pajautaa

Zapte

« previous entry | next entry »
Jun. 10., 2011 | 10:03 am
posted by: thegoat in pajautaa

Vaaru apelsiinu ievaariijumu, vaaru, vaaru, a vins taads skidrs un nepavisam ne zaptiigs. Garso gan labi. A es te kauc ko nepareizi vaaru, vai arii sams atdziestot sabiezees?
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

kreiza

from: [info]kreiza
date: Jun. 10., 2011 - 11:19 am
#

Atdziestot ievārījumi mēdz sabiezēt :) Lai noteiktu, vai tas notiks, uzpilini kādu pilīti uz vēsa šķīvja- ja pilīte izplūst, tad vēl jāvāra, paliek, ir ok :)

Atbildēt | Diskusija


kreiza

from: [info]kreiza
date: Jun. 10., 2011 - 11:20 am
#

Bija domāts- ja saglabā formu, tad ok :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Sīkzvērs

from: [info]thegoat
date: Jun. 10., 2011 - 11:21 am
#

Raadaas, ka buus gatavs. Pirmais ievaariijums, ko taisu, ja nu kas, tad pirmie kuceeni jaasliicina ;D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kreiza

from: [info]kreiza
date: Jun. 10., 2011 - 11:23 am
#

Gan jau būs labi ;) Un, ja nebūs, var pavārīt vēl vai izmantot kā sīrupu ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


kašķīša dzirnaviņas

from: [info]romija
date: Jun. 10., 2011 - 11:24 am
#

Jā... kas nekait piedzimt apelsīnu birzī... :)

Atbildēt | Iepriekšējais


*

from: [info]inese_tk
date: Jun. 10., 2011 - 12:37 pm
#

a Tu vāri ar vāku vai bez?
visādi šitādi jāvāra bez vāka, lai procesā iztvaikotu liekais šķidrums.
bet, jā, viņi mēdz arī sabiezēt atdziestot :)

Atbildēt


from: [info]anima_de_nera
date: Jun. 10., 2011 - 01:11 pm
#

es reiz vāriju granātābolu zapti - 3 stundas uz šķīvīša nekas nerecēja, tad nu man beidzot palika gāzes žēl, atmetu ar roku un lēju burciņās. pēc divām stundām burciņās atradu medum līdzīgu konsistenci, kurā karoti varēja dabūt tikai tad, ja burciņu patura siltā ūdenī :D bet garšoja dievīgi, draudzene teica, ka pēc pieneņu medus :D
tā gan nebija pirmā zapte, bet viņai nav augļu iekšā, tikai no sulas un tāpēc vajadzēja biezumu. ar biezumainām zaptēm jau nav tik traki, ja arī ir šķidrāka.

Atbildēt | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jun. 10., 2011 - 01:26 pm
#

vou! granātābolu zapte izklausās sasodīt labi, nebiju dzirdējis:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]anima_de_nera
date: Jun. 10., 2011 - 01:47 pm
#

bija jau arī baisi garšīgi :P
tēvs lielajā iekārienā asinis tīrīt visai ģimenei atveda no eiropas !pārdesmit! granātābolus un tak neviens jau viņus tik daudz nevar ieēst.
baigā ķēpa gan bija no tām sēklām atbrīvoties, visa virtuve bija sarkana vēl ilgi :D netā var sagūglēt, kā pareizi to sulu izdabūt un cik cukurs jāliek, vairs lāga neatceros, bet droši var vārīt mazāk kā 3 stundas :D
un īstenībā varot vārīt arī no tās sulas, kas burkās nopērkama, nu visticamāk jau ka tās azerbaidžāņu, tām liekas ka nevajadzētu būt ķīmizētām.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jun. 10., 2011 - 02:05 pm
#

saunds laik pēc laba chatnija karbōnam, kā plūmes ar ķiplokiem

Atbildēt | Iepriekšējais


pitonchiks

from: [info]pitonchiks
date: Jun. 10., 2011 - 03:51 pm
#

Drikst pajautaat, cik daudz cukura un apelsinu izmantoji?

Atbildēt | Diskusija


Sīkzvērs

from: [info]thegoat
date: Jun. 10., 2011 - 06:22 pm
#

Uz aci, tiesaam, jo recepte bija 1:1, bet man nebija vesels kg apelsiinu, vienkaarsi bija jaatiek valaa no daziem, kas staaveeja 2 nedeelas.
Aptuvenais daudzums bija 6 palieli apelsiini un apmeeram APMEERAM 500g cukura, jo apelsiini pasi bija saldi. Gala beigaas ir diezgan kreptiiga zapte ar ruugtuma piesitienu, jo dala apelsiinu ar visu mizinu klaat :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


pitonchiks

from: [info]pitonchiks
date: Jun. 10., 2011 - 07:19 pm
#

Paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais