cilvēkstunda

« previous entry | next entry »
Jun. 9., 2010 | 10:34 am
posted by: tiesibsargs in pajautaa

izksaidrojiet man lūdzu kāds īsi un kodolīgi, kas ir cilvēkstunda un ar ko tā atšķiras no, teiksim, ierindas darbinieka darba stundas.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {34}

taapati

from: [info]taapati
date: Jun. 9., 2010 - 08:51 pm
#

Tu gribi teikt, ka dienā nostrādā 8 h? visus labierīcību apmeklējumus, tējas dzeršanu u.t.t. arī ieskaiti tajās 8 vai reāli darbā atrodies ilgāk?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hessin
date: Jun. 9., 2010 - 09:33 pm
#

jā, es atrēķinu arī tos laika sprīžus, kad paceļu acis no datora un veros tālumā, lai atpūtinātu acis.

es tāpat kā jebkurš pīpmanis, kurš katru stundu iet pīpēt un saka, ka pīpēšanas laikā domā par darbu, saku, ka stāvot tualetē vai strebjot tējiņu arī domāju par darbu. Kas IR patiesi. Visģeniālākās domas man ir ienākušas prātā tieši tad.

Tās ir cilvēkstundas, nevis cilvēksekundes.
Saprotams, tas ir arī no darba specifikas atkarīgs - ir tādi, kuriem tiešām ir maiņās jāsēž un nav jākustās( un viņiem ir arī kompensācijas par nekustīgu darbu, bet tas tā). Un kad viņi nesēž pie sava aparāta, tad tiešām var atskaitīt tās sekundes.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


taapati

from: [info]taapati
date: Jun. 9., 2010 - 09:48 pm
#

http://www.extremeplanner.com/blog/2006/11/agile-estimating-how-long-is-ideal-day.html

tīri interesei - ko Tu domā par šo domu gājienu? Ja Tev prasa novērtēt, cik laika paņems izdarīt kāds neliels darbs (pieņemsim, ka darba ilgums ir 1 ideālā stunda, t.i., netraucēta, tīri darbam pavadāma stunda), cik Tu atbildi? un ja prasa novērtēt 8 tādus, tad Tev sanāk viena diena vai viens komats cik tur dienas?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hessin
date: Jun. 9., 2010 - 10:53 pm
#

Liekas, ka uzskati, ka jāskaita tikai tās sekundes, kur patiešām, patiešām darīji darbu - tiem, kuriem ir mehānisks darbs tas ir vienkāršāk, bet tiem, kuriem ir biroja peles dīdīšanas darbs (dažreiz saukts par intelektuālo darbu), domas var aizklīst citur. Jāņem jau kaut kāds vidējais. Un jāņem vērā, ka strādā cilvēks, nevis robots. Var gadīties, ka aizej uz tualeti iztukšojies, atvainojiet, un pēc tam produktivitāte ir lielāka, nekā 8 stundas neejot uz tualeti.
Atsaucoties uz to rakstu, kurš ir par laika plānošana, nevis patērētā laika uzskaiti, tad, protams, jāpiekrīt, ka 8h ilgstoši uz pilnu klapi nevar pastrādāt (varbūt atsevišķi indivīdi var), tāpēc ir vidējais laiks, tāpēc ir darbi, kas prasa lielāku koncentrāciju, un ir tādi, kas mazāku - izplāno dienas kārtību!
Tāpat, ja ir vairāki mazi darbiņi, tad tie aizņems vairāk laika, nekā viens vesels. Tas ir jāierēķina.
Ja kāds daudz pīpo un domās klīst citur (vai draugos.lv), vai visu laiku klačojas ar kolēģiem ne par darbu, nu tad maksājiet tam mazāk vai atlaidiet (pārāk maza atdeve un pārāk daudz izdzerts venden ūdens klačojoties :))

Varētu jau izplūst, bet galvenais jau ir, lai ienākas nauda un klients nejūtas apkrāpts.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]tiesibsargs
date: Jun. 10., 2010 - 10:46 am
#

mums nav maiņu darbs. mums ir 8h dienā, 40h nedēļā. tās detalizētās atskaites ar šefu izdomātiem koeficientiem (piemēram, 1 meila apstrādei 1,8 minūtes) neiet ar to kopā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]hessin
date: Jun. 10., 2010 - 06:15 pm
#

Jārunā ar šefu!
Pirms sarunas varat arī paši pamērīt, cik reāli tas un šis aizņem,
vai arī, vai šis ir mierā, ja raksta tik stundas klienta rēķinā, nesavācot kopā 40h nedēļā.
Nu šitik skrupulozai atskaitei arī laiks paiet. Varbūt tur tās 2h pazūd ? :D

Atbildēt | Iepriekšējais