pajautaa

Kafijas pļocka

« previous entry | next entry »
Mar. 15., 2010 | 05:46 pm
posted by: samantta in pajautaa

Tiem, kas gājuši bērnudārzā/skolā 90tajos (agrākus laikus neatceros, jo manis nebija), atceraties, pusdienās saldajā deva tādu želejkrēmveidīgu pļocku ķīselī ar kafijas garšu? Varbūt kāds zin kā tas pagatavojams? Tāda kā nostaļģija uznāca. Paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {10}

starsailor

from: [info]starsailor
date: Mar. 15., 2010 - 05:56 pm
#

nebija ar kafijas, bet ar šokolādes garšu! vāri parastu ūdeni, pieliek kakao, vaniļu, cukuru, uzvāra, tad liek klāt kartupeļu miltus,kas pirms tam sajaukti ar ūdeni - tā neradīsies kunkuļi. Liek padaudz, lai sanāk biezs. Nu un viss. tas ir tas, kā es taisu.

Atbildēt


Не бывает атеистов в окопах под огнём

from: [info]dunkelheit
date: Mar. 15., 2010 - 06:02 pm
#

nu nez, man skolā tāds bija pat līdz 2007 (un gan jau tagad ir, pēc tam tur vairs nemācījos)
ņamma

Atbildēt


Dūda

from: [info]zhagata
date: Mar. 15., 2010 - 06:19 pm
#

Tādus saldos lielākā daļā ēdnīcu var nopirkt, ieskaitot visādsu Lido un Fabrikas.

Atbildēt


from: [info]kurbulis
date: Mar. 15., 2010 - 06:21 pm
#

Man liekas tas ēdiens tika par puņķiem dēvēts

Atbildēt | Diskusija


from: [info]au_ra
date: Mar. 15., 2010 - 06:27 pm
#

Es to ēdienu vienreiz skolas ēdnīcā nosaucu par puņkiem, pēc tam visu nākamo mācību stundu bija kaktā jāstāv.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]santech
date: Mar. 15., 2010 - 08:04 pm
#

par puņķiem vai tad nesauca ogu ķīseli ar pienu?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]bunga
date: Mar. 15., 2010 - 09:43 pm
#

Biezais kjiiselis bija visparaka namma :-P

Atbildēt | Iepriekšējais


Runā lauki

from: [info]krokomots
date: Mar. 15., 2010 - 11:51 pm
#

man liekas, tas, ko cibiņi te piemin, ir pavisam cits saldais, nekā Tu domā - ķipa ķīselis no kakao vai kafijas. Mēs to mājās saucam par dubļinieku - atgādina dubļus. Skolā, protams par puņķiem.

Tavējais varētu būt vairāk uz parfē pusi, ne? Tāds kā kubiciņš ar kafijas garšu, kas peld ogu ķīselī? Droši vien recepšu portālos var zem kādiem krēmiem sameklēt. Pate tādu neesmu brūvējusi.

Atbildēt | Diskusija


samanta

from: [info]samantta
date: Mar. 16., 2010 - 07:19 pm
#

jaa tieshi traapiiji naglai uz aci! :)) kubicinsh, kubicinsh :)

Atbildēt | Iepriekšējais


ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Mar. 16., 2010 - 12:28 am
#

ahh, ja šis ir tas, kurš nešķīst, tad tīri teorētiski pat varu sagrabināt recepti, vēl pirms nepilna mēneša vārīju. :)
kas bija galvenais - tos visus saldos krējumus, olas nevāra, bet liek ūdens peldē.
ja ir akūta nepieciešamība, tuvākās nedēļas laikā varu sadabūt pilno receptes versiju.

Atbildēt