Persona, kas uzturas ārpus Latvijas ilgāk par sešiem mēnešiem

« previous entry | next entry »
Jul. 6., 2010 | 12:41 pm
posted by: bunga in pajautaa

Jau vairākus gadus dzīvoju Lielbritānijā. Pasei ir beidzies derīguma termiņš, tā ir jāatjauno šeit.
Kā saprotu, tas ir izdarāms tikai ar Londonā esošā konsulāta starpniecību. Taču apskatot mājaslapu atklājās, ka tie laimīgie, kas vispār var tikt cauri telefona līnijai netiks pieņemti, ja Latvijas valstij nav deklarēta ārzemju dzīvesvieta.

Ja persona, kurai ir Latvijas valstiskā piederība, uzturas ārpus Latvijas ilgāk par sešiem mēnešiem, tās pienākums ir paziņot Pārvaldei savas dzīvesvietas adresi ārvalstīs, kā arī citas izmaiņas Iedzīvotāju reģistrā iekļautajās ziņās par sevi, saviem bērniem, kas jaunāki par 18 gadiem, un par personām, kas atrodas aizbildnībā vai aizgādnībā (ar Latvijas konsulārās vai diplomātiskās pārstāvniecības starpniecību), ja šīs izmaiņas izdarītas ārvalstu institūcijā, atbilstoši Iedzīvotāju reģistra likuma 15.panta otrajā daļā noteiktajam.

Jautājums: Gadījumā, ja es reģistrēšos un pienācīgi informēšu valsti par saviem dzīves apstākļiem. Vai valsts jauksies manos šeit pelnītajos nodokļos un pensiju fondos?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

from: [info]hessin
date: Jul. 6., 2010 - 04:44 pm
#

tikai tad, ja pārvāksies atpakaļ uz šo valsti.

Atbildēt


from: [info]karuna
date: Jul. 6., 2010 - 04:48 pm
#

Protams, ka nē, jo, neatrodoties Latvijā 183 dienas gadā un aktīvi neuzturot Latvijā savu mājsaimniecību, tu neesi Latvijas rezidents nodokļu lietās. Un Latvija neprasa saviem pilsoņiem, kas nav Latvijas rezidenti, maksāt nodokļus Latvijai. Visdrīzāk tu esi Lielbritānijas rezidents ar visiem izrietošajām nodokļu saistībām šai valstij.

Atbildēt


Terrafugia

from: [info]morwen
date: Jul. 6., 2010 - 07:39 pm
#

Es piereģistrējos, nokārtoju ID un maksāju nodokļus ārzemēs. Tad atbraucu uz LV, iesniedzu deklarāciju šeit neminot ne nieka par ārzemēs sastrādāto un izskatās, ka viņi visu skaisti aprēķinājuši pilnībā ignorējot nomaksāto ārzemēs. Līdz ar to radies priekšstats, ka viss oki.

Atbildēt


from: [info]bunga
date: Jul. 6., 2010 - 11:22 pm
#

Tad reģistrēties man būs. vienkārši padzirdēju kaut kādas baumas, ka Īrijas valdība visus pensiju fondus Latvijas valdībai nodevusi, kas kā resns runcis nosmeļ visu krējumiņu no virsas :-)

Atbildēt


from: [info]aga
date: Jul. 7., 2010 - 10:08 am
#

Nekad neesmu bijusi deklareejusies ne LV, ne kur citur. Pasi pirms paaris gadiem samainiiju UK konsulaataa, neviens ne par ko nepieseejaas.
Par tiem nodokljiem arii kaut ko esmu dzirdeejusi. Bet man liekas, ka LV kaut ko var saakt prasiit tikai tad, ja es paarvaacos atpakalj un ja attieciigaas likmes LV ir augstaakas kaa sheit samaksaataas. Which is not the case.

Atbildēt


from: [info]koijots
date: Jul. 9., 2010 - 11:50 am
#

Kā saprotu, tad valsts tieši var pieprasīt nomaksāt nodokļus Latvijai, ja neesi reģistrējies citā valstī, jo oficiāli tu joprojām tad skaities Latvijas nodokļu maksātājs.

Atbildēt