pajautaa

Jautrie sporti

« previous entry | next entry »
Aug. 10., 2011 | 10:54 am
posted by: flog in pajautaa

Vajag pusaudzhiem aktivas un smiekligas sporta speeles
kaut kas kaa - uz kalna uzlikt brezentu ar uudeni un tad jaashljuuc lejaa,
jeb futbols ar smiekliigaam brilleem kuraam cauri iisti nevar redzeet,
uz aatro truukst veel idejas, piem. uztaisiit kaa zirnekljtiiklu un jaalien cauri nepieskaroties auklaam

ak gudrie cibinji jums vienbmeer padomu pilnas kabatas. ierosini savas smiekliigaas idejas!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {19}

vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Aug. 10., 2011 - 12:01 pm
#

sasieties ar mugurām un skriet

Atbildēt | Diskusija


flog

from: [info]flog
date: Aug. 10., 2011 - 12:06 pm
#

kaa iisti izpauzhaas "sasieties ar muguraam"? skan jautri, bet iisti nesparatu...atsauca uzreiz arii atminjaa ka sasien viena labo kaaju ar otr kreiso un tad ar skrien...laba ideja!! tencinu

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Aug. 10., 2011 - 12:11 pm
#

viena josta abiem ap vidu, tā lai muguras kopā. nu tur gan vairāk tāda lēkšana sanāk ne skriešana :) un kaut kādam stabiņam piemēram jāapkļūst apkārt

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


flog

from: [info]flog
date: Aug. 10., 2011 - 12:19 pm
#

kaidrs. noteikti noderees!

Atbildēt | Iepriekšējais


nxn

from: [info]nxn
date: Aug. 10., 2011 - 12:11 pm
#

sadali 2 komandas, vienādas.
katrai komandai apmēram pēc 30m priekšā zemē iedzīts mietiņš. dalībnieks aizskrien līdz mietiņam, ar vienu roku turoties pie zemā mietiņa, griežas tam apkārt, nu, reizes 5-10, un tad jāskrien atpakaļ, lai piesistu nākamajam skrējējam. parasti gan apreibst un aizskrien šķērsām :)
nu un kā parasti uzvar komanda, kas pirmā visi izskrien.

plus lekšana maisos.
skriešana pa diviem blakus ar kopā sasietām vidējām kājām.

Atbildēt | Diskusija


flog

from: [info]flog
date: Aug. 10., 2011 - 12:20 pm
#

super! :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Mis Ciba 2006.

from: [info]laukuroze
date: Aug. 10., 2011 - 12:59 pm
#

Var uz mietiņa ar pieri atspiesties - vēl ķļovāk.

un papildus vēl ūdensglāzi nest (kuru noliek, kamēr griežas..

Atbildēt | Iepriekšējais


asns

from: [info]ho_tai
date: Aug. 10., 2011 - 12:11 pm
#

zaķu spēle- katram piekabina ļipu, kuru pārējiem zaķiem jādabū nost. Pēdējasi, kas paliek ar ļipu - uzvaētājs. Ja spēle par ienkāršu- var aizliegt lietot rokas. Mazāki bērni vienmēr ir sajūsmā par dārgumu meklēšanu, kur viena zīmīte ar vides aprakstu aizved pie nākamās, tad pie nākamās, līdz galā ir balva. Ja teretorija liela, var kārtīgi noskrieties.

Atbildēt


from: [info]ani
date: Aug. 10., 2011 - 12:15 pm
#

Degunradži - katram pie dibena piesien balonu, pie pieres pielīmē atlocītu papīra saspraudi. Uzvar tas, kam pēdējam balons saglabājies. Pirms tam derētu izmēģināt, kādā veidā to piestiprināsi.

Atbildēt | Diskusija


flog

from: [info]flog
date: Aug. 10., 2011 - 12:18 pm
#

kaa balonu piestiprinaat mees atrastu bet kaa to saspraudi pie pieres dabuut? bet izklausaas ljoti labi :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ani
date: Aug. 10., 2011 - 12:22 pm
#

mēs mēģinājām ar skoču, bet diezgan neveiksmīgi. Iesaku liekoplastu

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]spuldziite
date: Aug. 10., 2011 - 05:28 pm
#

par plaaksteri uz deguna!

Atbildēt | Iepriekšējais


nxn

from: [info]nxn
date: Aug. 10., 2011 - 12:16 pm
#

vēl bij tā spēle ar ģērbšanos- katrai komandai saliek kkādas drēbes- zābakus lielus, cepures, lakatus, cimdus, priekšautus, halātus utml. smieklīgas lietas. katram jāsaģērbjas, jāaizskrien kkur kko padarīt, piem, apsēsties un ar kājām bumbu pacilāt/izdzert glāzi ūdens/ieliet no spainīša pudelē ūdeni, ko nākamais atkal izlej spainītī (te var papildus ūdens zudumus mērīt beigās)/bumba jāizvada ap puļķīšiem utt, tad jāskrien atpakaļ, jānoģerbjas, nakamais atkal apģērbjas utt.

Atbildēt


asns

from: [info]ho_tai
date: Aug. 10., 2011 - 12:58 pm
#

Vēl vienu atcerējos. Izklausas vienkārši, bet dzīvē ir diezgan grūti.Sadala divās komandās. Liek uz lapiņām sarakstīt 2 ķermeņa daļas, piemēram, papēdis- auss, naba-elkonis, piere-mēle. Tad komandas samainās ar lapiņām. Viens nostājas vidū, vadītājs nosauc elkonis- pirksts. Viņš saspiež lapiņu starp elkoni un pirkstu. Tad nākamā lapiņa ir naba- mēle. Pats to nevar izdarīt- nāk talkā nākamais komandas biedrs un pie pirmā dalībnieka nabas ar mēli piespiež lapiņu un tur. Tad nākamā lapiņa- ja netiek galā tie divi, nāk trešais dalībnieks. Uzdevums, kura komanda nezijaucot kombināciju realizēs vairāk šādu lapiņu.

Atbildēt


pepija

from: [info]pepija
date: Aug. 10., 2011 - 01:01 pm
#

Eži reiz lika mums spēlēt futbolu ar lielo piepūšamo vingrošanas bumbu (metru diametrā vai man tikai likās, ka TIK liela). noteikumi vienkārši - katrai komandai laukumā vienlaikus ne vairāk kā četri dalībnieki (mainās, ja rezerves atļauj), ne pārāk liels laukums ar vārtiem abās pusēs, vārtsarga nav. man šķita, ka no tās skriešanas izkritīs ne tikai plaušas pa muti, bet arī citi orgāni...bet ļoti jautri, ja tikai netrāpa kādam pa degunu, kā arī gadījās...

Atbildēt


zazazumm

from: [info]zazazumm
date: Aug. 10., 2011 - 01:36 pm
#

mīnu lauks. Arī divi norobežoti laukumi un jauktā secībā izvietotas kolas bundžas. Divas komandas, katrā 10 cilvēki. Pie katra laukuma nostājās sava komanda. No katras komandas vienam aizsien acis un tam jātiek pāri mīnu laukam (mīna būtu bundžas), neuzkāpjot, neapgāžot un nepieskaroties, tikai orientējoties pēc komandas biedru norādēm. Ja tiek nogāzta kāda bundža, jāsāk no sākuma. Un tā, kamēr izgājusi visa komanda un uzvarētāji ir tie, kas pabeidz pirmie.

4. uzdevums, kas parasti ļoti saliedē cilvēkus. Jāatrod kāda vieta, kur varētu būt mazliet brikšņi , celmi, pauguri vai kas tāds. Komandai tiek dots spainis ar ūdeni, kam piestiprināti 10 striķi, katrs savādākā garumā, cits pavisam īss, cits ļoti garšs, bet jātur pašā galā, atbilstoši striķa garumam. Ir 10 kontrolpunkti, no kura līdz kuram komandai ir jānokļūst nesot spaini, neizlejot no tā ūdeni, bet pie katra kontrolpunkta vienam komanda biedram tiek aizsietas acis līdz „redzīgs” paliek tikai viens. Tiem, kas ir ar vaļā acīm, ar norādēm jāpalīdz „aklajiem”. Uzvar tā komandai, kurai spainī palicis vairāk ūdens, t.i. tie , kuri gājuši uzmanīgāk.
*pēc pieredzes ar šo uzdevumu varu pateikt, ka parasti ūdens tiek izliets minimāli un ja izlist, tad ielākoties trāpa uz zemes. šī spēle ļoti laba tādā ziņā, ka acis jāaizien parasti lielākajiem bļāvējiem un riktētājiem, tā laik klusākajiem ir iespēja atvērties un vadīt komandu. kuram siet ciet acis jau novērtēs spēles vedītājs.


Komanda tiek nostādīta vilcieniņā, aizmugurējam rokas priekšējam uz pleciem. Visiem ir aizsietas acis, izņemot priekšējam. Komandai ir jāvienojas par zīmēm, lai nesarunājoties, sākot ar pēdējo padotu uz priekšu (piemēram, uzsist pa plecu – iet pa labi utt), lai vadītu priekšā stāvošo, tādā veidā, komandai jāsavāc visas kolas bundžas, kas izmētātas pa laukumu. Kura komanda savāc vairāk, tā ir uzvarētāja.
* jā, tev taisnība :) sajaucu! acīm jābūt vaļā pēdējam.


6. no katras komandas tiek izraudzīti divi cilvēki. Laukumā ir 10 kolas bundžas, kas stāv taisni un 10 apgāzta. Sākot skaitīt laikam pārstāvim no vienas komanda jācenšas apgāzt visas, otram pacelt. Pēc 2 minutēm beidz skaitīt laiku un uzverējusi tā komanda, kurai bundžas visvairāk (atbilstoši – paceltas, vai apgāztas)
*āķis tāds, ka kamēr ienas komandas pārstāvis ceļ augšā bundžas, otrs tās pašas gāž. pēc divām minūtēm skaita, cik ir vairāk, apgāztās vai taisnās.




te ir sakopēts no vēstulēm, kad ar draudzeni domājām sporta spēles

Atbildēt


osinsh

from: [info]osinsh
date: Aug. 10., 2011 - 02:10 pm
#

futbols ar knapi caurredzamām brīlēm - blin - tuk tak tā var kājas un galvas atsist. think a bit.

protams, vērot to būtu smieklīgi, bet piedalīties - ummmm. varbūt precizē jautājumu, hah

Atbildēt | Diskusija


flog

from: [info]flog
date: Aug. 10., 2011 - 02:53 pm
#

diezgan gruuti shito nostaastiit taa lai visiem skaidrs, par taam brilleem izdomaajaam shaadi - vnk 2 plastmasas glaaziiteem dibenaa ar iztaisa caurumus, sasien ar elastiigu auklu, lai var aplikt galvai rinjkjii, un tad vnk sanaak ierobezhots redzes lenjkjis + bumba buutu lielaa vingroshanas bumba. tad jau gan jau enviens necietiis :) bet idejas rodas, rodas!!

Atbildēt | Iepriekšējais


fledermause jeb D-a

from: [info]fledermause
date: Aug. 10., 2011 - 06:33 pm
#

dvieļu bols, tjip voļjuks ar baloniem, kuri pildīti ar ūdeni, cētri stūri dvielim tiek turēti vienā laukuma pusē un otrs četrinieks ar dvieli ķer bumbu..viss pārējais kā vollitī..Aizlido garām, zaudēts, uzskrien virsū..slapjs:))

Atbildēt