pajautaa

Labākie nosacījumi hipotekārajam kredītam

« previous entry | next entry »
Jul. 28., 2013 | 06:51 pm
posted by: morwen in pajautaa

Dārgie, Cibiņi!

Kāda šobrīd ir banku nostāja attiecībā uz privātpersonu kreditēšanu? Vai caurmērā nosacījumi kļuvuši draudzīgāki un pavisam subjektīvi - kuras bankas tagad labpāt dalās ar saviem finanšu līdzekļiem?

Ja gadījumā kāds no Jums pavisam nesen veicis pētījumu pirkt vai īrēt, ļoti priecātos par kādām domu pērlēm!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {31}

Andris

from: [info]degeneralis
date: Jul. 29., 2013 - 02:03 pm
#

Pirms aptuveni trīs gadiem nopirkām dzīvokli, tas piederēja kaut kādam Nordea bankas meitas uzņēmumam, un banka piedāvāja 100% finansējumu. 10% jānomaksā 5 gadu laikā, pārējais, ja nemaldos, 25 gadu laikā. Bet cik esmu dzirdējis, mūsdienās tas vairs nav atļauts, tādēļ vajadzēs vismaz tos 10% iemaksai. (Līdz pat 30%, ja interesē dzīvoklis padomjlaiku projektos). Tiesa, banka gan prasīja galvotāju, lai šādā veidā to nofinansētu.

Par nosacījumiem runājot, parādīju visus līgumus pazīstamai juristei, kura nokomentēja, ka nosacījumi visai nedraudzīgi - principā banka var par tīri daudz lietām piekasīties, par katru grozījumi kāst piķi u.t.t., bet viņa arī teia, ka diez vai citām bankām nosacījumi būs draudzīgāki. Bet cik es no vairākiem avotiem esmu nopratis, kamēr Tu katru mēnesi nomaksā kredīta summu, tad bankai principā viss pārējais ir vienalga. Problēmas varot sākties it kā tikai tad, ja pašam sākas problēmas.

Vēl rēķinies ar palieliem izdevumiem, kas Tev būs jāsedz - par līdzekļu sagādi, zemesgrāmats nodeva, darījumu konta atvēršanu, īpašuma vērtēšanu u.t.t. Ja nemaldos, mums šie izdevumi bija ap 1000 LVL, dzīvokļa cena bija 46000 EUR.

Nekādā gadījumā nepiekrīti bankas laipnajiem piedāvājumiem par kredītbrīvdienām. Mums piedāvāja no lielāš summas pirmos 3 gadus neko nemaksāt, tikai procentus, un kā idioti nepadomājām un piekritām (jo bijām noguruši no visas birokrātijas).

Kas vēl? Rēķinies, ka process aizņems laiku, būs garš un ar visādām aizķeršanām.

Par bankām runājot, principā Nordea ir forši (un pie reizes Tu kļūsti par zelta klientu), bet nekādu īpašu pretīmnākšanu vai individuālo pieeju (neskatoties uz savu "personīgo finanšu konsultantu") arī nevar sagaidīt, tomēr milzīga banka ar savām formalajām procedūrām u.t.t.

Principā es ieteiktu sarunāt tikšanos ar vairāku banku pārstāvjiem un izvērtēt viņu piedāvājumus.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Jul. 29., 2013 - 08:24 pm
#

vienīgais dārgais no līguma slēgšanas izdevumiem ir zemesgrāmata, tb 2% no pirkuma summas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Andris

from: [info]degeneralis
date: Jul. 29., 2013 - 08:25 pm
#

Visi sīkie izdevumi jau arī salasās, 50 lati šurpu, 30 turpu un tā tālāk...

Atbildēt | Iepriekšējais