LU prof. grāds mākslā ,datordizainera kvalifikācija

« previous entry | next entry »
Jul. 18., 2012 | 03:50 pm
posted by: safe in pajautaa

vai kāds ir studējis/studē latvijas universitātes mākslas programmā?
tagad ar tādu fikso ideju pieteicos un domāju ņemt datordizainu, bet man tikko viens cilvēks sastāstīja, ka tur esot briesmīgi un viņš izturējis tikai 2 mēnešus.
varbūt ir vēl kāds viedoklis, jo tur nav budžeta grupas, tādēļ gribētos zināt vai ir vērts tērēt to naudu.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

mat.

from: [info]matilde
date: Jul. 18., 2012 - 04:34 pm
#

briesmīgi varētu likties tad, ja gaida, ka iebaros ar karoti mutē. diezgan brīvi tur notiek mācības, neviens nespiedīs darīt, pašam jāgrib. vairāk tieši tiek akcentēta zīmēšana un glezniecība - vārdu sakot darbošanās ar roku. ar domu, ka, ja mācēsi zīmēt ar roku un izjust krāsas, kompozīciju utt., tad datorprogrammas jau ir tikai rīks - kā otas un zīmuls. nu kaut kā tā.

pabeidzu tieši šo programmu kā pats pirmais kurss (jo programma jauna).

Atbildēt | Diskusija


from: [info]safe
date: Jul. 18., 2012 - 05:02 pm
#

tad tas atkal ir tas klasiskais variants, kur man 3 gadus būs jāglezno klusā daba un cilvēka ķermeņa uzbūve?
jo ,ja es vēlētos darīt ko tādu, tad būtu izvēlējusies attiecīgu programmu.
(nesaku, ka to pilnībā vajag izslēgt no mācību procesa, tas noteikti ir vajadzīgs, bet ne kā fakin galvenā lieta, ko pasniegt).

un to, ka viss pašam jādara, tam jau ir iets cauri un neko citu negaidu. tas ļoti un priecē.

ok, paldies :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Ōkvards Prokrastijs

from: [info]piss_lips
date: Jul. 18., 2012 - 05:35 pm
#


ir ļoti okē manuprāt. tiešām viss no paša motivācijas atkarīgs. pats tiko 2o kursu piebeidzu ;P
jā nav budžeta vietu kā arī atsevišķu priekšmetu pasniedzējiem nenāktu par ļaunu svaigāks skatijums savā nozarē, bet tas varētu arī mainīties ja lu redzēs, ka ir interese par šo prog. Iesaku arī tos sagatavošanās kursus apmeklēt kautvai lai iepazītu dažus pasniedzējus, ja nav problēmu ar iestājeksāmena uzdevumiem.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]safe
date: Jul. 19., 2012 - 01:10 am
#

par pašmotivāciju piekrītu jā, bet to grūti ilgstoši noturēt, ja kursa biedri un pasniedzēji, un kopējā sistēma nestrādā pa tēmu un rada vēlmi laisties lapās.

Atbildēt | Iepriekšējais


porkus

from: [info]porkus
date: Jul. 18., 2012 - 09:24 pm
#

ja orientācija ir uz datordizainu (tieši), tad:

Ir vērts mācīties:
a) klasiskās lietas: zīmēšanu, gleznošanu & (būtiski) kompozīciju (šo var izdarīt ar privātstudijām - būs ātrāk, iespējams kvalitātītvāk, bet nebūs diploma)
b) datorlietas (grafikas kontekstā) - labāk ir mācīties privāti, sākot ar reālās dzīves situācijām = pie laba pasniedzēja vai pasniedzējiem būs ātrāk, dārgāk + darbarīku izmaksas

ja augšminēto ir vēlme apgūt akadēmiskā vidē, ieteiktu ārvalstis - īpaši nyc iekš asv, bet dzīve nebūs nekāds cukurs visu mācību laiku

latvijas universitātē tā būs laika nosišana

Atbildēt | Diskusija


from: [info]safe
date: Jul. 19., 2012 - 01:11 am
#

par ārzemēm jau domāju un no tām esmu nesen atbraukusi, kur jau pastudēji mazliet, kas arī rada šaubas un bremzi iet uz šo programmu.
bet tik ļoti negribas pamest vairs rīgu.

Atbildēt | Iepriekšējais


multisulinj

from: [info]multisulinj
date: Jul. 18., 2012 - 09:33 pm
#

visam ir jēga, ja vien pašai ir liela interese par studējamo nozari un vēlme nopietni darboties, nevis algot citus, lai taisa tavus skates darbus (tas tā no pieredzes ar dažiem kursabiedriem). pabeidzu šajā programmā šogad interjera dizainus.
neko smalki tieši par datordizainu nepastāstīšu, bet kopumā varu teikt, ka programma var būt labāka, protams, ļoti daudz kas atkarīgs tieši no paša studenta. daži pasniedzēji ir vienkārši brīnišķīgi, bet dažiem krietni nāktos piestrādāt pie savas profesionalitātes vai arī uzlabot savas iemaņas arī pedagoģijas darbā, lai ar savu gara bagātību spētu dalīties pēc iespējas labāk.
ja interesē tas, ko dari - uz priekšu!

Atbildēt


helvetica

from: [info]helvetica
date: Jul. 18., 2012 - 11:11 pm
#

Huiņa. Ja kāds tās studijas uzsauc, tad var mācīties, bet, ja pašam piķis jānoliek, tad labāk padomāt par llabākiem variantiem, kur un kā to izdarīt.

Atbildēt


none

from: [info]silence_queen
date: Jul. 20., 2012 - 06:17 pm
#

Tas ir atkarīgs ne tikai no pašmotivācijas, kā te visi saka, bet tomēr arī no tā cik augstu tu liec mērķi un cik lielas prasmes tev jau ir. Ir tādi, kas man saka ka ir o.k, neko nenožēlo, ir viena meitene, kas savukārt stājās jau ar lielām prasmēm un dotībām un pēc pirmā kursa pateica, ka nav vērts, iestājās Uni iekš Dundee, Lielbritānijā un gan viņas darbos var redzēt kā atšķiras prasības un kā viņa augusi, gan stāstos - tur jau studējot tev piedāvā prakses vietas, daudz praktiskākas un profesionālas iemaņas. Šeit tā tiešām būs pilnīga pašmotivācija un pašcīņa.
Ja tev interesē modernie mediji, datordizaini iesaku Liepājas Universitāti jaunos medijus, bet diemžēl šis gads jau nokavēts.

Atbildēt