Iksirugumta ([info]po) rakstīja [info]quotes kopienā,
Tāda utopija ir pastāvējusi tūkstošiem un tūkstošiem gadu no brīža, kad radās cilvēks, līdz brīdim, kad radās industrija.
Viena lieta ir gans, bet pavisam cita - lopkautuve. Tās aitas drīz vien izsīks.

Šī sistēma ir radījusi, piemēram, globālo sasilšanu, kas nozīmē pilnīgu dabas krahu, ledāju kušanu, ūdens līmeņa celšanos, plūdus, viesuļvētras, visu, ko daba var izspiest no sevis, lai izārstētos no šīs slimības. Tas vien jau iznīcinās lielāko daļu urbanizētās pasaules - daļa zemju applūdīs, daļa - izkaltīs. Un, kad saldūdens maksās gramu zelta litrā un kad graudi uz zemes vienkrāši vairs neaugs, nu tad nekāda baigā hi-tech sabiedrība tur neiznāk.
Nafta iet uz galu. Un ne tikai nafta. Dabas resursi tiek izbliezti nenormālos kvantumos. Mūža mežos kokus gāž ātrāk nekā Tu spēj sist plaukstas un saukt "Ura! Ura! Ura!" Zeme tiek padarīta neauglīga, pārtikas vietā aug noliktavas precēm no Ķīnas, kur svetšopos par padsmit dolāriem mēnesī burtiski izžmiedz cilvēkus (ekonomiskos vergus).
Šī sistēma ir kā sprādziens. Pārsimts gadus dega deglītis, šobrīd ir tas brīdis, kad iet vaļā lielais sprādziens. Bet sprādziens nevar ilgt bezgalīgi. Tas ir īslaicīgs. Protams, visi baigi priecājas par lielo blīkšķi un gaismiņām, bet pēc šī sprādziena seko apdullums un krahs. Es Tev varu garantēt, ka pēc 100 gadiem nekādu datoru, nekādu Mersedesu, nekādu ForumCinemas un nekādas laika sišanas SviestaCibā nebūs. Ap to laiku, visticamāk, cilvēki dzīvos uz dažām salām un mācīsies no izskalota koka taisīt virves.
Jā, protams, mūs visus centīsies padarīt aizvien atkarīgākus no korporācijām, par to šaubu nav. Bet dzīves kvalitāte už točna necelsies. Protams, ilūziju centīsies uzturēt tikpat sekmīgi kā tagad. Jau šobrīd cilvēki nenojauš, kas notiek patiesībā. Viņiem šķiet, ka viss ir stabili un laimīgi, ka viņu pārtika aug skaistās lauku zemkopībās, ka politiķi cenšas palīdzēt tautai, ka "brīvais tirgus" ir godīgs utt. Mediju monopoli skalo smadzenes ne par matu sliktāk kā Hitlera Vācijā. Un cilvēki ir stulbi - jā - tur nu neko daudz nevar padarīt. Tikai šobrīd problēma ir tāda, ka tie "gani" sastāda mazāk par 1% cilvēku (stingri ņemot, visas Rietumu pasaules "ganus" var saskaitīt uz savu roku pirkstiem), un tie ir pilnīgi aizkrituši frīki, kuriem nepiemīt ne tikums, ne interese par "aitu" labklājību. Šeit notiek konkrēta gaļas izciršana. Protams, aitas, kas stāv rindā uz kautuvi, nenojauš, kas tur iekšā notiek. Mums melo trakāk, nekā jebkurā vēstures punktā.
Šī ir vardarbīga sabiedrība. Bruņotais grupējums "policija", kuru algo uzņēmumu nopirkta kliķe pasīvi draud piekaut vai nogalināt katru, kurš nepakļausies "ganu" interesēm (ceru, ka jau saproti, ka nekādas "demokrātijas" šeit nav - ārpus smagām delīrijām, tas ir). Mēs dzīvojam terora sistēmā. Un šī sistēma ir lineāra (uz galu ejoša, progresējoša), nevis cikliska (ilgtspējīga, "utopiska" - kā atļāvies bilst), un tas nozīmē, ka agri vai vēlu tas viss beigsies ar smagu blīkšķi. Un dzīvi paliks tikai daži. Procents.. divi... kas zina. Katrā ziņā - nāk lielākais Pizģec cilvēces vēsturē. Un, jo spēcīgāk tiks kultivēta šīs sistēmas lineārā domāšana, jo smagāks būs tas Pizģec.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?