pajautaa

saldumi

« previous entry | next entry »
Sep. 10., 2011 | 08:56 pm
posted by: starsailor in pajautaa

Jaunajā dzīvesvietā trūkst cepeškrāsns, bet ir pieejams karstā gaisa cirkulācijas katls. Kā jums šķiet, šādā ir iespējams pagatavot , piemēram, kaut ko plātsmaizei līdzīgu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Sep. 10., 2011 - 09:02 pm
#

plātsmaize nav mēģināta, bet pīrāgi sanāk uz urrā...

Atbildēt | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Sep. 10., 2011 - 09:36 pm
#

tu viņu pirms tam uzkarsē?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Sep. 10., 2011 - 09:41 pm
#

hmmm - vispār esmu cepusi no nulles :) rauga mīklas speķa pīrāgi sanāk tikpat gardi, kā cepškrāsnī cepti... :)

par pusfirbrikātiem - nemācēšu atbildēt...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Sep. 10., 2011 - 09:42 pm
#

ok, paldies. es necepu pusfabrikātus - mīklas gatavoju pati!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Sep. 10., 2011 - 11:26 pm
#

pārlasījos - šķita vaicā, vai pīrāgus iepriekš uzkarsēju :)
katlu jā - nedaudz sakarsēju - aukstā negrūžu iekšā - līdzīgi, kā cepeškrāsnī...

Atbildēt | Iepriekšējais


blond

from: [info]blond
date: Sep. 10., 2011 - 10:01 pm
#

pirmo reizi dzirdu par šitādu ierīci.... vai tad tas pīrāgs brūns arī paliek?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Sep. 10., 2011 - 11:23 pm
#

paliek gan :) - konvekcija (karstais gaiss) nobrūnina ka nemetās...

Atbildēt | Iepriekšējais


oblica

from: [info]oblica
date: Sep. 12., 2011 - 10:15 am
#

ir iespējams. Gatavoju gan rabarberu, gan ābolu plātsmaizes, gan kēksus u.c.

Atbildēt | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Sep. 12., 2011 - 04:07 pm
#

pastāsti pa soļiem?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Sep. 14., 2011 - 03:00 pm
#

jāsāk ar miltiem un olām? :D
Esmu cepusi parasto plātsmaizi (kefīrs, olas, milti, cukurs) ar rabarberiem, āboliem. Parasti lieku uz 180 grādiem kādas 30-40 minūtes.
No rauga mīklas magoņu ruletes (neatceros, uz cik ilgu laiku, bet tiem pašiem 180).
No kārtainās mīklas cepumus.
Zivis folijā cepu, sacepumus visādus, siermaizes.
Tur jau tai krāsnij arī pamācība bija līdzi + pašai virsū (dažiem modeļiem, man tādi 3 bijuši), cik ilgi jācep un kādos grādos.
Bieži cepu vistu spārniņus 200 grādi uz 30 - 40 minūtēm, visādas gaļas cepammaisos (šodien cepšu vedelu cāli cepammaisā, lieku uz 180-200 grādiem, stundu un tad vēl kādas 20-30 minūtes, atkarīgs no lieluma).

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Okt. 5., 2011 - 04:49 pm
#

es izcepu plātsmaizi, man visa kā gumija palika, sakritās. Tomēr laikam vajag izkarsēt kā cepeškrāsni un tad šaut iekšā, jo liku aukstā. :(

Atbildēt | Iepriekšējais


starsailor

from: [info]starsailor
date: Okt. 5., 2011 - 04:49 pm
#

un - pamācības nav.

Atbildēt | Iepriekšējais