ezss ([info]ezss) rakstīja [info]par_velti kopienā,
@ 2010-09-23 16:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Zarkukaiņi
Sveiki visiem,

Man mājās mājdzīvnieku statusā mitinās zarkukaiņi.
Tagad ir uzradies lērums mazo. Varbūt kāds no jums arī vēlas zarkukaini, mājdzīvnieku?

Kā pēc nosaukuma var spriest - kukaiņi izskatās pēc zariņa, krāsa variē no zaļas līdz brūnai, pieaugušajiem indivīdiem rōzā paduses.

Viņi ir viegli uzturami, ēd lakstus (gārsas, pienenes, liepu lapas, ziemā brūklenes, vai telpaugus - tradeskancijas), šad tad apsmidzināmi ar ūdeni. Tas arī viss, kas jāveic apkopes ziņā. Īpaši terāriji nav nepieciešami, var dzīvot arī burkā vai vecā akvārijā, ka tik vāks ir virsū un nevar aizrāpot savās gaitās pa nakti. Tāpat turēšanas vietā būtu vēlami zari, lai zarčiki var maskēties, citādi viņi cenšas maskēties viens uz otra.

Tomēr jābrīdina, ka viņi nav īpaši azartiski. Vairāk uztverami kā interjera priekšmets, ne kā mīļdzīvnieki. Dienas lielāko daļu tēlos zarus un, ja paliks garlaicīgi, tēlos vējainu laiku (šūposies).

Svinīgā zarkukaiņu nodošana jaunajiem īpašniekiem (ja uzradīsies gribētāji) var notikt Rīgā, vēlams Bioloģijas fakultātes tuvumā, bet var sarunāt arī aizvizināšanu uz citu Rīgas galu.

Izskatās viņi





vairāk bilžu pie tantes Gūgles ar atslēgvārdu "Carausius morosus".

Pašlaik kukaiņi ir pāris cm gari, bet izaugs līdz astoņiem, desmit cm. Dzīvo no gada līdz diviem, bet cītīgi dēj olas, lai turpinātu savu dzimtu. Olas parasti izškiļas ļoti veiksmīgi, tāpēc arī mums emerdžensijs, bet runā, ka ar viņām labi varot barot akvārija zivis. :)

UPD2. beidzās!

UPD1. Tā kā bija negaidīti liela atsaucība, sāku veikt grāmatvedību.
Saskaitīju, pašlaik ir ap 50 zarčikiem. 10 ir jau aizrunāti uz citām mājām, 6us paši paturēsim, 4us atdevu turbund, 3 aizrunāti vilkatei, 2 zannnch un 2 viņas draugam, 10 gorgonai, 3 gab. zaļš, le_mingai 3 un 2i mesijai un 3(ja sanāks) _serpentine_ .Vēl pāris rezervēti baltais_zilonis


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zannnch
2010-09-23 18:06 (saite)
okei, tad ja paliek kāds, es esmu rindā nākošā, un ceru uz kādiem 4 :) 2 man , un divi ceļos pie drauga, viņš jau te domā kādu akvu viņiem pirkt :D un saki, vai pamatam tev stāv taka tikai ''būra'' pamats, vai kaut kāda grunts- nez- kā zirnekļiem, tāda kā augsne ?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ezss
2010-09-23 18:19 (saite)
Augsnē Tu nenovaktēsi olas. Ja nesatrauc vairošanās, tad var arī likt augnsi apakšā, tad nav neestētisko kakuču skatu.
Ir draugi, kas viņiem apakšā lika zemīti un sēja zālīti, tad zarčiki dzīvojās zāles džungļos, kurus arī ēda. Es saviem esmu piedāvājusi audzētu kaķuzāli, bet viņi aktīvi izvairījās no tās teritorijas, tā kā hū nouz.
Man viņi pašlaik ir plastmasas akvārijā un stikla traukā, abi apakšā "pliki" aiz tā apsvēruma, ka var izlasīt olas, cik gribās un pārējo iztīrīt.

Ja draugs domā pirkt akvu, tad droši var turēt vairāk kā divus, būs interesantāk. Man 20l (šaurā, augstā) akvārijā bija kādi 8 gab un neizskatījās pārapdzīvoti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zannnch
2010-09-23 18:36 (saite)
hmm, ja kkas paliek pāri tad ja kas - vari ziņot uz - mumiic@inbox.lv

. un saki, cik bieži un daudz jādot ēst? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ezss
2010-09-23 18:42 (saite)
Mēs ieliekam glāzītē lakstus un gaidām kamēr viņi nograuž. Grūti tā teikt, bet buntīte (ap 10 zariņiem) brūklenāju pietika kādām 2 nedēļām 4u zarčiku populācijai noteikti. Liepas un gārsas iet iekšā ātrāk, jo mīkstākas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ezss
2010-09-23 20:31 (saite)
tavs e-mails saka šito:
I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below.
For further assistance, please send mail to postmaster.

kopēju e-pastu :)
Čau!

Saskaitīju un Tev un Tavam draugam pietiks ar atliektiem galiem.
Varētu piešķirt jums abiem kopā 6. Derēs?
Tradicionālais jautājums - kad un kur :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?