pajautaa

Mode internetā

« previous entry | next entry »
Jun. 4., 2012 | 02:35 pm
posted by: likcepure in pajautaa

Labdien. Kā Jums liekas, ir tāda mode interneta lietošanai? Nu, piemēram, nav vairs tik aizraujoši iegādāties statistiku draugiem.lv, čatus nomainījuši sociālie tīkli, bet toties ir moderni lietot tādas un šādas interneta piedāvātās iespējas? Ja ir, tad kas šobrīd modē? Kādas funkcionālas darbības internetā? Tieši tādas tendences, man grūti noformulēt, bet sagooglēt par to kaut ko grūti. Rādās vairāk tas, kā attīstījušās tieši tehnoloģija.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {25}

Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jun. 4., 2012 - 03:10 pm
#

Nu piemēram, kādreiz tiešām labais portāls hc.lv ir visai miris šobrīd. Noteikti ir vēl piemēri, bet jādomā. :)

Moderns / nemoderns tiešām ir subjektīvs jēdziens, bet nu masas paradumi gan ir visai objektīvi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Līkcepure

from: [info]likcepure
date: Jun. 4., 2012 - 03:15 pm
#

nu, varbūt Tev nāk prātā kādi paradumi? piemēram, instagram ir aktuāls. hc.lv ir miris, bet sviesta ciba tomēr nē, kas pierāda, ka daļai cilvēku tāpat kā pastarpināti digitālajiem failiem ir vajadzīgas arī plates, ir vajadzīgs kaut kas tradicionāls un vienkāršs.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jun. 4., 2012 - 03:21 pm
#

Nu sc ir baigais nišas produkts, kuram ir kaut kāds lojāls lietotāju pulks, plus vēl tādi vintāžīgi izstrādājumi nāk modē. Jā, tas pats, kas ar platēm.

Nu vēl, šo gan te mazāk lv varēja novērot, bet tomēr - Tumblr parādīšanās un popularitāte - cilvēki atteicās no saviem blogiem, bet sāka postot un šārēt īsus rakstiņus vai tikai bildītes.

Daudz vairāk visur posto tieši bildes (pat dr.lv tagad ir bezmaksas galerijas) un video, jo lielākajai daļai nu ir telefoni, ar ko tiešām var kaut ko puslīdz nofočēt un nošārēt uzreiz.

Nu un tad vēl mobilās lietas - beidzot visi lielākie portāli un servisi ir nonākuši līdz mobilajām versijām, tāpat arī patiesi ērta aplikācija nu ir dr.lv (īstenībā vienā līmenī ar fb), tāpat arī citiem servisiem.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Līkcepure

from: [info]likcepure
date: Jun. 4., 2012 - 03:29 pm
#

Tad iznāk, ka modi interneta lietošanā diezgan lielā mērā diktē tehnoloģiju attīstība, jo ir gandrīz neiespējami runāt par interneta lietošanas paradumiem, norobežojoties no rīkiem, caur ko tas tagad tiek sasniegts?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jun. 4., 2012 - 03:36 pm
#

Protams, jo ar šiem rīkiem tiek radīts saturs (mob. foto / video / teksts), gan šo rīku tehniskais izpildījums (ekrāna izmērs, taustiņu (ne)esamība, datu pārraides ātrums un cena utt.) diktē satura pasniegšanas veidu (īsti teksti, informācija optimizēta mazākam ekrānam, navigācija piemērota skārniejūtīgam ekrānam utt.).

Un tas vienlaicīgi veicina arī aplikāciju veidošanos, jo, piemēram, uz kompja vairāk vai mazāk viss sāk dzīvot web pārlūkā (vispār arī šī ir tendence, google docs piemēram; tāpat arī e-pastu caur outgļuku čeko aizvien mazāk), tad telefonā katram servisam gandrīz tagad ir sava aplikācija, jo tas paver lielākas tehniskās iespējas, nekā mob. pārlūks.

Ak jā, galīgi aizmirsu - mega tendence ir dati mākoņos... Visādi Grooveshark un Sportify, nevis DC++ un torrenti. Tāpat arī Dropbox, nevis flašs kabatā.

Atbildēt | Iepriekšējais