pajautaa

sliņķu balle

« previous entry | next entry »
Aug. 13., 2014 | 08:23 pm
posted by: muzungu in pajautaa

Rītdien paredzētas dubultas dzimšanas dienas svinības. Biju baigi saplānojusi skaisti un eleganti barbekjū - grill tusiņu, kur papildus gaļai tiek uztaisīti tikai marineti sīpoli, dārzeņu asortes salāti un milzumliela krēma torte desertam. Diemžēl laika ziņas brēc, ka būs lietus, un pēdējās četras dienas patiešām līst smuki, kas liek domāt, ka rīt ar ogles nekvēlos.
Bet ļoti ļoti nu ļoti negribas svētku galdu vulgaris ar rosoliem, cepešiem, pildītām olām, lašmaizēm u.c. klasiku. Vnk negribas daudz laika pavadīt pagatavojot mielastu, gribas kaut ko vienkāršu, bet elegantu.. lai nav jāceļas četros no rīta, lai paspētu visu sašmorēt un sagriezt mazos kubiņos. Idejas?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {24}

rūsganais sprakšķis

from: [info]mufs
date: Aug. 13., 2014 - 11:28 pm
#

zini, es (tā subjektīvi) ļoti priecājos par pasākumiem ar kārtīgu mājas rosolu un lašmaizes esmu gatava ēst vienmēr.

vispār jau ļoti atkarīgs,kādas ir iespējas - man jubilejas ir abas itkā dārzasvētku sezonā, bet gadās kā jau gadās.
esmu noīrējusi papildus telti un sildītājus, lai nemainītu plānoto meņu.
esmu likusi vīrietim sēdēt vienam ārā un cept gaļu,kamēr pārējie pa iekšu.
esmu sacepusi lielu cepeša gabalu (ko pasniedz aukstu) kā uzkodu kopā ar daudz dārzeņiem svaigiem (uzkodu), mērcītēm un kukurūzas čipsiem
esmu taisījusi biezpienmaizes (rupjmaize +biezpiens ar ķimenēm), ķilavmaizes, cepusi siermaizes
esmu taisījusi lazanjas

bet pāri tam visam - esmu atzinusi,ka par daudz cepos par to,vai visi būs paēduši. neviens vēl nekad nav badā nomiris.

Atbildēt | Diskusija


rūsganais sprakšķis

from: [info]mufs
date: Aug. 13., 2014 - 11:33 pm
#

p.s. nezinu jau,kāds ir Tavs ēdienu uztādījums, bet ja nu noder

pēdējos dārza svētkos,kad galīgi nezināju,cik būs viesu un vispār kā, bet negribēju baisi ņemties - taisīju ārkārtīgi prastus salātus, bet visiem garšoja - 1) pērļu grūbas ar kvīnoju novārītas, atdzesētas, samaisītas ar rukolu, ķiršu tomātiem un olīveļļu 2) mīdijas saceptas baltvīna mērcē - tāas aukstas un mērcē peldošas pārber pār pērļgrūbu salātiem
neprasa necik laika, un ja paliek pāri, nav žēl izmest (tas par grūbām, mīdijas nekad nav pāri palikušas)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


muzungu

from: [info]muzungu
date: Aug. 14., 2014 - 01:34 am
#

grūbas šeit nesameklēšu bet izklausās gardi! doma par cepeti aukstu, dārzeņi & co izklausās labi. parasti man patīk ballītes ar izēšanos, bet šobrīd vnk man nav spēka visiem tiem izgājieniem ar pannām un kastroļiem. kā pēdējo pietaupu vīra dzīšanu laukā lietū cept gaļu. Tā ir pa pusei viņa ballīte arī, tāpēc ceru atrast citu variantu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]mocekliite
date: Aug. 14., 2014 - 09:14 am
#

grūbas ir atrodamas pat mazākās pilsētas, pat co-op vajadzētu būt

Atbildēt | Iepriekšējais