sviesta cibas neoficiālais viedoklis ([info]scibologs) rakstīja [info]politbirojs kopienā,
@ 2004-03-09 16:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
nu kā var nesolīt?
Emša veidotā valdība savā deklarācijā sola Eiropas Savienības piešķirto līdzekļu pilnīgu apgūšanu, labklājības pieaugumu un drošību.

Jaunā valdība sola panākt katra Latvijas iedzīvotāja labklājības pieaugumu, palielinot minimālās algas un pensiju apmēru, pakāpeniski paaugstinot ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekamo algas daļu jeb minimumu. Tiek solīts arī palielināt nodarbinātības līmeni, izskaužot nabadzību un samazinot dzīves līmeņa atšķirības reģionos, īpaši atbalstot jaunu darba vietu rašanos attīstības jeb depresīvajos reģionos.

Pensijas tiek solīts indeksēt vismaz divas reizes gadā atbilstoši inflācijai. Lai nodrošinātu valsts sociālās sistēmas stabilu turpmāko darbību, Emša valdība no privatizācijas ieņēmumiem dzēsīs sociālā budžeta parādu valsts budžetam.

Jaunā valdība sola samazināt kopējo nodokļu slogu, paaugstinot ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekamo ieņēmumu minimumu, vienlaikus uzlabojot nodokļu iekasēšanu. Tiek arī solīts nodrošināt rūpniecības konkurētspējas palielināšanu un augstākas pievienotās vērtības produktu ražošanu, īstenot pasākumus administratīvo regulējumu samazināšanai būvniecībā, nodrošināt godīgu un vienlīdzīgu konkurenci, kā arī aizsargāt patērētāju intereses.

Jaunā valdība sola stiprināt demokrātiju, pilsonisko sabiedrību, iedzīvotāju un valsts drošību, tai skaitā izvēršot aktīvu cīņu pret korupciju, kontrabandu </b>un noziedzības pieaugumu</b>.

Valdība sola stiprināt pašvaldības, ievērojot Eiropas vietējo pašvaldību hartā ietvertos principus, ar valsts atbalstu veicināt brīvprātīgu administratīvi teritoriālo reformu, izveidot tieši vēlētas reģionālās jeb apriņķu pašvaldības.

Valdība sola radīt nosacījumus, lai turpinātos strauja un ilgtspējīga ekonomikas izaugsme, budžeta deficītam nepārsniedzot 2% no iekšzemes kopprodukta robežu, ieviest vidēja termiņa jeb trīs līdz piecu gadu budžeta plānošanu, līdz 2006.gadam dubultot valsts investīciju programmas apjomu, novirzot tās infrastruktūras projektiem, pašvaldību projektiem, projektiem inovatīvās nozarēs un projektiem, kuri nodrošina ātrāku atdevi.

Veselības aizsardzības jomā tiek solīts ieviest taisnīgu un stimulējošu ģimenes ārstu apmaksas kārtību, palielināt valsts finansējumu medicīnai ne mazāk kā par 15% no iepriekšējā gada līmeņa.

Jaunā valdība sola līdz 2008.gada beigām Latvijā uzbūvēt mūsdienīgu Nacionālo bibliotēku, koncertzāli un laikmetīgās mākslas muzeju. Tiek solīts nekavējoties atjaunot Valsts kultūrkapitāla fonda pilnīgu neatkarību no politiskās varas un ar likumu nodrošināsim tā finansējuma ikgadēju pieaugumu par 10%.

[info]politbirojs secina: mums būs mūsdienīga kultūra, projekti atdosies ātrāk, visas reformas būs brīvprātīgas, noziedzība tiks saglabāta iepriekšējā līmenī, līdzko tiks apkarots tās pieaugums, nabadzība tiks izskausta un nauda- apgūta. un par to pēdējo (atšķirībā no visa pārējā), nudien, [info]politbirojs nešaubās.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]puce
2004-03-09 18:38 (saite)
"Kā var nesolīt?!" ©Repše (bet teksts acīmredzami un ausīmdzirdami atbilstošs ikvienam politiķim...

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?