pajautaa

nozagts telefons

« previous entry | next entry »
Apr. 15., 2015 | 11:33 pm
posted by: mazliet in pajautaa

Vai telefona operators var (ar policijas pieprasījumu) pieprasīt manu IMEI vēsturi no operatora? Vai operators šādu info saglabā? Rīt iešu pie operatora, bet ziņkārība moca jau tagad. Situācija sekojoša - blakussēdētāja pievāca manu telefonu. Ir lieciniece, kura to redzēja un jautāja, vai tas ir viņas telefons, uz ko viņa teica- vēl nē, bet būs (lieciniece to uztvēra kā joku,jo vainīgā sevi pusgada laikā ir parādījusi kā ļoti savādu (gribētos teikt - autisku) personu). Nākamjā dienā vainīgā sarunas gaitā atzinās, ka to ir paņēmusi, bet teica ka neatdos, jo uzskata, ka to nav nozagusi, bet atradusi un kas atrasts, tas neesot zagts(savāca nodarbību laikā kamēr pārvietojāmies pa telpu). Šī agresīvā saruna interesantā kārtā sagadījās, ka tika ierakstīta, jo, rakstot lekcijas, starpbrīdī planšetē nebiju nospiedusi stop pogu diktafonam. Tātad ir liecinieks, ir saruna ar atzīšanos, bet nelaimīgā kārtā nevaru atrast kasti telefonam, kas pirkts vismaz pirms pieciem gadiem. Šeit neiet runa par mantisko vērtību, bet par faktu kā tādu. Lūdzu esiet saudzīgi un, lai arī tas izklausās pēc vistu kūts, lūdzu atbildiet pēc lietas būtības - vai un kā šādā situācijā rīkoties un vai vispār ir kāda jēga rīcībai.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

crescendo

from: [info]crescendo
date: Apr. 16., 2015 - 12:01 am
#

Ka kurš operators droši vien. LMT pirms vairākiem gadiem imei arī tāpat iedeva, bez kādas policijas, kad ieradies un rakstīji ieteikumu par konkrētā aparāta bloķēšanu LMT tīklā zādzības dēļ.

Atbildēt | Diskusija


mazliet

from: [info]mazliet
date: Apr. 16., 2015 - 12:05 am
#

Bet vai ir kāda iespēja, ka vēsturi viņi saglabā? Mani it kā brālis mierina, ka 2015.gadā saglabā visu informāciju - arī manas sarakstes ar mīļākajiem, kuras nekad negribētu rādīt nākotnes vīram, kad tāds būs.

Man ir Bite. Ceru, ka ar Biti nav tā, ka neko nevar zināt, līdz šim licies ļoti mūsdienīgs operators. Cerības stariņš ir, lai gan pamata īsti nav.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


mazliet

from: [info]mazliet
date: Apr. 16., 2015 - 12:26 am
#

no sirds dziļumiem liels paldies! Šis ir ļoti, ļoti tas, kas bija vajadzīgs - nu jau daudz mierīgāka sirds! Esmu saviļņota un pateicīga - iespējams, ka tomēr izdosies policijā iesniegt sakarīgu un pilnvērtīgu materiālu lietas risināšnai! Izprintēšu šo likumu, atzīmēšu vajadzīgās lietas, ņemšu līdzi. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


crescendo

from: [info]crescendo
date: Apr. 16., 2015 - 12:28 am
#

Ja ir kādi čeki, garantijas taloni, kastīte, tas viss, protams, arī neskādēs.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


mazliet

from: [info]mazliet
date: Apr. 16., 2015 - 12:34 am
#

Nav saglabājušies čeki vai kastīte, bet ir ar telefonu uzemtās fotogrāfijas datorā (kas gan jau neko daudz nepalīdz :D) no šī telefona un divi liecinieki, kas man šo telefonu pirms daudziem gadiem uzdāvināja. Likumā gan nav minēts, cik ilgi šie IMEI dati ir jāsaglabā, bet - ja viņi var tos sarakāt pa vairākiem gadiem atpakaļ, tad šim te tur jāfigurē bieži jau vairākus gadus..

Atbildēt | Iepriekšējais


.

from: [info]kaplacis
date: Apr. 16., 2015 - 01:13 am
#

a Tu nevari tāpat to telefonu atrast pie viņas?

Atbildēt | Diskusija


mazliet

from: [info]mazliet
date: Apr. 16., 2015 - 01:27 am
#

nevaru taču iet un izrakāt viņai māju. Kad tas notika, azigāju uz policiju un jautāju, vai nevar pēc signāla atrast (bija vēl ieslēgts) - bet teica, ka mēnesi iet process un tikai tad, ja jau ir uzsākta krimināllieta. Ieteica iet otrā dienā pie viņas un teikt, ka iešu uz policiju, un lai šī domā atdot. Tā saruna, kuru otrā dienā ar viņu runāju - kā jau teicu, nejauši tika ierakstīta, un tur, protams ir dzirdams, ka neko nedos, jo atrasts nav zagts.

Nu tiešām kā tādā vistu kūtī, bet jāsaprot,ka tiek runāts par cilvēku ar kādu garīgu problēmu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


suspends

from: [info]suspends
date: Apr. 16., 2015 - 01:29 pm
#

Cik no internetiem var noprast, pēc būtības "atrasts nav zagts" nekādi nestrādā, un pat ja viņa patiešām to būtu atradusi, tur var ierosināt lietu par to, ka viņa par to atrasto mantu nedēļas laikā nav paziņojusi policijai.

" Personai, kas atradusi citai nezināmai personai piederošu mantu, par to jāpaziņo vietējai policijai vienas nedēļas laikā no atrašanas dienas. Šo pienākumu nosaka Civillikuma trešās daļas 3. nodaļas „Lietu atrašana” 945. pants.
"
"30.maijā plkst.18.00 Valmieras autoostā 1992.gadā dzimušai jaunietei nozagti divi maisiņi, kuros atradušās dažādas mantas un drēbes 128 latu vērtībā. Policija, kas izbrauca uz notikuma vietu, netālu aizturēja 1973.gadā dzimušu Valmieras pagasta Jeru iedzīvotāju, kurš paskaidroja, ka maisiņus paņēmis, jo domājis, ka tos kāds aizmirsis. Policija atgādina, ka šādos gadījumos nedarbojas teiciens "Atrasts nav zagts" un ar to aizbildināties nav lietderīgi. Par notikušo uzsākts kriminālprocess. Tāpat atgādinām, ka gadījumā, ja tiešām atrodam svešu mantu, tā jānogādā policijā, kas izsludinās atrastās mantas meklēšanu. Jautājumus par atrasto mantu regulē Civillikums, kas ir saistošs visiem iedzīvotājiem."

Atbildēt | Iepriekšējais