pajautaa

robotsūcējs

« previous entry | next entry »
Aug. 23., 2013 | 02:01 pm
posted by: mufs in pajautaa

Ir viedokļi no savas pieredzes par putekļusūcējiem-robotiem?

līdz šim vispār netiku pievērsusi uzmanību,bet pēkšņi iedomājos,ka tas varētu būt tieši īstais risinājums slinķes un pedanta sadzīvošanai mājdzīvnieku piebradātā mājā.
jo es neesmu spējīga katru dienu tīrīt grīdu, tad nu tāds šnurņiks varētu papucēt manā vietā, bet kā vienmēr samulsiens iestājas pie ražotāja izvēles, respektīvi,vai dārgākais ir arī labākais?

vai vienīgais,ko var ņemt ir Roomba jeb arī citi nezināmu ražotāju modeļi itin tiek galā ar tām pašām funkcijām?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {35}

crescendo

from: [info]crescendo
date: Aug. 23., 2013 - 05:07 pm
#

Var netikt galā, jā.
Tāpēc arī varbūt vērts dažas dienas izmēģināt, lai neizrādās, ka varbūt vienā dienā sanēsājas par daudz robotam.. nezinu.
Bet ir vēl otrs - pietiekamu pārbraucienu skaitu vienā piegājienā 100% visai platībai roombas algoritms nenodrošina. Tā kā algoritms ir diezgan randomā, tad nākamajā dienā atkal brauks savādāk, un katru dienu laižot viss visur ir daudz maz tīrs. Kad esam noslinkojuši un kādu mēnesi guļamistabā nav laists, vienkārši palaižu divreiz uzreiz -bet tas der mazai telpai, nevis dzīvoklim.
bet tā - nopietni, viņš ir paredzēts katru dienu, un 're kur es nobēru smilšu čupu un robots 2h braukāja pa visu istabu, bet smilšu čupa tā īsti savākta tomēr nav' ir nu... normāla parādība.

Ir citiem ražotājiem roboti, kas speciāli brauc kaut kādās taisnās līnijās, tad tās līnijas kurās brauc būs tīras, bet ja nu mēbeļu izvietojums tāds, ka kaut kur līnijas gana nekrustojas, tad tajās vietās atkal nebūs tīrs nekad. 'Smilšu čupiņas testu' šie roboti izpildīs labāk nekā Roombas, kuru algoritms ir 'vienmēr kaut cik iztīrīt daudz maz visu, tā lai nebūtu vietas, kur vispār nekad'.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


rūsganais sprakšķis

from: [info]mufs
date: Aug. 23., 2013 - 05:18 pm
#

smilšu čupu tīrīšanu es nesagaidu, vien to kultūrslāni,kas parādās uzreiz pēc grīdas sakopšanas - pāriet kaķis, pāriet suns un spalvu klājiens voila!

es tā lasos un,jā, kautkā citas markas nepārliecina

Atbildēt | Iepriekšējais


crescendo

from: [info]crescendo
date: Aug. 23., 2013 - 05:22 pm
#

ā, un pareizi, 'smilšu čupiņas' gadījumā irobotam ir podziņa 'a davai iztīri tagad te'. tad kaut kādā nelielā rādiusā ap noteikto spotu arī tīra. Bet tad, kad liek uz grīdas 'salīdzināt tīrīšanas kvalitāti', tad parasti laiž standartrežīmē, nevis 'iztīrīt tieši šeit'.

It kā jau ir iebūvēts 'piedetektēt īpaši netīru vietu' tad automātiski pār to vietu pabrauc vairāk - bet 1)reālai smilšu čupai ar to 'vairāk' joprojām nebūs īsti gana un 2)šitā fīča pārstāj darboties, ja pats robots ir noputējis.... Spodrināt nevajag, bet izkratot putekļu burku no vēdera der arī apslaucīt robotu, kaut ar plaukstu. Instrukcijā šitais nebija, tad nu mums pēc pirmās tīrīšanas nedēļas bija pārsteigums, kāpēc 'te ir netīrs' gaismiņa pārstājusi iedegties.

Atbildēt | Iepriekšējais