sviesta cibas neoficiālais viedoklis ([info]scibologs) rakstīja [info]politbirojs kopienā,
@ 2004-03-24 14:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mazs un mīksts atbalsts gaismaspilei (vai lāča pakalpojums)

Kultūras ministre Helēna Demakova otrdien vienojās ar ASV uzņēmuma "Microsoft" vecāko viceprezidentu Žanu Filipu Kurtuā (Jean-Philippe Courtois) par uzņēmuma atbalstu Latvijas Nacionālajai bibliotēkai (LNB) informācijas tehnoloģiju (IT) jomā.

Ministre un "Microsoft" pārstāvis vienojās par darba grupas izveidi, kurai divos mēnešos būs jāsagatavo sadarbības līgums. Tajā būs paredzēts gan programmatūras un tehnoloģiju atbalsta apjoms, gan "Microsoft" piedalīšanās LNB projektā ar savām zināšanām un pieredzi IT jomā, aģentūru BNS informēja ministres preses sekretāre Gunda Ignatāne.


[info]politbirojs atzīmē: lai gan apsveicama ir Demakovas k-dzes aktīva iesaistīšanās Gaismaspils projekta reanimēšana, tomēr uz nupat gaidāmo sankciju fona, kuras Eiropas Komisija noteiks Microsoft par brīvās konkurences normu pārkāpumiem, šie ministres paziņojumi izskatās labākajā gadījumā dīvaini.

Bez žurnālistiem tik saprotamās MediaPlayer atdalīšanas no Windows, apsūdzībā figurē divas daudz nozīmīgākas lietas. Viena- oficiāli uzturētā par Microsoft radītajiem tehnoloģiskie ierobežojumiem serveru tehnoloģiju ražotājiem, kas liedz tiem radīt labu alternatīvu Windows 2003 un SQL server produktiem. Otra- neoficiāli virzīta (iespējams ka būs vēl papildus sankcijas par šo) un pagaidām īsti neskatīta- par Microsoft piegājienu izmantojot savu dominējošo stāvokli, jaunattīstības valstu valdībām izteikt "lielisko" piedāvājumu- dodot atlaides un bezmaksas labumus, monopolizējot veselu jomu un sektoru informatizāciju. Par cik līdzšinējie gadījumi formāli ir bijuši ārpus ES valstu loka, Eiropas komisija šo apsūdzību oficiāli neuzturēja. Bet šitais nu jau sāk izskatīties pēc tipiskā jaunattīstības valstu scenārija.

Acīmredzot ministres kundzei ir sūdīgi padomnieki, kas neorientējas ne Eiropas, ne informācijas tehnoloģiju jautājumos, secina [info]politbirojs.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

(Atbilde no iesaldēta lietotāja)

[info]scibologs
2004-03-24 14:26 (saite)
tā nu gan nav taisnība ka mēneša laikā. arī ne gada laikā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Atbilde no iesaldēta lietotāja)

[info]tarantulz
2004-03-24 14:42 (saite)
Vispār jau tas arī izskatās maigi sakot - dīvaini, kad dienā tiek publicēti apcerīgi ciba-style raksteļi, kurus parakstījusi H.Demakova, LR kultūras ministre.
Nu labi jau, cilvēks orientējas kultūras jomā, bet ar to tā kā būtu par maz.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sleep_talking
2004-04-01 14:37 (saite)
kuraa dienaa ir rakstelji? mani interesee, bet esmu palaidusi garaam.

un kaadi tev iebildumi pret heleenu? man ir dazhi personiski, bet vinja liekas ideaala. taapeec tavi iebildumi arii interesanti. m?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snark
2004-03-24 23:46 (saite)
Atkal nožēlojami. "Jaunattīstības valsts" tiešām ir precīzākais apzīmējums; otrs ir "no frančiem es ģībstu" (vai tamlīdzīgais kino citāts).
Ja uz šo neviena lemjoša amatpersona neuzvārījās, tad lieta kļūst vēl jo nožēlojamāka. Ja uzvārījās - derētu nolinčot. :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?