pajautaa

« previous entry | next entry »
Jul. 17., 2013 | 09:30 pm
posted by: maruta in pajautaa

Jautājums literātiem/vēsturniekiem vai kam varētu būt laba atmiņa, vai kam arhīvā glabājas žurnāli "Princese" no 1997. gada.
Atradu 1997. gada decembra izdevumu un ieinteresēja rakstu sērija, kurā, cik saprotu, katrā izdevumā tika publicēts fragments no kāda latvieša burtnīcas/dienasgrāmatas par gaitām 20. gs. 30'tajos gados, Vācu okupācijas laikā un pēc.
Rakstījis par novērojumiem Rīgā, sabiedrību, politiku un arī sievietēm, maukām Zelmām utt. Virsraksts ir "Anakonda 1906-1996" un ir pat veci attēli ar autoru jaunībā un rakstības stils liekas, ka atbilst laikmetam, bet nekur nav minēts viņa vārds.
Tā kā ir tik 1 fragments, bet gribējās palasīt vēl, varbūt kāds zina pateikt, kas tas par autoru/grāmatu no kurienes raksti publicēti, lai nav jāmeklē žurnāli?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {3}

Ho=Taï

from: [info]hotai
date: Jul. 17., 2013 - 11:33 pm
#

tu domā, ka kāds te tā atzīsies, ka regulāri lasa Princesi? :)
tas vīriņš nekad nekur nav publicējies, un viņa privātās dienasgrāmatas žurnālā tika publicētas jau pēc autora nāves. cik zinu, pagaidām nekur citur viņa dienasgrāmatu fragmenti nav publicēti.

Atbildēt | Diskusija


Mirkli, tu esi skaists!  Jel kavējies!

from: [info]maruta
date: Jul. 18., 2013 - 01:35 am
#

Paldies par info! Kas tur ko grūti atzīties :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jul. 18., 2013 - 01:28 am
#

Interesanti man kā vēsturniekam (es, protams, neesmu vēsturineks, bet tas kolosāli skan), tie Princeses numuri ir pieejami LNB Periodikas nodaļā?

Starp citu, pirms kāda laika kaut kādā pa_leeto vai kaut kur citur tepat tika piedāvāti kaut kādi vēsturiski ne ta Princeses, ne ta Žirafes numuri. Varbūt ir vērts pameklēt un ir vēl pieejami.

Atbildēt