pajautaa

« previous entry | next entry »
Jul. 1., 2013 | 01:28 am
posted by: zizii in pajautaa

Dārgie cibiņi!
Vai kāds no jums ir devies uz Maskavu ar vilcienu? Kāda brukšana, kā ar ēdināšanu( piedāvā tur uz vietas arī kopējam vagonam, vai viss pašiem līdz jāņem) utt. Kas vēl būtu jāzin dodoties ceļā?

Paldiesiņ!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

Deele

from: [info]deele
date: Jul. 1., 2013 - 02:29 am
#

Sen sen braucu, daudzas reizes.
Visas reizes braucām "plackarta" vagonā, jeb "Vietkaršu vagonā" http://travel.ldz.lv/lv/ldz/by-type-car
Troksnis gan ir diezgan liels no garāmgājējiem, bet ar adekvātiem ausu aizbāžņiem, jeb austiņām ar mūziku, var aizmigt bez problēmām.
Cenā nav iekļautas ēdināšanas, kā redzi saitē, kuru iekopēju augstāk, pie katra no vagona veidiem ir aprakstīts, kas ir iekļauts cenā. Plackartā ir tikai tēja un minītis, kupejās ir arī cepumi. Pārējo visu, vai nu pērc no restorāna vagona, vai nu ņem līdzi, kā arī mēs vienmēr darījām. Pēc manām domām, ar vienu minimālu ēdienreizi var vienu dienu izciest un tad jau galamērķī aiziet uz kādu ēstūzi un kārtīgi paēst, par adekvātu cenu.
Dodoties ceļā galvenais ir izturēties kā normālam latvietim. Nevajag braukt uz Krieviju "iepirkties", katrā gadījumā, iepirkumus nelieciet milzu somās, jo robežsardzei ir trenēta acs, būtībā aiztur uz pārbaudēm tikai tirgoņus, pārējie visi diezgan viegli tiek cauri.
Visādi citādi, nekas īpašs. Viņi tur dzīvo līdzīgi kā mēs, tikai tas, ka pasei jābūt visu laiku līdzi, lai jebkurš milicis, jebšu nu jau policists, var paprasīt. Bet nu, latviešu paskata cilvēkiem jau neprasa, arī policistiem trenēta acs un uzmācas tikai tādiem, kas pēc sejas ir aizdomīgi, tumsnēji, kā saka - "Kaukāza nacionalitātes".
Lielākas mantas var droši atstāt mantu glabātuvē, normālas cenas. Tā lai nav jāvazā līdzi koferi vai vēl kas.
Jāuzmanās no satiksmes, tur vadītāji brauc pa ielu ar lielu ātrumu un patiešām, ir jāseko līdzi satiksmei.
Muzejos ir iespējams iegādāties "krievu" jeb "Dļa graždanof SNG" biļetes, ja tekoši runā krieviski, bet nu, gadās arī bezkompromisu kasieres, kam arī ir "acs" uz ārzemniekiem. Mums pat bija reize, kad nopirkām krievu biļeti Ermitāžā, un apsardzes tantiņa mums draudzīgi teica, ka viņa jau tāpat zinot, ka mēs neesam krievi, bet latvieši, bet tāpat, droši varam doties iekšā :)
Visādi citādi, man tur ļoti patika, tik daudz ko apskatīt, tik milzīga un skaista pilsēta. Tur var braukt un braukt, klejot un priecāties.
Starpcitu, metro ir ļoti foršs, ar vienu biļeti tiec pazemē, iekāp riņķa līnijā, pārsēdies uz jebkuru citu līniju kad vajag, visai pilsētai cauri izbrauc un izkāp laukā. Es vēl biju tajos laikos, kad bija plastmasas žetoni, tad pēc tam bija magnētiskās kartes.
Eh, tāda nostaļģija...

Atbildēt | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Jul. 1., 2013 - 02:40 am
#

Ermitāža Maskavā ir man kas jauns :)
bet tavs apraksts un ieteikumi riktīgi noderēs
Paldies! (un palidies ieraksta autoram par uzdoto jautājumu :) )

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Deele

from: [info]deele
date: Jul. 1., 2013 - 02:49 am
#

Emm, uz Pēterburgu un Obņinsku arī daudz braukāts, tur ir tik daudz ko pētīt, ka jūk kopā un braucu ar vilcienu jau sen, pirms vairāk kā 10 gadiem.
Pēdējās 3 reizes, ar autobusu tikai, tā sanāk ātrāk un vienkāršāk, var piemesties kādai lētai ekskursijai klāt, ar biļeti vienā virzienā. Tad ar citu grupu atpakaļ. Tā vienreiz darījām :) Gājām pāri robežai "peškom" nakts melnumā, buss izlaida laukā īsi pirms tam, lai mēs sarakstos neparādītos, robežnieks pat aci nepamirkšķināja, apskatīja pases un bez pārbaudes laida cauri. Sagaidījām busu benzīntankā turpat, aiz robežas (how convinient) un tālāk laidām ar grupu :D

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]unpy
date: Jul. 1., 2013 - 10:24 am
#

Ir restorānvagons, ēdināšana ne ļoti, bet kaut ko apēst un uzreiz nenomirt var. Visādi citādi - brauciens jau nav tik garš, lai pārbāztu čemodānus ar vārītām vistām un tamlīdzīgi. Kopējā vagonā gan nekad neesmu braucis, pieļāuju, ka tur jābūt sevišķi stiprai nervu sistēmai, lai kaut drusku varētu pamanīties izgulēties.

Atbildēt


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Jul. 1., 2013 - 10:32 am
#

esmu braukusi platzkartā daudz reizes un neatceros, ka būtu bijis tik traki, ka nevar gulēt. Vakarā dusmīgā tante paziņo kluso stundu un visi paklausīgi čuč vai uzvedas klusiņām.

esmu braukusi ari kupejā un tā kā bija karsts un logi vērās vaļā tikai gaitenī, tad tāpat visas durvis vaļā un liela atšķirība no platzkarta nebija.

Atbildēt


x

from: [info]walkire
date: Jul. 1., 2013 - 12:08 pm
#

Esmu braukusi neskaitāmas reizes - ēdināšana cenā nav iekļauta, ir iespēja aiziet uz vagonu - restorānu. Bet ņemt līdzi ir daudz ekonomiskāk, jo ceļs nu pavisam nav garš. Tēja un minerālūdens cenā iekļauts, papildus var taisīt tēju cik gribi - pieejams kaut kāds vilcientermoss (bīstama iekārta :D). Nepatīkami ir tas, ka naktī modina uz robežas. Krieviem, īpaši sievietēm, ļoti patīk izskatōit somu saturu. Būs jāaizpilda pēris nejēdzīgi papīrīši, uzrakstot ceļojuma mērķi, savus datus.

Atbildēt


puscilvēks pusnecilvēks

from: [info]neetiski
date: Jul. 1., 2013 - 06:49 pm
#

Braucu vislētākajā variantā. Nu tās padsmit stundas jau var mierīgi izturēt ar kaut kādām maizītēm, končiņām, karsts ūdens tur ir. Pēc tam var pa taisno uz Kroška Kartoška. Vienīgi var gadīties, ka neguļ gan visi mierīgi, dzer un lamājās paši ar sevi utt. un guļot viss baigi kratās. Bet nu pieciest var.

Atbildēt | Diskusija


puscilvēks pusnecilvēks

from: [info]neetiski
date: Jul. 1., 2013 - 06:54 pm
#

A un tualetes ir tip top (tas mani pašu pirms brauciena satrauca visvairāk), tikai pirms galamērķa ej laicīgi, ja negribi sēdēt rindā.

Atbildēt | Iepriekšējais


zizii

from: [info]zizii
date: Jul. 2., 2013 - 01:28 pm
#

Paldies visiem par ziņošanu kas un kā.

Atbildēt