pajautaa

« previous entry | next entry »
Nov. 26., 2013 | 11:49 am
posted by: putnupr in pajautaa

kur tiek pārdota laba un garšīga piparkūku mīkla?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {18}

Antuanete

from: [info]antuanete
date: Nov. 26., 2013 - 01:19 pm
#

Var mēģināt Graudaspēka, bet man rudzu miltu mīkla pagājušogad neiepatikās, pārāk sausa.
Vēl Iļģuciema maiznīcas mīkla ir OK, bet nezinu, kur un vai šobrīd jau tirgo.

Atbildēt


sade

from: [info]sade
date: Nov. 26., 2013 - 01:41 pm
#

Visgaršīgāk ir, ja pats sataisa. Kopš sāku pati gatavot mīklu, pat doma nav bijusi pirkt. :)

Atbildēt | Diskusija


...

from: [info]noisiite
date: Nov. 26., 2013 - 02:59 pm
#

Pēc kādas receptes tu taisi?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sade

from: [info]sade
date: Nov. 29., 2013 - 02:01 pm
#

Man pirms kādiem pāris gadiem kolēģe iedeva vienu savu recepti, kuru es katru gadu mzaliet apdeitoju ar visādām garšvieliņām.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


...

from: [info]noisiite
date: Nov. 29., 2013 - 02:02 pm
#

nu, nu, padalies! :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sade

from: [info]sade
date: Nov. 29., 2013 - 02:04 pm
#

Kad būšu mājās, paskatīšos, tagad no galvas neatceros.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


...

from: [info]noisiite
date: Nov. 29., 2013 - 02:06 pm
#

Paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sade

from: [info]sade
date: Dec. 1., 2013 - 06:38 pm
#

Tā.
200 g cukura uz pannas. Kad paliek brūns pielej 1 gāzi verdoša ūdens (te uzreiz pabrīdinu, ka tas jādara uzmanīgi, lai nesanākn applaucēties, jo uzsit baigo tvaiku). Tad pieliek 500 g margarīna (es lieku mazāk, citādi sanāk pašķidra un diezgan taukaina tā mīkla) un 800-700 g cukura un uzkarsē, tad liek klāt garšvielas (2 tējk. smalko piparu, 1-2 tējk. kanēļa, 1 tējk. koriandra, 1 tējk. citrona miziņas, 1 tējk. ingvera, 1 tējk. krustnagliņu, mazliet muskatrieksta). Tad to visu masu sajauc ar 600 g miltiem un atdzesē. Pēcāk liek klāt 3 olas 1.5 tējk. sodas un 1 tējk. šņabīša un pieliek vēl 400 g miltu un labi samīca (es gan parasti lieku uzreiz visu kilogramu miltu). Tad tam visam pāris dienas jāstāv ledusskapī, bet vispār jo ilgāku laiciņu mīkla dabū pastāvēt, jo labāk.
Es pirms likšanas sadalu mīklu vairākās daļās - vienai pielieku rumiņu klāt, vienai medu, apelsīna miziņu, mandeles utt., ko pašai sirds kāro.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


...

from: [info]noisiite
date: Dec. 1., 2013 - 06:52 pm
#

Liels paldies! :)

Atbildēt | Iepriekšējais


putnupr

from: [info]putnupr
date: Nov. 27., 2013 - 12:13 pm
#

man jaaved 2 kg kaa daavana.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sade

from: [info]sade
date: Nov. 29., 2013 - 02:03 pm
#

Ja ir laiks un iespēja, tad vēl jo vairāk. Ieguldīts, tā teikt, savs darbs un mīlsestība :)

Atbildēt | Iepriekšējais


t

from: [info]tiga
date: Nov. 26., 2013 - 03:08 pm
#

Var mēģināt konditorejā Vecrīga.

Atbildēt | Diskusija


putnupr

from: [info]putnupr
date: Nov. 26., 2013 - 07:00 pm
#

Šis variants liekas visokākais

Atbildēt | Iepriekšējais


crescendo

from: [info]crescendo
date: Nov. 26., 2013 - 04:31 pm
#

šogad pagaidām atrasta tikai kalnciema tirdziņā.

Atbildēt


zirgs

from: [info]zirgs
date: Nov. 26., 2013 - 06:55 pm
#

maximā

Atbildēt | Diskusija


putnupr

from: [info]putnupr
date: Nov. 27., 2013 - 12:14 pm
#

nav tuvu mājām

Atbildēt | Iepriekšējais


 kājāmgājējs putns

from: [info]green_boulevard
date: Nov. 26., 2013 - 09:55 pm
#

Gustavs Ādolfs 11.tramvaja Visbijas ielas pieturā - tur gan garšīgas piparkūkas, gan reizēm izdodas noķert mirkli, kad ir to mīklas

No konditorejām centrā - Gustavbeķerejā un Mārtiņa beķerejā visgaršīgākās,
Garda un garšīga, bet dārgāka arī Salā.
Dēlos ir vnk šausmīga. Tāpat kā labāk nepirkt tās lielveikalos, ja grib patiešām labu un garšīgu

bet + par to,ja uztaisa pats.

Atbildēt | Diskusija


putnupr

from: [info]putnupr
date: Nov. 27., 2013 - 12:14 pm
#

paldies par ieteikumiem.
man jaaved uz aarzemeem 2 kg, ko nu taisiishu pati

Atbildēt | Iepriekšējais