pajautaa

Imunitāte, vakcīnas, ārsti, zaļie un citādāk domājošie

« previous entry | next entry »
Maijs. 16., 2013 | 03:15 pm
posted by: digna in pajautaa

Bail pat domāt, kas te par zvērīgu diskusiju varētu izvērsties, bet es ceru, ka karš nesāksies. :)

Lūdzu, pastāstiet, kāpēc un pret ko jūs vakcinējaties/nevakcinējaties? Kāpēc un pret ko jūs vakcinējat/nevakcinējat savus bērnus?
Kāpēc mūsdienās bērnus potē pret masalām, masaliņām, vējbakām un cūciņu (kombinētā pote) - es kopš bērnības esmu "potēta", ka šīs slimības jāizslimo, bet bez argumentiem, kāpēc lai dabiski veidotu imunitāti (pēc mammas sniegtās informācijas pati izslimoju laikam visas, lai gan neesmu droša, vai masalas un masaliņas, vai vienu no tām).

Velkomēta saslimstības statistika, jo īpaši salīdzinoša stap vakcinētajiem/nevakcinētajiem.
Velkomēti dažādi argumentēti uzskati. Velkomēti zinātniski pamatoti raksti no abām frontes pusēm.

Pati par sevi varu pateikt, ka it kā nevakcinējos ne pret ko, bet nesen slimnīcā mani sapotēja bez nekādas jautāšanas pret stingumkrampjiem. Esmu kaut kur pa vidu starp abām frontēm, jo pagaidām šķiet, ka ir vakcīnas, kuras laikam tomēr vajadzētu saņemt, un ir tādas, kuras, manuprāt, ir pilnīgi nevajadzīgas.

Jūsu domas?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {96}

from: [info]dzeina
date: Maijs. 16., 2013 - 04:07 pm
#

Pirms gada (vai 2) atkārtoti sapotējos pret difteriju un stingumkrampjiem.
Mans uzskats, balstīts personīgos apsvērumos, ne medicīniskos pētījumos - ir slimības, pret kurām nepieciešama vakcīna (tuberkuloze, poliomielīts, difterija, hepatīti). Nepieciešams, lai vairākums populācijas būtu vakcinēti, lai nerastos slimību perēkļi, uzliesmojumi.

Vakcīnas pret slimībām, ko sliktajos padomju laikos visi rindiņā izslimoja (cūciņas, masalas, masaliņas, vējbakas, garais klepus, Rota vīruss, etc) - bitch, please :D Nu i nafig. Neticu arī "cilvēka papilomas vīrusa infekcijas" (pazīstama kā dzemdes kakla vēzis vai kkā tml) vakcīnai.

Atbildēt | Diskusija


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Maijs. 16., 2013 - 04:36 pm
#

par vajadzīgajām piekrītu, tikai ar piebildi, ka pret tuberkulozi nav jēdzīgas vakcīnas (esošā nav plaušu formai).

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Maijs. 16., 2013 - 04:36 pm
#

es nezinu, kas man tur pirms gadiem 30+ tika iebakstīts :) Rēta ir :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]spuldziite
date: Maijs. 16., 2013 - 05:13 pm
#

lūk, šim parakstos apakšā ar visām četrām!
pamatotu to ar argumentu, ka ir slimības,kuru potes ir īstamākas par pašām slimībām. un ja tomēr gadās saķert, tad ārstēšana ir salīdzinoši panesama jebkuram veselīgi dzīvojošam cilvēkam.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]ninona
date: Maijs. 17., 2013 - 08:17 am
#

Šis ir arī mans variants. Tuberkulozi, difteriju un citas "lielās" slimības bērniem potēju, bet parastos vīrusus - masaliņas, cūciņas, rotu, pneimo, gripu u.c. figņu nē.
Nepotēju ne sev ne bērniem arī pret ērču encefalītu, jo palasot par to sapratu, ka parasts vīruss vien ir, smagi slimo novārdzinātie, ja pie pirmajām (un pat ne pie pirmajām) saslimšanas pazīmēm neliekas gultā, bet gan vēl iet strādāt vai tusēties. Tas pats attiecas uz gripu.

Atbildēt | Iepriekšējais


remedia

from: [info]remedia
date: Maijs. 21., 2013 - 06:12 pm
#

Piebilde: pret rota vīrusu bērnus vispār vakcinē, jo ja nevakcinē, tad katrs 10. saslimušais (vai 4., vairs precīzi neatceros) nonāk līdz ārstēšanai slikmīcā. Ir lētāk savakcinēt, nekā pēc tam apmaksāt vairākas dienas ārstēšanas, kuru laikā arī vecāki nevar ne strādāt ne ko normāli darīt. Tīri ekonomisks iemesls.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Maijs. 21., 2013 - 06:19 pm
#

OK, šito nezināju. Paldies.

Atbildēt | Iepriekšējais