ezss ([info]ezss) rakstīja [info]par_velti kopienā,
@ 2010-09-23 16:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Zarkukaiņi
Sveiki visiem,

Man mājās mājdzīvnieku statusā mitinās zarkukaiņi.
Tagad ir uzradies lērums mazo. Varbūt kāds no jums arī vēlas zarkukaini, mājdzīvnieku?

Kā pēc nosaukuma var spriest - kukaiņi izskatās pēc zariņa, krāsa variē no zaļas līdz brūnai, pieaugušajiem indivīdiem rōzā paduses.

Viņi ir viegli uzturami, ēd lakstus (gārsas, pienenes, liepu lapas, ziemā brūklenes, vai telpaugus - tradeskancijas), šad tad apsmidzināmi ar ūdeni. Tas arī viss, kas jāveic apkopes ziņā. Īpaši terāriji nav nepieciešami, var dzīvot arī burkā vai vecā akvārijā, ka tik vāks ir virsū un nevar aizrāpot savās gaitās pa nakti. Tāpat turēšanas vietā būtu vēlami zari, lai zarčiki var maskēties, citādi viņi cenšas maskēties viens uz otra.

Tomēr jābrīdina, ka viņi nav īpaši azartiski. Vairāk uztverami kā interjera priekšmets, ne kā mīļdzīvnieki. Dienas lielāko daļu tēlos zarus un, ja paliks garlaicīgi, tēlos vējainu laiku (šūposies).

Svinīgā zarkukaiņu nodošana jaunajiem īpašniekiem (ja uzradīsies gribētāji) var notikt Rīgā, vēlams Bioloģijas fakultātes tuvumā, bet var sarunāt arī aizvizināšanu uz citu Rīgas galu.

Izskatās viņi





vairāk bilžu pie tantes Gūgles ar atslēgvārdu "Carausius morosus".

Pašlaik kukaiņi ir pāris cm gari, bet izaugs līdz astoņiem, desmit cm. Dzīvo no gada līdz diviem, bet cītīgi dēj olas, lai turpinātu savu dzimtu. Olas parasti izškiļas ļoti veiksmīgi, tāpēc arī mums emerdžensijs, bet runā, ka ar viņām labi varot barot akvārija zivis. :)

UPD2. beidzās!

UPD1. Tā kā bija negaidīti liela atsaucība, sāku veikt grāmatvedību.
Saskaitīju, pašlaik ir ap 50 zarčikiem. 10 ir jau aizrunāti uz citām mājām, 6us paši paturēsim, 4us atdevu turbund, 3 aizrunāti vilkatei, 2 zannnch un 2 viņas draugam, 10 gorgonai, 3 gab. zaļš, le_mingai 3 un 2i mesijai un 3(ja sanāks) _serpentine_ .Vēl pāris rezervēti baltais_zilonis


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ezss
2010-09-23 20:24 (saite)
redz, vīrišķi šai zarčiku sugai ir diezgan mistiska padarīšana. Saka, ka uz 1000 indiivīdiem pagadās viens, kas ir mazāks un izskatās pēc vīrišķa, bet vēl nav īsti skaidrs vai viņš veic arī kādas funkcijas, vai arī tikai izskatās :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?