pajautaa

Is this the real life?

« previous entry | next entry »
Feb. 20., 2016 | 04:15 pm
posted by: panacea in pajautaa

Varbūt ka šis jautājums vairāk iederētos iekš baltais bebrs, bet te plašāka auditorija tamdēļ jautāšu šeit.

Bet tātad, kas mani jau kādu laiku nodarbinā:

Es te šad tad skatos Simpsōnus, Familī Guy, romkom, vakar noskatījos filmu Ted. Nu un tur visu laiku atkārtojas sižets -- čalis ir totāls lūzeris -- drāž savu love of his life visos iespējamos veidos, lieto substances nekonrolētā veidā, nenopietni izturās pret darba pienākumiem -- nu būtu tā kā impulsīvs personāžs ar ko, manuprāt, būtu diezgan grūti sadzīvot kopā un kas no mana skatu punkta tiešām abrazīvi un varmācīgi izturās pret to savu otru pusi. Bet filmu/seriālu sižets akurāt ir tāds, ka sieviete visu šito ņemtni kā reizi iztur, čalis (tjipa) beigās viņu vai nu nostālkero vai (seriālu gadījumā) atvainojas līdz nakamajai drāšanas reizei un visi dzīvo tālāk.

Tad nu mans jautājums -- vai es tā kā nepareizi esmu šito sapratusi vai arī tas ir tāds kā mesidžs ka sievietēm vajag izturēt kretīnus, jo beigās viņš viņai atvainosies un būs viss labi? Tak nesakiet man ka tas ir joks -- man kā reizi neviens no tiem nelikās kā joks sociālā modeļa ziņā, ne?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {39}

Lacy F

from: [info]panacea
date: Feb. 21., 2016 - 05:35 pm
#

es nezinu vai līdz galam varu piekrist -- jā, joki ir varmācīgi, bet galvenās sižeta līnijas, kas liek just līdzi tādas nav. kad homērs atvainojas mārdžai pēc kārtējā drāziena, man šķiet, pa lielam neviens nesmejas vai ciniski nespurgājas, bet ir -- aww - moments, ne?

un kaut vai ja pieņemam, ka tiešām simpsonos, family guy u.c. apakšā ir grand joke, tad, hmm, kā paliek ar romantiskajām komēdijām un to pašu džeimsu bondu, kur nelāga izturēšanās pret sievietēm ir varen liels selling point? un kā jau citi te min, akmenis abos dārziņos, kāpēc pieļauj tādu bezatbildības parādīšanu vīriešīem un tādu šķīstuma etalonu sievietēm. vai tiešām tā ir norma sabiedrībā?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zivs

from: [info]zivs
date: Feb. 21., 2016 - 08:28 pm
#

Vismaz Simpsonos redzu vien veselīgu iesmiešanu par stereotipiem un, droši vien, par vidējo amerikāni.
Taču ja vēlētos cepties, domāju, sameklētu pamatu, un arī ietu ar plīvojošu karogu pa cibu.

Atbildēt | Iepriekšējais


barvins

from: [info]barvins
date: Feb. 21., 2016 - 09:00 pm
#

Kā tad scenāristi nopamatotu to aww momentu, ja nebūtu pirms tam tā drāziena? Tas viss pieder pie stāsta.
http://www.fortheteachers.org/Printables/Plot_Curve_Diagram.pdf

Es īsti nevaru izsekot, par kādu šķīstuma etalonu tu runā saistībā ar sievietēm?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Lacy F

from: [info]panacea
date: Feb. 21., 2016 - 09:13 pm
#

ehs, nu romantiskajās komēdijās, tajā pašā Ted un kavai Mārdža Simpsone parasti ir tādas baltas, pūkainas un mūžam apžēlojošas un, šķiet, varētu gandrīz jēzusam stāties blakus pie dieva uz paternitātes testu. es nezinu, man liekas, ka gan sievietes, gan vīrieši in rīl laif parasti ir abi tādi miksēti tipi, līdz ar to es īsti nesaprotu, kamdēļ vīriešus pataisa par tik briesmīgi bezatbildīgiem un sievietes par tik ārprātā šķīstām.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


barvins

from: [info]barvins
date: Feb. 21., 2016 - 09:17 pm
#

Mkay, I see. Varbūt tas pieder pie žanra um stereotipiem. Ja kaitina, skaties Lara Croftu, Mad Max, vai hoķ pēdējos Star Warus.

Atbildēt | Iepriekšējais