Karstā latviete ([info]implozija) rakstīja [info]par_velti kopienā,
@ 2010-09-16 11:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nodarbības sporta klubos par velti
Projekta Esi aktīva, Latvija! ietvaros no 22. līdz 25. septembrim jau otro gadu pēc kārtas ikvienam būs iespēja bez maksas apmeklēt vairāk nekā 30 fitnesa klubu visā Latvijā, informē Latvijas Fitnesa asociācijas pārstāve Agnese Anševica.



Projekts tiek īstenots ar mērķi palielināt iedzīvotāju interesi par fitnesu un veselīgu dzīvesveidu, skaidro A. Anševica. Viens no projekta mērķiem esot panākt, ka «vairāk kustamies, nepadodamies slinkumam un mazkustībai», jo statistika rāda, ka Latvija ir viena no fiziski neaktīvākajām valstīm Eiropā. «Vairāk nekā 44% Latvijas iedzīvotāju vispār nenodarbojas ar fiziskajām aktivitātēm, tāpēc esam viena no līdervalstīm Eiropā sirds asinsvadu slimību un II tipa cukura diabēta saslimšanu ziņā,» teic A. Anševica. Viņa pārliecināta, ka lielu daļu slimību būtu iespējams novērst, ja cilvēki nodarbotos ar vingrošanu un citām fiziskajām aktivitātēm, turklāt neesot tik būtiski, vai cilvēks vingro sporta klubā, skrien svaigā gaisā vai vingro savās mājās. Vēl viens no projekta mērķiem esot mazināt sabiedrības aizspriedumus, ka fitnesa klubi piemēroti tikai jauniem un skaistiem cilvēkiem, teic A. Anševica.

Pērn projekta Esi aktīva, Latvija! ietvaros interesenti par brīvu fitnesa klubus varēja apmeklēt vienas dienas garumā, šogad projekts ilgst četras dienas - pirmajās trīs dienās klubu biedri var uz nodarbībām bez maksas ņemt līdzi draugu, kolēģi vai ģimenes locekli, bet projekta noslēguma dienā plānota Atvērto durvju diena, kuras laikā ikviens varēs bez maksas apmeklēt grupu nodarbības un trenažieru zāles. Fitnesa klubos būs iespējams saņemt arī treneru konsultācijas par treniņu programmām, veselīgu dzīvesveidu, apmeklētāji varēs piedalīties dažādās sacensībās, piemēram, aerobikas maratonā, kā arī piedalīties dažādās ārpusklubu aktivitātēs, sola A. Anševica.

24. septembra pēcpusdienā plkst. 17.30 Esplanādē paredzētas arī publiskās grupu nodarbības. «Būs mūzika un neliela skatuvīte, no kuras treneri vadīs nodarbības. Cilvēki varēs nākt svaigā gaisā pavingrot, veikt spēka un līdzsvara vingrojumus, stiepšanos, kā arī apgūt kādu jaunu deju soli deju nodarbībās,» sola A. Anševica.

Ko piedāvā fitnesa klubi?

Atlētika (K. Barona iela 41/43)
25. septembrī četri bloki ar 15 minūšu ilgām nodarbību prezentācijām, bezmaksas grupu nodarbības un trenažieri.
City fitness (Olimpia, Āzenes 5)
25. septembrī pilašu, deju, jogas, kalanētikas un citu nodarbību prezentācija un bezmaksas nodarbības, treneru konsultācijas.
Veselības fabrika (Brīvības gatve 214 M)
25. septembrī bezmaksas grupu nodarbības, kuru laikā vēl bez treneriem padomus sniegs arī vairāki pazīstami cilvēki, piemēram, K. Tatarinova, E. Doļģe. Pēdējā nodarbībā klātienē spēlēs DJ Crystal Sound un grupa Triānas parks, tā paredzēta kā diskotēkas tipa nodarbība.
Centrs (Galerija Centrs, Audēju iela 16)
25. septembrī nodarbību prezentācija un bezmaksas grupu nodarbības, trenažieri, pirts, treneru konsultācijas.
Body sport (Stabu 30/1)
25. septembrī bezmaksas ūdens, step, spēka aerobikas, pilašu, fitnesjogas, vēderdeju, strip aerobikas + dance party un kalanētikas nodarbības, trenažieri, treneru konsultācijas.#
Vairāk informācijas: www.balticfitness.lv




(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ocher
2010-09-16 14:16 (saite)
forši! :)

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?