Appstore

« previous entry | next entry »
Nov. 17., 2014 | 03:34 pm
posted by: adelise in pajautaa

Lieta tāda, ka kāds ir ticis klāt manam appstore kontam un uz velna paraušanu tur ir iepircies. Viss gadījums ir noticis UK un es nekādi netieku skaidrībā par to KĀ - jo, ja atkož apple id vai tad nevajag vēl kaut kādus bankas datus - kartes nr/kodus whatever ko vēl, lai iepirktos?
Un vai ir kaut kādas iespējas pierādīt to, ka kāds cits ir iepircies un dabūt naudu atpakaļ?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

from: [info]anna
date: Nov. 17., 2014 - 03:41 pm
#

appstore saglabājas kartes dati un iepērkoties pietiek tikai ar appstore paroles ievadīšanu.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]adelise
date: Nov. 17., 2014 - 03:46 pm
#

ak šitā

Atbildēt | Iepriekšējais


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Nov. 17., 2014 - 04:16 pm
#

un ja ir touch id, tad arī appstores paroli vairs nevajag, pietiek, piemēram, pielavīties guļošam devaisa īpašniekam un piespiest viņa pirkstu :)
bet tie pirkumi jau ir izmantojami tikai attiecīgā apple id īpašniekam

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]adelise
date: Nov. 17., 2014 - 04:34 pm
#

tad kāda jēga kādam citam ir pirkt kaut ko, ja to var izmantot tikai īpašnieks? :/

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]anna
date: Nov. 17., 2014 - 05:01 pm
#

teorētiski - nozogot svešus appstore pieejas datus, uz sava datora/planšetes/telefona caur svešu id sapērku programmas, tad izlogojos no šī profila ārā un zaļi dzīvoju tālāk, lietojot sazagtās aplikācijas un programmas.

google (gmail) ir pieejami dati par to, no kādām vietām (ip adrese, valsts) un ierīcēm lietoti viņu pakalpojumi, varbūt vismaz ko tādu var no appstore dabūt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Nov. 17., 2014 - 05:07 pm
#

appstore sūta meilu, kad apple id tiek izmantots uz jauna devaisa

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]safe
date: Nov. 17., 2014 - 04:05 pm
#

Nu vari meeginaat vinus personiigi bombardeet ar suudziibaam, tad veel iepostot kaadu rakstu feisbukaa par to, ka apple nav nekaada privaatuma un riktiigi nozaakaat, viniem jau publiskais imidzs ir baigi svariigs

Atbildēt


from: [info]unpy
date: Nov. 17., 2014 - 05:08 pm
#

Pa ausu galam esmu dzirdējis, ka pietiek ar vienkāršu pretenziju bankai, no kuras piķis noskaitīts. Cik tas ir pareizi nezinu, pats šādu pakalpojumu neesmu izmantojis.

Atbildēt


from: [info]zale
date: Nov. 17., 2014 - 10:18 pm
#

Kas Tev ir jādara, jāraksta reklamācija. Atrodi attiecīgās bankas mājas lapā, piemēram, šeit ir saite uz SEB - http://www.seb.lv/data/product_documents/Iesniegums_nr1.pdf

Apraksti visu kas un kā notika, pievieno izrakstu no ibankas, kur skaidri redz krāpnieku darījumus. Apraksti, kādēļ tā/tas nebiji Tu, kas to darīji. Baisi aizrauties ar liekām detaļām nevajag, ja kaut ko papildus vajadzēs, banka paprasīs. Bet arī pārāk īsi un lietišķi nē, jo netrūkst jau arī tādu, kas krāpjas un tēlo aplaupītus.

Krāpniecība ar kartēm notiek visu laiku, tā ir normāla parādība, katrā bankā katru dienu. Viņi pret šo ir apdrošināti un zaudējumus paŗāk necieš - tik daudz, cik prasa šo gadījumu izmeklēšana - tas gan nav diži lēti arīdzan. Ieteiktu gan pašlaik karti nobloķēt, lai atkal nevar Tavu numuru izmantot, kā arī restot appstore konta detaļas. To gan Tev ieteiks arī bankā. Drīzāk par obligāti pieprasīs.

Man krāpšanas bijušas reizes 4 vai 5 pēdējo padsmit gadu laikā. Nepatīkami, bet vienmēr nauda dažu nedēļu līdz dažu mēnešu laikā atgriezta.

Atbildēt