sade

Dec. 1., 2013 | 06:38 pm
No:: sade

Tā.
200 g cukura uz pannas. Kad paliek brūns pielej 1 gāzi verdoša ūdens (te uzreiz pabrīdinu, ka tas jādara uzmanīgi, lai nesanākn applaucēties, jo uzsit baigo tvaiku). Tad pieliek 500 g margarīna (es lieku mazāk, citādi sanāk pašķidra un diezgan taukaina tā mīkla) un 800-700 g cukura un uzkarsē, tad liek klāt garšvielas (2 tējk. smalko piparu, 1-2 tējk. kanēļa, 1 tējk. koriandra, 1 tējk. citrona miziņas, 1 tējk. ingvera, 1 tējk. krustnagliņu, mazliet muskatrieksta). Tad to visu masu sajauc ar 600 g miltiem un atdzesē. Pēcāk liek klāt 3 olas 1.5 tējk. sodas un 1 tējk. šņabīša un pieliek vēl 400 g miltu un labi samīca (es gan parasti lieku uzreiz visu kilogramu miltu). Tad tam visam pāris dienas jāstāv ledusskapī, bet vispār jo ilgāku laiciņu mīkla dabū pastāvēt, jo labāk.
Es pirms likšanas sadalu mīklu vairākās daļās - vienai pielieku rumiņu klāt, vienai medu, apelsīna miziņu, mandeles utt., ko pašai sirds kāro.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: