pajautaa

dzīvesveids, uzturs, grūtnieces

« previous entry | next entry »
Mar. 20., 2012 | 12:17 pm
posted by: silence_queen in pajautaa

Sāku par to aizdomāties, kad visneiedomājamāko dzīvesveidu piekopēju ģimenēs man apkārt sāk parādīties atvases - sakiet, ja vegāne/veģetāriete ir stāvoklī, viņai vajadzētu mainīt uzturu un savus uzskatus? Vismaz uz šiem 9 mēn? Vai vismaz 9mēn+ zīdīšanas periods? Vai varbūt patiešām pastāv tik sabalansēts uzturs, ka vegānisms auglim nekaitēs un mātei arī ne.
Un vispār... kādēļ tad būt stāvoklī, ja nevar atteikties no līdz tam piekoptā dzīvesveida topošā bērna dēļ.(protams, vegānisms ir štrunts salīdzinājumā ar smēķēšanu, alkoholu utt grūtniecības laikā, bet tas jau būtu pārāk skaļš temats ko šeit apspriest, jaunās mātes/alkoholiķes gaidībās man arī ir pazīstamas)
Esmu vecmodīga?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {25}

none

from: [info]silence_queen
date: Mar. 20., 2012 - 01:30 pm
#

es jau pati arī atzīstu vegānismu un veģetārismu, bet es nezinu vai patiešām visi, kas atzīst sevi par vegāniem vai veģetāriešiem to dara ar pilnīgu pārliecību par to ko ēd, sabalansējot visas nepieciešamās vielas, vitamītus un īpaši jau šādas topošās mātes. tur jābūt ļoti smalkai "diētai", kas piemērota īpaši savam organismam + vēl savam vegānismam. neticu, nu neticu, ka visas tajā visā iedziļinās smalki.

bet nu protams, nav teikts, ka gaļēdājam bērns piedzims veselīgāks par vegāna bērnu, var būt arī otrādi, viss atkarīgs no mātes. (un tēva)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


koki

from: [info]koki
date: Mar. 20., 2012 - 01:37 pm
#

bet Tu tiešām domā, ka visas gaļēdājas ļoti rūpējas par uzturu?
tieši tā - atkarīgs no mātes, ne gaļas ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


pikaczu

from: [info]pikaczu
date: Mar. 20., 2012 - 01:38 pm
#

Uzturs ir diezgan būtisks faktors, bet ne vienīgais noteicošais. Diezgan liela nozīme ir tam, cik vesels cilvēks ir brīdī, kad paliek stāvoklī - nu tur mērenās devās, bet regulāri sports, salaboti zobi, pareizs BMI, utt. Tās savikārt ir lietas, ko nevar iegūt vienā pēcpusdienā, tie ir gadiem veidojušies veselīgas dzīves ieradumi. Līdz ar to šķirojot tikai pēc māte ēd/neēd gaļu nevar iegūt ticamus rezultātus attiecībā par bērnu veselību/neveselību.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


x

from: [info]walkire
date: Mar. 20., 2012 - 06:07 pm
#

Var gan. Šis ir lielisks faktors, pēc kā skatīt bērnu veselību, īpaši anēmiju rašanos - daudz pētījumu par to veikts. Jo gaļa uzreiz asociējas ar tādam vielām kā dzelzs, B12 un folskābe, kas ļoti svarīgi grūtniecības laikā.

Atbildēt | Iepriekšējais