Shelly ([info]shelly) rakstīja [info]sniegs_un_ledus kopienā,
@ 2006-03-01 17:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry

Meklējot informāciju par slēpotāju brillēm, atradu ļoti jauku lapu ar padomiem slēpotājiem - iesācējiem. Sevišķi man patika terminu vārdnīca, kur varēja atrast dažādus man gan nedzirdētus, bet sirsnīgus izteicienus, piemēram:

Sarīkot lielo izpārdošanu – augstsirdīgi izmētāt visā trases garumā savas mantas (šalli, cepuri, brilles, nūjas, slēpes u.c.), tādējādi atgādinot labdarības tirdziņu. Protams, parasti tas notiek krītot.
Sniega čūskas – atbaidoši un nekaunīgi reptiļi, kas dzīvo tuvu sniega virskārtai. Atbildīgi par lielāko daļu neizskaidrojamu kritienu.

Bet vispār, ir kādi ieteikumi briļļu iegādei? Orientējoši - veikali, firmas, cenas? Vai no brillēm ir kāda jēga, ja, piemēram, maķenīt puteņo?



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mass
2006-03-01 17:26 (saite)
Ja maķenīt puteņo vai ir kaut neliels pretvējš (kāds rodas braucot no kalna arī ja vēja nav) tad brilles ir must have. Nu vismaz man, jo man acis baigi asaro no šīm lietām. Vispābā elkōrā bija liela izvēle un labas atlaides. Nopirku tādas smukas brilles "Carrera" pa 27Ls (bez atlaides maksājušas esot 54) un esmu mierā. Vienīgi pēc tam atskārtu, ka vajadzēja pirkt ar dzelteno tonējumu, jo zilais vakaros slēpojot ir tā kā drusku pa tumšu, bet kad pierod (neņem nost) tad ir ok.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]shelly
2006-03-01 17:31 (saite)
Aha. Es pa visai riktīgu puteni esmu braukusi vienu reizi, bez brillēm, un tad bija tā - lielākoties uz tausti. :P Bet no kalna gan es slalomoju visai mierīgi arī bez, tikai samiedzos. Tiesa, ja brauktu riktīgi spožā dienā, iespējams, iedzīvotos riktīgās galvassāpēs.
Vēl viena nesakidrība - ja nomās ir redzētas brilles pa Ls 10, ar ko tās atšķiras no brillēm pa 54?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mass
2006-03-01 17:38 (saite)
Tici man - nav ne jausmas. Varbūt pa 54 ir krutais brends (redzēju olimpiskajiem slēpotāqjiem arī tādas bija). Varbūt tās pa 10 kritienā salūzīs gabalos kuri tev iedursies acīs. Nezinu. Šīs vismaz var staipīt un lauzīt visos virzienos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]shelly
2006-03-01 17:43 (saite)
Aha. Tātad lētās vismaz jāpērk acīm pieskaņotās krāsas :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]viestards
2006-03-02 10:06 (saite)
Latvijā mierīgi var braukt bez brillēm parasti, arī ļoti saulainā laikā esmu braucis nekas traks. Puteņa laikā varētu gan noderēt.
Es parasti brilles izvēlos no tā, vai man viņas der- sakarā ar specifisko deguna formu 90% briļļu man vienkārši nelien virsū vai spiež.
Citādi- skaties, kas tev vairāk patīk. Man visu laiku ir gadījušās brūnie stikli, tie man patīk- ir lielāks kontrasts, kā rezultātā var redzēt pat labāk kā bez brillēm.
Lielākā starpība starp lētajām un dārgajām brillēm ir tāda, ka lētās daudz ātrāk aizsvīst- Latvijā tam nav nekādas nozīmes, bet kad kalnos puteņo, tad to sāk novērtēt. Vēl arī plašāks apskata leņķis. Firmas- gandrīz vienalga, ja esi dzirdējis (-usi) tad jau būs labi, pašam ir Uvex, patīk, bet galvonākt izvēlējos tāpēc, ka derēja.
Veikali- visos ziemas sporta preču veikalos.

(Atbildēt uz šo)


[info]lotele
2006-03-06 00:54 (saite)
kaa liels plus-ja nav maskas tad garo lakatu var pabaazt zem brilju apaksejas malinas un vaigi neatsals, bet ta man tantes vecas brilles der jau 2o sezonu, ne daudz asaru liist traucoties lejaa no kalna, ne sniegs acis no putena, sniega puteja vai liela kritiena un ari saule nespiezas un tumsa labak pumpas redzeet

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?