up |
Date: | March 14th, 2009 - 02:12 pm |
---|
| | | (Link) |
|
aha, paldies!
rīsu etiķis ir īstā sastāvdaļa, bet nevajag aizmirst buljonā novārīt arī ingveru un ķiploku, bet gala beigās piemest pāris garneles
| From: | up |
Date: | March 14th, 2009 - 12:57 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nu jaa, ingvers un kjiploki, kaa es vareeju aizmirst.
garneles es shim nelietoju, bet kad gatavoju tom-yum, tad no nelobiitaam garneleem vaaru buljonu pamatam + zivju meerci.
| From: | tante |
Date: | March 14th, 2009 - 01:00 pm |
---|
| | | (Link) |
|
tai pašā Gurmet studio iepērc Hon-Dashi un liec klāt visiem tā stila zivju ēdieniem - nenormāli uzlabo garšu..:)
| From: | up |
Date: | March 14th, 2009 - 01:05 pm |
---|
| | | (Link) |
|
paldies, nemshu veeraa. bet es vispaar meedzu suutiit no aarzemeem shaadas taadas asian garshvielas/meerces.
| From: | tante |
Date: | March 14th, 2009 - 01:08 pm |
---|
| | | (Link) |
|
man šķiet, ka visi tās virtuves cienītāji mēdz šitā rīkoties..:) neskatoties uz to, ka Gurmet studio ir diezgan neslikta izvēle mūsu platuma grādiem, tomēr tur nebūt nav viss ko man vajag/gribās.:)
| From: | up |
Date: | March 14th, 2009 - 01:12 pm |
---|
| | | (Link) |
|
mhm, man ar taapat. turklaat tas kas vinjiem ir, ir taads plasha pateerinja variants. un taas pashas meerces, katrs brands atshkjiras. mani piemeeram, neapmierina satay garsvielu/ meerchu kvalitaate. turklaat man ir paaraak sarezhgjiiti turp nokljuut. ne tur kur eerti noparkoties, ne kaa. es nesaprotu, kaadeelj vinji netaisa valjaa tirdznieciibas vietu kaadaa no lielajiem centriem.
| From: | tante |
Date: | March 14th, 2009 - 01:17 pm |
---|
| | | (Link) |
|
kādreiz šamie bija man tepat uz Brīvībenes (tejkā)..:(( kad aizvācās prom, es gandrīz neapraudājos...:(( man ar samērā sarežģīti nokļūt līdz tam Lienes stūrim..:(
lielumbodēs taisīt savu filiāli neatmaxājas - nav nemaz tik daudz cilvēku, kuri garšvielas patērē visā to dažādībā.. Alfā bija Avokado, bet apgrozījums nenosedza īres maxu un šamie aizvācās... un tagad man tuvumā nav vairs nevienas vietas kur normāli iepirkt vaidzīgo un izbeigušos - vislaik kau kur ellē ratā jāvāzājas meklējumos.:(
| From: | aleja |
Date: | March 14th, 2009 - 12:54 pm |
---|
| | | (Link) |
|
es varu izstāstīt līdzīgu, bet citu.
2 porcijas vistas buljons (vēlams īstais, nevis kubiņu) 300 ml krabju nūjiņas 50 g konservēta saldā kukurūza 3 ēdamkarotes 1 ēdamkarote strēmelītēs sagriezta cukini ingvers (viena šķipsniņa maltā vai kāds centimetrs sarīvēta svaigā ingvera) 1 olas baltums 1 ēdmakarote cietes 100 g auksta ūdens vai atdzesēta buljona čili pipari pēc garšas kinza pēc garšas 1 ēdamkarote rīsu etiķa
Gatavošana:
Uzvāra buljonu, pieliek klāt kukurūzu, pavāra pāris minūtes, pieliek palielos gabaliņos sagrieztas krabju nūjiņas un cukini, kā arī ingveru. ja liek arī piparus, pieliek arī tos. vāra pāris minūtes. tikmēr 50 ml auksta pasālīta ūdens vai buljona izšķīdina cieti. atlikušajā ūdenī sakuļ vienu olas baltumu. intensīvi maisot pielej zupai ūdeni ar cieti, pagaida, kamēr satumē un uzmet burbulīti, tad to pašu izdara ar olas baltumu. Lej šķīvjos, katrā pirms pasniegšanas iemaisa pusēdemkaroti rīsu etiķa un pārkaisa ar sagrieztu kinzu.
| From: | aleja |
Date: | March 14th, 2009 - 12:55 pm |
---|
| | | (Link) |
|
jā, netraucē piespiest klāt vienu ķiploka daiviņu | |