pajautaa

vakcinācija

« previous entry | next entry »
Maijs. 24., 2016 | 09:18 pm
posted by: ttp in pajautaa

cibas vecāki,

vai jūs vakcinējat/vakcinējāt savas atvases? Pret kurām kaitēm jā, kurām nē? Vai izvēlējāties komplekso vakcīnu, vai tikai atsevišķas slimības? Vai ievērojāt vakcinēšanas kalendāru?

Paldies

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {50}

Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Maijs. 24., 2016 - 11:08 pm
#

Pret visu, bet pēc individuāla kalendāra ar maksimālām atstarpēm starp potēm.

Atbildēt | Diskusija


ю

from: [info]ttp
date: Maijs. 24., 2016 - 11:12 pm
#

tubrkolozi arī?
man tieši interesē individuālais kalendārs un maksimālās atstarpes.
2 mēnešos tiešām nevēlamies neko potēt, ja tad tikai ap 6 mēnešiem, lai kārtīgi apveļas. cik noprotu, tad kompleksais ir jāpotē ik pa 2 mēnešiem (pirmās 3 potes) un tad starplaikā ik pa mēnesim var pneimokokus potēt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tati

from: [info]tati
date: Maijs. 25., 2016 - 12:01 pm
#

Tuberkolozi potēja dzemdību namā pēc izrakstīšanās.
Nākama "pote" 2 mēnešu vecumā bija rotavīrusniece - tie ir pilieni, kurus bebim iepilina mutē. Ļoti viegla pote, kuru visi diezgan viegli pārcieš. Pēc 2 mēnešiem "iepotēja" otro rota poti. 6 mēnešos pirmo komplekso, vēl pēc 2 mēnešiem nākamo un tad atkal pēc 2 nākamo komplekso. Tā kā mēs bērnam taisam mini slodzi, arī pediatre noteica, ka potēs visu maksimāli vēlāk. Vajadzēja uz gadu potēt 4. komplekso, bet atlika uz 1 g 3 mēn (ja būs potes, jo izskatās, ka kompleksās ir beigušās). Kompleksās pārcieš grūtāk - naktīs pēc potes temp. uzaug uz 39.4, tad jādod Nurofen.
Citiem rota apvieno ar komplekso un tad ir baigi traki. Galvenais bērnu nepārslogot, jo tad var tonusiņš paaugstināties u.c.
Parunā ar savu pediatru, ja viņš ir OK, tad ieteiks labāko variantu jums visiem.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ю

from: [info]ttp
date: Maijs. 25., 2016 - 01:03 pm
#

paldies par izsmeļošo atbildi.
tā kā dzemdējām mājās tuberkulozes pote mums nav un līdz bērnudārzam to arī netaisīsim. žēl, ka LV vēl skaitās perēklis, jo pārējā rietumeiropā šīs potes vairs neizmanto, trakākais šķiet, ka otrajā dienā laiž iekšā ierosinātāju.
par komplekso visu laiku domājam, bet šķiet, ka VC4 piedāvā atsevišķi difteriju&stingumkrampjus un bērnu trieku, tas ir arī galvenais no kā vajag pasargāties.
bet nu vēl jāstuko un jāinteresējas, pēc komentāriem izskatās, ka diezgan aktuāls un neskaidrs jautājums ne tikai mums

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tati

from: [info]tati
date: Maijs. 25., 2016 - 01:21 pm
#

Skatos, ka kompleksā ir iekšā arī B hepat. Drošs, ka negribi? Saslimšanas risks arī ir un iekš LV jau tā hepatīta ārstēšana pat nav nožēlojamā līmenī - burtiski nekāda. Mums pediatre arī teica, ka pagājušajā gadā bērnu slimnīcā esot ievietoti vairāki bērni, kuri slimojuši ar garo klepu, tāpēc arī neko vairāk nedomājām dalīt.
Difterijas poti pārdzīvoja vēl vieglāk kā rota - vienkārši bija miegaināks & tas arī viss (nezinu kā ir, kad potē vēlāk :] ).
Rota potē tikai līdz "cikturcikturneatceroscik" mēnešiem - pēc tam vairs nekad.
Ja bail par slodzēm, iepauzē līdz ayvases 3 mēnešiem - kad aizvedīsi uz parasto pārbaudi pie neirologa, pateiks, cik tava atvase ir izturīga (vai piebremzēt uz potēšanu, vai arī nē).

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ю

from: [info]ttp
date: Maijs. 25., 2016 - 02:24 pm
#

jādomā, jāperē un galvenais jāsaudzē

par tiem ievietotajiem un saslimušajiem ir ļoti grūti objektīvi spriest, jo visa informācija, kas parādās ir tikai, cik ir saslimuši un nekur netiek norādīt vai šīs personas pirms tam ir bijušas vakcinētas vai nē.

Atbildēt | Iepriekšējais