Jerry the Mouse ([info]jerrym) rakstīja [info]par_velti kopienā,
@ 2005-02-17 14:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Atvainojos par iespējamu oftopiku, tomēr tie no Jums, kas ir bijuši "Undīnē" (Dubultos), saistību ar komūnas tēmu noteikti atradīs - tā ir vieta, kur vienmēr PAR VELTI notiek koncerti, izstādes, lekcijas, izrādes, literārie vakari u.c.



Vēstule no "Undīnes":

"Atvainojamies, ka traucējam ar lūgumu pēc palīdzības. Ir radušies nopietni draudi Pasaku mājas „Undīne” tālākai pastāvēšanai. Izmisīgi meklējam izeju, bet šoreiz esam nokļuvuši sarežģītākā situācijā, nekā jebkad iepriekš. Pēdējā laikā bijām daudz darījuši, lai legalizētu tiesības rīkot savus pasākumus un citas aktivitātes visā Dubultu laukumā. Šobrīd izskatās, ka tiekam mesti ārā ne tikai no laukuma, bet pat no mājas. Saņēmām vēstuli no pilsētas izpilddirektora (G. Trukšņa kandidatūra šim amatam tika apstiprināta pēc J. Hlevicka un A. Bašarina iniciatīvas), ka mūsu adrese – Parka iela 1, kur atrodas Pasaku māja „Undīne”, Jūrmalas pašvaldības teritorijā neeksistē. Izklausās diezgan murgaini, jo mums taču ir nomas līgums ar lieliem, skaistiem pašvaldības ģerboņiem un zīmogiem un īres kvītis tieši par atrašanos šajā adresē. Izrādās, ka mūsu adrese ir likvidēta tā, it kā nekad nebūtu bijusi un pievienota lielajai, ar sazin ko apbūvēt paredzētajai adresei Pils ielā 1, kas šobrīd tiek nodota SIA „Jūrmalas attīstības projekti” rīcībā.

Par šo lietu esam jau informējuši iepriekš, mūsu vēstule tika publicēta gan interneta portālā Delfi, gan Tv-net, gan Apollo, un, lai cik tas dīvaini neliktos, traci par, mūsuprāt, brēcošu netaisnību esam sacēluši, bet no juridiskā viedokļa taisnība ir Jūrmalas domei. Izrādās, ka neeksistē un nekad nav eksistējuši arī mūsu vairākkārtējie iesniegumi ar lūgumu izskatīt mūsu attīstības projektu. Taču mums ir šo iesniegumu kopijas, uz kurām ir domes zīmogs, kas apliecina – tie tomēr ir tikuši iesniegti.

Acīmredzama ir šīs domes vēlme „atrisināt” mūsu jautājumu vēl līdz šīs pašvaldības sasaukuma beigām. Mums nav nekādas garantijas tam, ka nākamā pilsētas dome būs labvēlīgāka mūsu netipiskajam projektam, taču, tāpat kā Karlsons, vēlamies tikt izmesti pa parādes durvīm (lai vēlāk varētu atgriezties pa virtuves lodziņu). Tas nozīmē, ka mēs vēlamies, lai nākamā pilsētas dome, neatkarīgi no tā, kādas partijas tiks pie varas, izvērtētu mūsu darbību un priekšlikumus pēc būtības. Lai mums būtu iespēja uzzināt, kādiem cilvēkiem un kurām partijām ir bijuši cik necik pamatoti argumenti pret mums, par labu kādam citam attīstības priekšlikumam. Lai mums netiktu liegtas tiesības tikt uzklausītiem un aizstāvēt savu priekšlikumu, nevis tikt iznīcinātiem, nepielaižot ne tuvumā nevienam domes oficiālajam pasākumam.

Tev, kas lasa šo vēstuli! Ļoti lūdzam – saproti mūs pareizi! Mums vienkārši nav citas iespējas. Domei, gluži kā pie cara tētiņa 1905. gadā, netiekam ne tuvumā. Presi un citus masu medijus par lietām, kas, mūsuprāt, bija nelikumīgas, ļoti veiksmīgi esam iesaistījuši. Lai tiesātos ar Jūrmalas domi, šobrīd nepietiek ne laika, ne naudas. Vienīgā iespēja, kas mums ir atlikusi, ir pikets vai neliela demonstrācija, kurā ļoti kulturālā veidā vērsties pie visiem domes deputātiem ar lūgumu atstāt šā jautājuma izlemšanu uz nākamo pašvaldības sasaukumu. Neizlemt šo jautājumu vienā no divām pēdējām šīs domes sēdēm. Piektdienas rītā tiek sagatavoti dokumenti uz priekšpēdējo domes sēdi. Lūdzam atnākt un atbalstīt mūsu mierīgo, nevardarbīgo protesta, īstenībā – lūguma akciju piektdienas rītā ap pulksten 10 pie Jūrmalas pilsētas domes.

„Undīne” ir pilnīgi nepolitiska organizācija, un no Pasaku mājas puses šis pasākums tiešā veidā nekādi nav saistīts ar politiku. Taču ņemot vērā šī brīža īpašo specifiku, neiebildīsim, ja šīs vēstules saņēmēji pārsūtīs šo ziņu sev zināmiem uzticamiem cilvēkiem, kuri darbojas kādā no partijām, taču visvairāk priecāsimies par ikvienu labas gribas gribas cilvēku, kurš ir ārpus jebkādām partijām un var atnākt šodien uz „Undīni” piedalīties rītdienas piketam domātu atraktīvu vides objektu būvēšanas talkā, kā arī rītdien – uz pašu piketu, kas īstenībā ir šobrīd pēdējā un vienīgā mūsu iespēja ietekmēt situāciju tā, lai paliktu kaut visniecīgākās cerības nākotnei.

Ļoti bēdīgais, visādus piketus un demonstrācijas neieredzošais Pasaku mājas rūķis – pūķis Ingus."

Par vilcieniem, mikriņiem un tamlīdzīgām lietām - lapas apakšā iekš
http://www.undine.lv/lat/afisa.html


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]moire
2005-02-17 15:05 (saite)
neko nesapratu

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ns
2005-02-17 16:13 (saite)
izlasi vēlreiz...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tipa75
2005-02-17 15:33 (saite)
Baigi žēl, ka nevaru ņe rīt, ne šodien piedalīties. Labas idejas vārdā jau gribētos gan.

(Atbildēt uz šo)


[info]educeenz
2005-02-17 15:49 (saite)
aij..vinji nedriikst sleegt undiini..=/
zheel,netieku uz turieni tagad..un riit? vieniig riit kaveejot skolu..bet undiine takhs tur ir pastaaveejusi,kopsh atceros dubultus..=/

(Atbildēt uz šo)

:(
[info]pelliite
2005-02-17 15:49 (saite)
me tur ir bijusi.. un bija dikti,dikti,dikti jauki... un visu laiku domaaju ka buutj vel jaaizbrauc.. un tagad vinji grib to visu izjaukt?.. ;(.. es noteikti paiidzetu... bet diezmjeel man piektdien ir skola ... mwe jau apsveera domu kaveet skolu.. bet taa laikam nevarees dariit... bet es ljoti ceru ka viss nokaartosiess..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: :(
[info]educeenz
2005-02-17 15:56 (saite)
mjaa es a ceru,.mosh riit..veel paariic skolasboedrenju kas meedz tur doties,jaapierunaa un jaadodas..
vieniig..zheel..riit riktiig svariiga diena.. =/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tiika
2005-02-17 17:30 (saite)
hmzzz shodien netieku... riit arii taada iespringta diena, bet cikos tad juus tur visi tiekaties riit?

ak dies bet kapeec tad taadu kuultuuras centru vaig niicinaat laukaa... taa tak ir vieta ar tradiicijaam, kuru zin teju vai puse Latvijas... nesaprotu domes riiciibas motiivus?

(Atbildēt uz šo)


[info]persijs
2005-02-17 20:51 (saite)
Cik liels aktiivistu skaits paredzams ?

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?