Izstāšanās no valsts

« previous entry | next entry »
Dec. 10., 2013 | 03:39 pm
posted by: po in pajautaa

Vai pastāv un vai/kur ir pieejama kaut cik kvalitatīva informācija no "lietotāja" jeb praktiskās puses (ne tik daudz no iekšienes, t.i., valsts statūtu (t.s. "likuma") perspektīvas) par atteikšanos no Latvijas Republikas pilsonības (un no saistībām ar attiecīgo korporāciju)?
Būtu derīgi palasīt citu cilvēku pieredzi un teoriju par korporāciju "pilsonis" tieši Latvijā (par Ziemeļameriku infas pietiek).

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {53}

from: [info]po
date: Dec. 10., 2013 - 06:13 pm
#

Inčīgi. Līgums, kuru nedrīkst lauzt (jo neesi to apzināti pat noslēdzis). Gan jau ka par tādu krāpniecību to LR var notiesāt uz miļjoniem.
Un galīgās blēņas tak iznāk - atsakoties no pilsonības pieprasīt jaunu statusu - nepilsonis. Tipa "Saimniek, es vairs nebūšu vergs, tagad es būšu kalps!". Vatever. Jebkurā gadījumā jābūt iespējai oficiāli paziņot, ka man tā pilsonība pie kājas un ka šīs attiecības pametu. Var pasi aploksnē aizsūtīt, ja viņiem gribas. Kā var citam cilvēkam uzspiest savu kārtību? Tas jau ir cietumsods, bet ir absurdi pieņemt, ka dzīvības pamatstāvoklis ir cietumsods, bet vergiem (pilsoņiem) ir privilēģija: kalpot valstij, par to tiekot pastaigāties cietuma pagalmā. Nonsenss. Ja nav līguma, nav statusa. Katru līgumu var lauzt.

Atbildēt | Iepriekšējais