Kļūt par veģetārieti - cik prātīgi?

« previous entry | next entry »
Dec. 1., 2012 | 10:11 pm
posted by: hula in pajautaa

Pēdējā laikā manā prātā cirkulē uzmācīga doma kļūt par veģetārieti vai vismaz pamēģināt, jo īsti nespēju neko izdarīt ar gaļu, kurai ir kaut vai attāla līdzība ar kādu dzīvnieka ķermeņa daļu, - man gluži vienkārši paliek nelabi. Ar malto gaļu un fileju ir okei, tās cepu dziedādama, bet sagriezt sastāvdaļas aukstajai gaļai - ni ni. Tomēr ir viens liels BET: ir liela varbūtība, ka mani kādā brīdī apciemos mazasinība (gēni un tā), tādēļ prātoju, vai gadījumā, ja man to konstatēs, būs iespējams uzņemt pietiekami daudz dzelzs ar augu valsts produktiem?
Būtu priecīga, ja kāds zinātājs mani apgaismotu. :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {36}

from: [info]anna
date: Dec. 1., 2012 - 10:46 pm
#

man bija līdzīga sākotnējā motivācija un līdzīgs mazasinības risks.

īpaši par dzelzs uzņemšanu veģetārisma laikā nedomāju (varbūt to, ka viss bija kārtībā, veicināja tas, ka bieži ēdu lēcas, nezinu. tās laikam palīdz dzelzim labāk uzsūkties vai tamlīdzīgi). ēdu, ko gribējās. rezultātā asinsanalīžu rādītāji (it sevišķi dzelzs) tikai uzlabojās. kad pēc vairākiem gadiem atsāku ēst gaļu, tieši tad bija nelielas problēmas ar tā rādītājiem.

šķiet, ka vienkārši saprātīgi jādzīvo, jāpačeko līdzi asinsanalīzēs, un viss var būt ok bez speciālas "dzelzs ēšanas". bet, ja kas, tad ir iespējas par to parūpēties arī pielāgojot "diētu".

Atbildēt