Var mēģināt Graudaspēka, bet man rudzu miltu mīkla pagājušogad neiepatikās, pārāk sausa. Vēl Iļģuciema maiznīcas mīkla ir OK, bet nezinu, kur un vai šobrīd jau tirgo.
Tā. 200 g cukura uz pannas. Kad paliek brūns pielej 1 gāzi verdoša ūdens (te uzreiz pabrīdinu, ka tas jādara uzmanīgi, lai nesanākn applaucēties, jo uzsit baigo tvaiku). Tad pieliek 500 g margarīna (es lieku mazāk, citādi sanāk pašķidra un diezgan taukaina tā mīkla) un 800-700 g cukura un uzkarsē, tad liek klāt garšvielas (2 tējk. smalko piparu, 1-2 tējk. kanēļa, 1 tējk. koriandra, 1 tējk. citrona miziņas, 1 tējk. ingvera, 1 tējk. krustnagliņu, mazliet muskatrieksta). Tad to visu masu sajauc ar 600 g miltiem un atdzesē. Pēcāk liek klāt 3 olas 1.5 tējk. sodas un 1 tējk. šņabīša un pieliek vēl 400 g miltu un labi samīca (es gan parasti lieku uzreiz visu kilogramu miltu). Tad tam visam pāris dienas jāstāv ledusskapī, bet vispār jo ilgāku laiciņu mīkla dabū pastāvēt, jo labāk. Es pirms likšanas sadalu mīklu vairākās daļās - vienai pielieku rumiņu klāt, vienai medu, apelsīna miziņu, mandeles utt., ko pašai sirds kāro.
Gustavs Ādolfs 11.tramvaja Visbijas ielas pieturā - tur gan garšīgas piparkūkas, gan reizēm izdodas noķert mirkli, kad ir to mīklas
No konditorejām centrā - Gustavbeķerejā un Mārtiņa beķerejā visgaršīgākās, Garda un garšīga, bet dārgāka arī Salā. Dēlos ir vnk šausmīga. Tāpat kā labāk nepirkt tās lielveikalos, ja grib patiešām labu un garšīgu
from: antuanete
date: Nov. 26., 2013 - 01:19 pm
#
Vēl Iļģuciema maiznīcas mīkla ir OK, bet nezinu, kur un vai šobrīd jau tirgo.
Atbildēt
from: sade
date: Nov. 26., 2013 - 01:41 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: noisiite
date: Nov. 26., 2013 - 02:59 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: sade
date: Nov. 29., 2013 - 02:01 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: noisiite
date: Nov. 29., 2013 - 02:02 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: sade
date: Nov. 29., 2013 - 02:04 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: noisiite
date: Nov. 29., 2013 - 02:06 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: sade
date: Dec. 1., 2013 - 06:38 pm
#
200 g cukura uz pannas. Kad paliek brūns pielej 1 gāzi verdoša ūdens (te uzreiz pabrīdinu, ka tas jādara uzmanīgi, lai nesanākn applaucēties, jo uzsit baigo tvaiku). Tad pieliek 500 g margarīna (es lieku mazāk, citādi sanāk pašķidra un diezgan taukaina tā mīkla) un 800-700 g cukura un uzkarsē, tad liek klāt garšvielas (2 tējk. smalko piparu, 1-2 tējk. kanēļa, 1 tējk. koriandra, 1 tējk. citrona miziņas, 1 tējk. ingvera, 1 tējk. krustnagliņu, mazliet muskatrieksta). Tad to visu masu sajauc ar 600 g miltiem un atdzesē. Pēcāk liek klāt 3 olas 1.5 tējk. sodas un 1 tējk. šņabīša un pieliek vēl 400 g miltu un labi samīca (es gan parasti lieku uzreiz visu kilogramu miltu). Tad tam visam pāris dienas jāstāv ledusskapī, bet vispār jo ilgāku laiciņu mīkla dabū pastāvēt, jo labāk.
Es pirms likšanas sadalu mīklu vairākās daļās - vienai pielieku rumiņu klāt, vienai medu, apelsīna miziņu, mandeles utt., ko pašai sirds kāro.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: noisiite
date: Dec. 1., 2013 - 06:52 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: putnupr
date: Nov. 27., 2013 - 12:13 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: sade
date: Nov. 29., 2013 - 02:03 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: tiga
date: Nov. 26., 2013 - 03:08 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: putnupr
date: Nov. 26., 2013 - 07:00 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: crescendo
date: Nov. 26., 2013 - 04:31 pm
#
Atbildēt
from: zirgs
date: Nov. 26., 2013 - 06:55 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: putnupr
date: Nov. 27., 2013 - 12:14 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: green_boulevard
date: Nov. 26., 2013 - 09:55 pm
#
No konditorejām centrā - Gustavbeķerejā un Mārtiņa beķerejā visgaršīgākās,
Garda un garšīga, bet dārgāka arī Salā.
Dēlos ir vnk šausmīga. Tāpat kā labāk nepirkt tās lielveikalos, ja grib patiešām labu un garšīgu
bet + par to,ja uztaisa pats.
Atbildēt | Diskusija
from: putnupr
date: Nov. 27., 2013 - 12:14 pm
#
man jaaved uz aarzemeem 2 kg, ko nu taisiishu pati
Atbildēt | Iepriekšējais