pajautaa

vakcinācija

« previous entry | next entry »
Maijs. 24., 2016 | 09:18 pm
posted by: ttp in pajautaa

cibas vecāki,

vai jūs vakcinējat/vakcinējāt savas atvases? Pret kurām kaitēm jā, kurām nē? Vai izvēlējāties komplekso vakcīnu, vai tikai atsevišķas slimības? Vai ievērojāt vakcinēšanas kalendāru?

Paldies

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {50}

porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Maijs. 26., 2016 - 09:39 pm
#

procents pilnīgi noteikti ir lielāks, jo ne visas piesūkušās ērces cilvēki pārbauda, jo tas ir dārgi, sarežģīti (ērcei jābūt dzīvai, 24 h laikā pēc piesūkšanās) un Rīgā.
ja ņemtu vērā arī tos gadījumus, kad ar encefalītu saslimst dzīvnieki (suņi, kaķi), epidemioloģija būtu citādāka. bet Latvijā šobrīd labaratoriskus testus dzīvniekiem, kam piesūkušās ērces, uz ērču encefalītu neveic un tā nebūt nav vienīgā ērču pārnēsātā slimība kurai ir NS pazīmes

bīstamība ir arī tāda, ka ar pretparazītu līdzekļiem neapstrādāti mājdzīvnieki (suņi, kaķi) ērces salasa brikšņos (meži, ceļmalas, grāvmalas, upmalas etc), tās pieēdas, nokrīt zemē, izdēj olas un jaunā paaudze šķiļas laukā tur, kur olas iedētas. arī piemājas dārziņā un pilsētas apstādījumos.
turklāt tie izslavētie gadījumi, kad cilvēkiem ir antivielas neslimojot (tātad pārslimojuši viegā formā) procentuāli notiek retāk, bet arī pieaugušajiem šī slimība ļoti bieži izpaužas smagi, ļoti smagi un pat letāli

Atbildēt | Iepriekšējais