pajautaa

peldēšana

« previous entry | next entry »
Maijs. 20., 2013 | 12:06 pm
posted by: gary_crant in pajautaa

labdien!
lūdzu, padalieties ar padomiem, kā pieaugušam cilvēkam iemācīt peldēt.

bailes no ūdens nav, vēlme mācīties ir, vairākreiz mēģināts, bet neizdodoties noķert to līdzsvara sajūtu, kā rezultātā aiziet pa burbuli.
protams, profesionāls treneris būtu vislabākais variants, bet tā šoreiz nav opcija.
tātad, kā lai te palīdz? izmantot kaut kādus piepūšamos palīglīdzekļus? kādas ūdenstilpnes piemērotākas - līcis vai saldūdens? varbūt ir kaut kāds vienkāršs triks, ko pielietot?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {31}

sleep-

from: [info]sleep_talking
date: Maijs. 20., 2013 - 01:12 pm
#

ja nav panisku baiļu, tad vislabākais sākums īstai, normālai peldētprasmei, nevis krampjainiem mēģinājumiem turēt degunu virs ūdens, ir mācīties absolūti pašsaprotami likt ūdenī visu seju/galvu, vienlaikus izelpojot, vislabāk caur degunu un muti vienlaikus [tas pasargā no ūdens degunā]. to var trenēties kaut mutesbļodā. ar to ir jāsāk.

pēc tam - zvaigznīte, bet uz vēdera, ar seju ūdenī, lai sajustu celtspēju. zvaigznītē uz muguras 80% procentiem [no idea, bet no tiem, kam esmu macījusi peldēt] kājas un dibens grimst uz leju vēl labu laiku pēc iemācīšanās normāli peldēt. apguļoties zvaigznītē uz vēdera, nogrimt nav iespējams.

pēc tam, kad cilvēks ir (1) iemācījies izelpot zem ūdens un (2) sajust ūdens cēlējspēku zvaigznītē uz vēdera, tālākais ir tikai tehnkas jautājums un noptiek vai nu pats no sevis, vai ejbkurā te ieteiktajā veidā.

NEVAJAG izmantot dēlīšus un palīglīdzekļus pirms pirmo divu mērķu sasniegšanas - tie ir derīgi, lai vēlāk izolēti atstrādātu piem. kāju kustību tehniku.

VAJAG no sākta gala turēt vaļā acis zem ūdens - ar brillītēm vai bez, kā apmācāmajam komfortablāk.

Atbildēt | Diskusija


Mola

from: [info]mola
date: Maijs. 20., 2013 - 01:19 pm
#

Māku peldēt labi, bet neko no šeit minētā nemāku - nedz izelpot zem ūdens, nedz atvērt acis zem ūdens, neesmu arī mēģinājusi gulēt zvaigznītē uz vēdera.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sleep-

from: [info]sleep_talking
date: Maijs. 20., 2013 - 01:26 pm
#

klau, es nevēlos tevi aizvainot, un acīmredzot turēties uz ūdens, kas ir galvenais peldētprasmes elements, tu proti - bet nav NEVIENAS vispārpieņemtas peldēšanas tehnikas, kura būtu kvalitatīvi realizējama bez izelpas zem ūdens. ja cilvēka mērķis ir ūdenī justies droši un brīvi, tad galva ir jāliek ūdenī, bet vaļējas acis vienkārši palīdz justies daudz komfortablāk un situāciju kontrolējošāk.

es nevienā brīdī neapgalvoju, ka tas būtu vienīgais veids, kā apgūt turēšanos uz ūdens, bet tas ir vislabākais.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hula
date: Maijs. 20., 2013 - 02:29 pm
#

bet ko, piemēram, darīt, ja ir šīs bailes, kas krīzes brīžos kļūst teju paniskas? vienu brīdi domāju, ka esmu iemācījusies peldēt, bet tad, kad sāku slīkt, sapratu, ka laikam ne. kopš tā brīža arī galvu mērcēt "peldot" diezko nepatīk. un no treneriem arī bail - ja nu sāk kliegt, ka esmu tizla un stulba, kam es pilnībā piekrītu, tomēr šāda mācīšana neveicina progresu...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sleep-

from: [info]sleep_talking
date: Maijs. 20., 2013 - 02:46 pm
#

lūk, ja ir bailes, tad es nezinu, ir speciālisti treneri, kas strādā ar šiem gadījumiem. bet vispār viens variants būtu radināties tieši nepanikot pie galvas nokļūšanas ūdenī ABSOLŪTI drošos apstākļos. tur, kur ūdens līdz ceļiem. vai vannā. nopietni - bērniem arī tā uzsāk peldētapmācību daudzi treneri - liek pūst burbuļus mutesbļodā.

Atbildēt | Iepriekšējais


- [info]

sleep-

Re: Muļķības!

from: [info]sleep_talking
date: Maijs. 20., 2013 - 11:35 pm
#

piekrītu, ka bailes ir atsevišķa problēma, ko nav ieteicams mēģināt pārvarēt "vienkārši darot".

tomēr nedomāju, ka ir iespējams apgalvot, ka jūties droši un brīvi, ja, piemēram, neliels vilnis jūrā, kas apskalo seju, var radīt "mērenu paniku". tāpat jāparedz sastapšanās ar pārvaramu, bet pēkšņu upes vidus straumi vai atvaru - šo visu reāli sastopamo parādību mierīgai pārvarēšanao nepieciešama spēja kontrolēti atrasties zem ūdens.

varbūt ja vēlies būt tikai baseina un dīķa peldētājs, vari teikt, ka jūties pilnīgi droši un brīvi, "tikai galvu nebāz zem ūdens". realitātē justies droši un brīvi nozīmē nevis ilūziju, ka viss ir ok, bet reālu gatavību tikt galā ar lielāko daļo bieži sastopamo situāciju ūdenstilpnēs, kurās tiek peldēts, ne tā?

Atbildēt | Iepriekšējais


Mola

from: [info]mola
date: Maijs. 20., 2013 - 01:25 pm
#

Kaut gan nē, tagad atminos, ka tētis man deva savas zemūdens brilles ar cauruli, bet nevis tās sīkās mazās brillītes, bet tās, kas pa pusseju, aizspiež arī degunu. Un tad gan nebija problēmu nekustīgi gulēt zvaigznītē uz vēdera un skatīties uz zemāk peldošām zivīm.

Atbildēt | Iepriekšējais