Iksirugumta ([info]po) rakstīja [info]quotes kopienā,
...

Šī ir verdzība. Visa šī sistēma ir verdzība un terors de facto. Tu neredzēsi mūsdienu verdzību vai teroru vai genocīdu kā senā pagātnē - tehnoloģijas ir citas. Visas šīs leitas mūsdienās tiek ievestas pamatā ar ekonomiskiem līdzekļiem. Miljards cilvēku šobrīd cieš galējus bada apstākļus. Vēl miljardus dzen svetšopos. Tajā pašā laikā tiek slepkavoti miljoni - peļņas gūšanai - vai tā būtu nafta vai narkotikas vai kas. Planētu nogalina. Neskaitāmus dzīvniekus un to sugas - līdz ar to. Un tas viss tikai tāpēc, lai iezombētu 99% Nīderlandes iedzīvotājus uz to, lai viņi nečoknī kas notiek un jūtas apmierināti - kā sazāļots un piebarots lops.
Nekas nenāk par velti. Mums šeit, Rietumos, ir neiedomājami milzīgs pārtēriņš. Bet mēs pie tā esam pieraduši, un uzskatām, ka visā pasaulē var dzīvot šitā. Muļķības - šis miljards cilvēku parazitē uz pārējiem pieciem/sešiem (neskaitot dzīvniekus, kas jau ir atsevišķs, plašs temats). No vienas puses jau pofig - šobrīd man veicas - tātad sistēma ir laba! Bet, ja tu saproti, ka tas, kur esi tu, ir tik šaura vietiņa, ja saproti, ka šitas viss salūzīs virs tavu bērnu galvām... nu tad droši vien tā attieksme nedaudz mainīsies.
Turklāt - šī murgainā sistēma ir paciešama ("baudāma") tikai pilnīga apdulluma stāvoklī. Kad galva atnāk vaļā, kad acis atveras, kad nokrīt tā migla, kas nemitīgi tiek kultivēta mūsu prātos, jūtās un attieksmēs, tad paveras tādas šausmas, kas neatstāj nekādas šaubas par to, vai šim briesmonim jāpastāv vai nē.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?