Par ātro kredītu nozares jaunumiem

« previous entry | next entry »
Jan. 27., 2014 | 02:07 pm
posted by: amatieris in pajautaa

Vai info, ka SEB banka pārtrauc sadarbību ar ātro kredītu izsniedzējiem ir patiesa? Visiem vai tikai dažiem kantoriem?
Ja tā, varbūt kāds zina, kāpēc? Ļoti interesants pavērsiens, manuprāt.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {28}

Iksirugumta

from: [info]po
date: Jan. 27., 2014 - 03:27 pm
#

.epub

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]amatieris
date: Jan. 27., 2014 - 03:29 pm
#

Varbūt pastāstīsi man, nejēgam, kā bankas konts, no kura uzņēmums skaita/saņem naudu saviem klientiem var apdraudēt banku?

Paldies.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]po
date: Jan. 27., 2014 - 03:44 pm
#

Problēma nav 1 kontā. Problēma ir sistēmā. Skatoties plašāk, pasaules tirgus grasās implodēt - lielā mērā tieši lēto/vieglo/ātro kredītu dēļ. Globāli valūtas vērtība ļoti strauji krītas (Amerika (federālā rezervju banku sistēma) pēdējos pāris gados sadrukājusi ~70% pastāvošo dolāru (protams, pārsvarā digitāli), Eiropā notiek līdzīgi neatgriezeniski, katastrofāli procesi, kuri pagaidām vēl nav izvērtušies masu Pizģecā, jo bankas pa to žiletes asmeni staigā, navigējot, piemēram, ar šādiem kredītu ierobežojumiem), un līdz ar tuvojošos ekonomikas iesprūšanu ("Lielā Depresija" salīdzinājumā bija sīkums - tagad tas pats notiks globāli un daudz spēcīgāk (parādi ir daudz, daudz lielāki)) bankas cenšas sevi pasargāt no bankrota. Parex un Krājbanka nebija izņēmumi. Tas pats liktenis draud katrai bankai - vnk dažas paspēj izdzīvot, dažas nostāda valsti šaha pozīcijā un dabū izpirkumu (vēl lielāku parādu), bet citas vnk sabrūk. Tagad nāk bruciens, un tādā momentā atbalstīt ātros kredītus ir vnk suicidal - ir skaidrs, ka naudas aprite tūlīt aprausies un nekādi parādi netiks atdoti, līdz ar ko bankas varēs vnk iet ieskrieties un "gaidīt ar maisu", kamēr taps skaidrs, ka aizdotās naudas daudzums daudzkārt pārsniedz bankas reālos aktīvus - tipa kā ja tev būtu 100 € un tu tos 100 € aizdotu, teiksim, katram no saviem 8 draugiem. Kamēr viņi norēķinās savā starpā ar tevis autorizēto valūtu, tikmēr viss ir jauki, bet, ja, piemēram, 3 no viņiem pasaka, ka naudu neatdos, tev ir 100 - 300 €, reāli pats esi parādos uz 200€, un tie pārējie aizdotie 500€ ir bez seguma (tu saki, ka viņi eksistē, kaut gan ir skaidrs, ka tās naudas ne vien nav, bet tu pat esi mīnusos), un tad tu (banka) zaudē ticību un tavus aizdevumus vairs nelieto, un tu paliec ar saviem mīnusiem un nevienam nevajadzīgs. Un tie, kuri tos pirmos 100€ bija noguldījuši, var tīties ratā, jo, lai arī viņi it kā noguldījuši naudu, tā jau daudzkārt aizdota, tās vairs nav - vairākkārt :p Kreizī storī, bet tā notiek. Vot, nu, un lai nenosprāgtu, tu vnk pārstāj tik ātri/lēti/viegli aizdot (vnk nedabūsi apakaļ).

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]amatieris
date: Jan. 27., 2014 - 04:39 pm
#

Eh, jāmēģina laikam saprotamāk tautai...

bļeģ, es nahuj neprasīju kaut kādas finanšu analīzes te, ibio rio, tak skaidrs, ka vidējam letiņam ir četri maģistra grādi finanšu vadībā, krīzes menedžmentā un vēl taro kāršu komplekts nākamās krīzes paredēšanai.
Es prasīju, vai minēto kantoru klienti saņem tādas maļavas, kā zemāk kāds jau iepostēja + vai to dara viens vai vairāki kantori. Un ja nu kādam ir tāda info, tad huļi tas tā notiek.
Lūdzu, atturies no turpmākiem postiem šajā tēmā un pasaules gala gaidīšanai taisi pats savu postu.

Ps. pasaules gals pienāks, tas ir 100% droši un šaubu par to nav.
Pss. nav jau arī tā, ka tas sviests, ko te postē ir pilnīgi garām, bet pilnīga jobana beztēma ir gan.

Atbildēt | Iepriekšējais


Kate

from: [info]es_esmu_dzhims
date: Jan. 27., 2014 - 03:42 pm
#

jaa, ja par to ir sarakstiita graamata, tas ir 4reelzies

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]po
date: Jan. 27., 2014 - 03:45 pm
#

Tu jau izlasīji!? Wow.

Atbildēt | Iepriekšējais