pajautaa

Darba tiesības

« previous entry | next entry »
Feb. 28., 2011 | 11:22 am
posted by: chirkainais in pajautaa

No (nu jau gribētu to saukt par bijušo) darba vietas atnāca vēstule par darba līguma uzteikumu, lai ierodos nokārtot formalitātes. Vēstule parakstīta 01.02., pasta zimogs 18.02., bet piegādes datums 21.02., taču vēstulē teikts, ka man līdz tam pašam 21. arī pie viņiem jāierodas formalitātes nokārtot. Līgums gan tagad nav pie rokas, bet va'ta nebija tā, ka par uzteikumu darba devējam jāziņo mēnesi pirms attiecību izbeigšanas? Un, ja tur esmu nostrādajis 16 mēnešus, aizejot no tā kantora, man nepienākas ari kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu?
Da jebkādas atbildes būs labas, par tām arī paldies! Varbūt vēl kādi ieteikumi, piem., iet un lamāties ar viņiem vai tēlot beigtu zivi?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {10}

oblica

from: [info]oblica
date: Feb. 28., 2011 - 05:25 pm
#

Redz, ļoti daudz atkarīgs no paša līguma - tajā noteikti Tev ir atrunāts darba laiks. Ja neesi nodrošināts ar darbu, ir dīkstāve, kas darba devējam jāapmaksā.
Ja ir tipveida līgums, bet Tu neesi nodrošināts ar darbu, tad tiesas ceļā piedzīt par dīkstāvi būtu diezgn viegli.
Vēl tikai piebildīšu, ka prasību tiesā par uzteikuma atzīšanu par neesošu, ari celt mēneša laikā no uzteikuma saņemšanas dienas. Pārējie prasījumi no darba tiesībām lielākoties noilgst 2 gadu laikā (neizmaksātas kompensācijas utt.)
Ceļot prasību, tiesāšanās izdevumi nav jāapmaksā. Ja Tavu prasību noraidīs, tad gan būs jāsamaksā.

Atbildēt | Iepriekšējais