pajautaa

palmas kopšana

« previous entry | next entry »
Mar. 18., 2011 | 11:08 am
posted by: josie in pajautaa

Padalieties, lūdzu, padomos par palmas kopšanu! Man ir palma Howea forsteriana jeb Kentia Palm, kura tika iegādāta pirms vairākiem mēnešiem. Telpas nav labākās tās audzēšanai, jo dzīvoklis ir ēnas pusē (attiecīgi saule istabās iespīd tikai no rītiem, līdz kādam pusdienlaikam), gaiss ļoti sauss un istabās ir diezgan karsts ar visu minimālo apkuri. Palmu esmu novietojusi netālu pie loga, lai tai tiek vismaz minimāla gaismas deva, taču tas nozīmē, ka tā atrodas arī netālu no radiatoriem (jo visi radiatori ir pie logiem). Palmai acīmredzami kaut kas nepatīk, jo lapas palēnām paliek brūnganas. It kā regulāri laistu un rasinu, cik iespējams, taču nekas īsti nepalīdz. Kādi ieteikumi un iespējas šo palmu saglābt šādos nepateicīgos apstākļos? Jāpiebilst, ka, iespējams, augs tika nedaudz apsaldēts tā atvešanas laikā, jo kādu brīdi uzkavējās mašīnā, kad ārā bija pie mīnusiem.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Mar. 18., 2011 - 11:32 am
#

pašķirstīju literatūru, tur teikts, ka hovejas vienlīdz labi jūtas gan gaišās, gan ēnainās telpās, tikai tiešus saules starus nemīl, tā ka par telpu piemērotību var baigi nesatraukties. temperatūras intervāls hovejām kopumā ir 15 - 22 grādi. lapas brūnē vai nu no apsaldēšanās, vai varbūt pārliešanas, jo laistīšanas priekšraksti saka - moderately in summer, sparingly in winter.

Atbildēt | Diskusija


džozija

from: [info]josie
date: Mar. 18., 2011 - 11:38 am
#

paldies! es viņu pabīdīšu vēl nedaudz tālāk no tā loga, tā teikt aizskaru pavēnī ;) Bet, cik daudz ir tā atturīgā liešana, kā Tu domā? Jo principā es it kā ar to nepārcenšos, aplaistu aptuveni 1x nedēļā, ne biežāk. un, vai tas attiecas arī uz lapu rasināšanu?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


displaced polarbear

from: [info]dzhindzhera
date: Mar. 18., 2011 - 11:44 am
#

man ir tāda pati - stāv paēnā, laistu tad, kad zeme sausa (vienkārši - ar roku pačamda, kā ir un tad uz "čuju") aug, ka prieks. un reizi pa reizei putekļus no lapām ar rasinātāju noskaloju.

Atbildēt | Iepriekšējais


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Mar. 18., 2011 - 11:44 am
#

reizi nedēļā ir visnotaļ pieklājīgi, tad jau drošvien būs apsaldējusies. tās lapas arī bojājas tālāk?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


džozija

from: [info]josie
date: Mar. 18., 2011 - 02:51 pm
#

Jā, tieši tā lapu melnēšana progresē. Izskatās, ka toč varētu būt apsaldēta, jo nujā ar to laistīšanu es nepārcenšos un, kā jau te norādīts, daru to tikai tad, kad zeme pavisam sausa.

Atbildēt | Iepriekšējais


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Mar. 18., 2011 - 12:17 pm
#

Es pārvācoties apsaldēju savējo. nokalta un nobira visas lapas, bet tai pat laikā izdzina jaunas un dzīvoja vēl gadiem, kamēr iegādājos kaķi un lops nograuza.

Atbildēt