Jetijs ([info]tarantulz) rakstīja [info]politbirojs kopienā,
@ 2004-11-24 11:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Rīga, 23.nov., LETA. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ar naudas sodu administratīvi ir sodījis Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētāju Gundaru Bojāru (LSDSP) un valdes locekļus Sergeju Dolgopolovu ("Jaunais centrs"), Andri Ameriku (LPP), Jāni Gulbi (LSDSP), Gintu Celmiņu (JL), Viesturu Silenieku (ZZS) un Vladimiru Makarovu (TB/LNNK), jo viņi savā darbībā ir pārkāpuši likumu par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā.
[..]
Kā uzsver KNAB, ostas valdes lēmums attiecās arī uz pašiem lēmuma pieņēmējiem - Bojārs, Dolgopolovs, Ameriks, Gulbis, Celmiņš un Silenieks tika apdrošināti katrs par 12 000 latu gan 2002./2003.gadam, gan 2004.gadam, savukārt Makarovs - par 12 000 latu 2004.gadam.
[..]
Pamatojoties uz minēto lēmumu un saskaņā ar RBP un "Baltikums dzīvība" noslēgto dzīvības apdrošināšanas līgumu šā gada martā Bojārs, Dolgopolovs, Ameriks, Gulbis, Celmiņš un Silenieks saņēma katrs 9000 latu apdrošināšanas atlīdzību par 2002./2003.gadu, norāda KNAB.
[..]
"Amatpersonas kā Rīgas Brīvostas valdes locekļi, iepazīstoties ar RBP darbinieku sarakstiem dzīvības apdrošināšanai un piedaloties tāda jautājuma izlemšanā, kurā viņi bija personiski un mantiski ieinteresēti, realizēja savas valsts amatpersonas pilnvaras interešu konflikta situācijā, neievērojot likumā noteikto aizliegumu," uz ostas valdes locekļu pārkāpumu norāda KNAB.
Ar KNAB kā tajā anekdotē - bezzobains, bet nosūks līdz nāvei. Katru reizi pa 250 latiņiem.

Ar šādām primitīvām shēmām ir sanācis saskarties jau iepriekš - apdrošināšana vismaz mūsu republikā ir ļoti pateicīgs instruments, jo nevienam nav īsti skaidrs, kas tā tāda ir. Tāpat kā uzticības darījumi.

Vācijā amatpersonas bija spiestas atkāpties no amata dēļ skandāla par frequent flyer bonusjūdžu izmantošanu, lai gan tas tiešus zaudējumus/izmaksas valstij neradīja, un valsts šīs jūdzes iekasēt jebkurā gadījumā nevarētu. Bet tomēr interešu konflikts.

Mūsu valstī amatpersonas atklātā sēdē pieņem lēmumu par krāpnieciskas shēmas īstenošanu, gūst no šīs shēmas labumu, tomēr vienīgais komentārs, ko tās spēj sniegt, - lūgsim precizēt protokolu.

Tad nu lūk, nodokļus maksājošie rīdzinieki. No jūsu nomaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa summas prāva daļa nonāk tieši RD budžetā, ja nemaldos - 76%.  Tā ir jūsu nauda.

Nezinu kā jūs, bet mani ne pārāk iepriecina, ka šogad esmu vienam no iepriekšminētajiem biedriem nofinansējis ~ 20% "apdrošināšanas atlīdzības".


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ravena
2004-11-24 11:56 (saite)
nu neiepriecina
bet iespeja kaut ko ietekmet ir tik nieciga ka labak par to vienk nedomat
ta protams nav izeja.
bet shodien man galva negrib list domas par manas nodoklju naudinjas lietderigu izlietojumu:(

(Atbildēt uz šo)


[info]jerrym
2004-11-24 12:25 (saite)
Es domāju, ka nodokļu naudai un šīm apdrošināšanas naudām nav tiešas saistības, Brīvostai finansējums būtu tik un tā. Tā ka vari neraudāt, tavus latiņus gan jau ka zapčols ir krievu jaunatnes piketos ieguldījis :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tarantulz
2004-11-24 15:12 (saite)
Ko nozīmē "Brīvostai finansējums būtu tik un tā"? Gan jau ka kāda domnieka kabatā nonāks tik un tā?

Tā jau arī rodas tas corruption perception index.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jerrym
2004-11-24 15:17 (saite)
Brīvostas budžets pamatā nesastāv no nodokļiem. Tā tas bija jāsaprot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]jerrym
2004-11-24 15:18 (saite)
Un vēl tā, ka par tavu algas daļu ir pirkta krāsa, ar kuru uz sienām un plakātiem raksta "Ņet reforme" :P~~~

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?