studijas budžetā

« previous entry | next entry »
Jul. 15., 2011 | 01:51 pm
posted by: kaukau in pajautaa

trauksme mežā. pēdējā brīdī sāku domāt par.. -

ja esmu studējusi RTU budžetā, bet neesmu pabeigusi, tagad stāšos LU - vai man no LU budžeta kaut kas "skaitīsies nost", resp., nebūt tā, ka jāmaksā par tik semestriem, cik par valsts līdzekļiem biju nomācījusies RTU?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

varbūt nāra, varbūt taure

from: [info]sirena
date: Jul. 15., 2011 - 01:57 pm
#

nē, valsts teorētiski nodrošina viena līmeņa bezmaksas izglītību, respektīvi vienu bakalauru, vienu maģistru un vienu doktoru, cik reizes tu mēģini to dabūt un nedabūn nevienu neinteresē. vismaz par mani tas nevienu neinteresēja. es pieļauju ka vienas izglītības iestādes ietvaros skatās, bet divās dažādās neā

Atbildēt


from: [info]samta
date: Jul. 15., 2011 - 02:04 pm
#

man bija tieši šāda pati augstskolu maiņa + vēl viena. un nevienā reizē neviens neko neieminējās, ka esmu jau mācījusies budžetā un tagad vairs nedrīkstu.
kamēr nav iegūts grāds par valsts budžeta līdzekļiem, tikmēr var staigāties no vienas skolas uz otru un tas nevienu neinteresē.

Atbildēt


kurc

from: [info]kurc
date: Jul. 15., 2011 - 02:23 pm
#

Man RTU ietvaros mainot fakultāti neļāva otrā pretendēt uz budžeta vietu, jo iepriekšējā biju budžetā. To pamatoja ar to, ka valsts nodrošina tikai vienu iespēju iegūt bezmaksas augstāko izglītību. Tas gan bija pirms gadiem 10-12

Atbildēt | Diskusija


tjigra

from: [info]tjigra
date: Jul. 15., 2011 - 02:40 pm
#

Tu i tik sens? :P

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kurc

from: [info]kurc
date: Jul. 15., 2011 - 02:43 pm
#

Nē :P

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]hessin
date: Jul. 15., 2011 - 03:28 pm
#

Dažus gadus jau var dabūt cik vien grib izglītības par budžeta līdzekļiem. Vienīgi, ja tā nav pirmā attiecīgajā līmenī, tad priekšroka būs tiem, kam tā ir pirmā (kas faktiski nozīmē, ka šādos gadījumos budžetā var iekļūt, ja uz budžeta vietām piesakās mazāk pirmrindnieku nekā ir pieejamas vietas).

Tavā gadījumā pilnīgi vienalga, cik semestrus esi studējusi/is citā skolā par budžetu. Tas, kas skaitās ir, kādā grupā skaitījies diploma saņemšanas brīdī. Ja diploms nav saņemts, tātad nekas nav noticis. Praksē arī sanāk, ka, ja ļoti gribas beigt kā budžetnieks/maksas, tad jāizveic attiecīgās darbības (jāierotē vai jāizrotē) pēdējā semestrī vai mācību gadā.

--
šāda esot tā pašreizējā likuma interpretācija, gadiem ejot jāseko līdzi vai nesāk darīt kā citādāk.

Atbildēt