pajautaa

vakcinācija

« previous entry | next entry »
Maijs. 24., 2016 | 09:18 pm
posted by: ttp in pajautaa

cibas vecāki,

vai jūs vakcinējat/vakcinējāt savas atvases? Pret kurām kaitēm jā, kurām nē? Vai izvēlējāties komplekso vakcīnu, vai tikai atsevišķas slimības? Vai ievērojāt vakcinēšanas kalendāru?

Paldies

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {50}

sproga

from: [info]sproga
date: Maijs. 25., 2016 - 03:32 pm
#

dzīvojam laukos. potējam visu (tai skaitā encefalītu un rotu), izņemot gripu. Pirmajam ne sūda pēc kalendāra, jo visu laiku slimoja ar elpceļu slimībām. Arī rotu nedabūja, toties pie 1.5 gadiņa dabūja normāli pa slimnīcu izgulēties. Otrais līdz ar to rotu dabūja par velti un bez jautājumiem.
Pēdējā desmitgadē katram internet jūzerim par modes lietu ir kļuvis iedziļināties vakcīnu zinātnē. Tā kā man trūkst pamatzināšanu bāzes, tad nobolu acis un klausu dakterim. Arī vēlēšanās studēt to internetā ir tuvu 0%.
Par ērcēm man ir fobija tā dēļ, ka gan tēvs pasmagi izslimoja, gan viens no boijfrendiem bērnībā izslimojās (valodas traucējumi)...
Toties neesmu apgrozījusies tajā vidē, kur kāds būtu cietis no vakcinēšanās. Tikai briesmu stāsti calis.lv

Atbildēt | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Maijs. 25., 2016 - 04:21 pm
#

pa lielam to pretvakcinēšanas kampaņu uztur un uzkurina garīgie fanātiķi, kuriem dievs aizliedzis asins pārliešanu, tad nu viņi cilā šo tēmu pie katra elpas vilciena un kur vien var, protams, ka dzirdīgas ausis ir tieši norūpējušās jaunmāmiņas (agrāk pirmās vakcīnas no govs asiņu seruma ieguva - pret bakām, šobrīd jau citādāk un savādāk, bet tas netraucē vicināt reliģisko kara cirvi)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Maijs. 26., 2016 - 10:33 pm
#

ne tikai. tas saskan arī ar šobrīd modes tendenci 'natural parenting'. LV vidē nav izplatīti, bet angliski runājošās zemēs ir veltījumu mājaslapas vakcīnu upuriem, kas pilnas ar briesmu stāstiem un medicīniski ne ļoti pamatotu info.

ja interesē par blaknēm, ir infografika, ko veidojusi PVO pēc oficiāli apkopotajiem datiem par blaknēm, smagām blaknēm un nāvi. un tur ir uzskatāmi redzams, cik retas ir smagās blaknes un ka anti-vacc kampaņās mēdz iekļaut arī pašnāvības, kas statistikā piemērotas 'vakcīnu dēļ'
diemžēl man rokas līkas, nesanāca izguglēt

Atbildēt | Iepriekšējais