maximas redīsi

« previous entry | next entry »
Mar. 24., 2011 | 12:11 am
posted by: alison in pajautaa

karoč, tagad pāris lielajās maximās esmu manījusi redīsus ar visām zaļajām lapiņām (laikam ~29snt/buntīte vai kā); tad nu jautājums - vai tās lapiņas varētu būt pilnas ar visādām ķīmijām/pesticīdiem, utt. tjipa cik sūdīgi būtu viņas ēst?
(nu labi, es jau sataisīju salātos, bet mani tik un tā interesē, vai tas pāātrinās manu nāvi :] ) un paši redīsi cik toksiski varētu būt, ja no maximas? (es apzinos, ka no visādiem mēsliem ēdienā mūsdienās tāpat neizbēgt, nedzīvojot kaut kur autonomā saimniecībā kalnu augstienēs vai mūžamežos, utt, bet tomēr interesē :) kā jums šķiet?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {7}

svari

from: [info]svari
date: Mar. 24., 2011 - 01:34 am
#

Domāju, ka galvenais ir tos ēdot domāt labas domas (nevis to, ka moška ķimikālijas tagad manī veido vēža šūnas).

Labu domu radīšanai:
Американские ученые из Университета Огайо установили, что употребление в пищу овощей, фруктов и ягод с фиолетовой окраской препятствует развитию рака толстой кишки. Были протестированы антираковые свойства экстрактов из различных продуктов с фиолетовой окраской и на основании результатов ученые сделали вывод, что причиной этому эффекту является наличие в продуктах красящих пигментов антоцианинов

Atbildēt


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Mar. 24., 2011 - 09:54 am
#

hem, redīsu lapas gan nekad nav salātos liktas...(arī ar visdabīgākajiem govs sūdiem audzētiem redīsiem). Garšīgas kaut ir?

Atbildēt | Diskusija


from: [info]alison
date: Mar. 24., 2011 - 11:09 am
#

Nu, es esmu edusi ari burkanu, biesu un citas lapas salatos. Zale paliek zale, svarigi ar ko kopa liek un kaa gatavo, tad jau daudz ko var est :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]hessin
date: Mar. 25., 2011 - 09:08 pm
#

jā, ir. Faktiski garšo tāpat kā lapu salāti :). Vienas pašas gan neēstu.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]pievakare
date: Mar. 24., 2011 - 11:34 am
#

augu saknēm zem mizas ir šūnu slānis, kas nelaiž iekšā augam nevajadzīgas vielas, ja kaut kas nevajadzīgs ir augsnē, tad tas paliek miziņā un līdz lapām nemaz nenokļūst. uz lapām varētu būt tikai tas, ko audzēšanas laikā uzsmidzina pret kaitēkļiem, bet redīsi ir tik ātri augoši, ka tos novāc pirms vēl kukaiņi ir pamanījuši - ō! paika. varam vairoties! un, ja arī ar kaut ko ir smidzināts, tad tās ir vielas, kas šķīst ūdeni. noskalojot zem krāna, tās aizskalosies prom.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]alison
date: Mar. 24., 2011 - 11:46 am
#

O, paldies par info!

Atbildēt | Iepriekšējais


az

from: [info]az
date: Mar. 24., 2011 - 12:09 pm
#

tiešām paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais